Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Egypten

Rejser til Cairo

Når du rejser til Egypten, bør du starte med et par dage i Cairo. Det er en overvældende by med omkring 20 millioner indbyggere. Den har alt hvad der kendetegner en moderne storby, men Cairo er også spækket med imponerende seværdigheder fra fortiden.

Det Egyptiske Museum, moskeer, Citadellet, den farverige Khan el Khalili-bazar og ikke mindst pyramiderne, der er et af oldtidens syv vidundere. Mange bliver grebet af Cairo og rejser tilbage igen og igen.

Cairo - hektisk, traditionel og super moderne

Det Egyptiske Museum i Cairo

Det Egyptiske Museum i Cairo

Du bør absolut lægge vejen forbi Det Egyptiske Museum i Cairo. Det bugner af uvurderlige skatte, hvor Tut-Ank-Amons dødsmaske, kong Ramses 2. og andre kongelige mumier, er de absolutte største trækplastre. Men der er selvfølgelig meget mere at fordybe sig i. Du bliver med garanti fanget af stemningen og kan nemt bruge flere timer på museet, der hører til et af verdens mest interessante.
Nilen løber gennem Cairo

Nilen slanger sig gennem Cairo

Bare ordet ”Nilen” får fantasien i gang med billeder fra en svunden tid. Det er da også oplagt, at du tager en sejltur på Nilen, der løber tværs gennem sprudlende Cairo. Specielt om aftenen, med alle lysene fra de mange internationale hoteller og den hektiske trafik. Der er utallige valgmuligheder. Du kan selvfølgelig også tage på et Nilkrydstogt over flere dage.

"De Dødes By" i Cairo
Det lyder uhyggeligt, men der hersker faktisk en nærmest hyggelig stemning i ”De Dødes By” (Bab el Nasr). Gennem tiderne er den oprindelige gravplads blevet invaderet af tusindvis lokale. I dag er det nærmest en by i byen Cairo med både skoler, butikker, veje, politi og sågar brandvæsen. Området ligger tæt på Khan el Khalili-bazaren, så det er jo oplagt, at du kombinerer de to seværdigheder.
Khan el Khalili-bazar i Cairo

Khan el Khalili-bazar i Cairo

Der er et leben uden lige i Khan el Khalili-bazaren og der handles på livet løs. Kaster du dig ud i en handel så husk endelig at prutte om prisen. Du kan købe næsten alt i basaren som fx guld, sølv, læder, vandpiber, papyrus, glas og meget mere. Du kan også suge alle indtrykkene til dig fra en lille cafe som fx Fishawi´s Coffeehouse, der har eksisteret i mere end 200 år. Området omkring basaren gemmer på flere smukke moskeer som i sig selv er højdepunkter ved et besøg i Cairo.
Citadellet i Cairo

Citadellet i Cairo

Bare udsigten fra Citadellet ud over Cairo, er hele besøget værd. Sørg for at komme tidligt inden smoggen lægger sig som en dyne over Cairo. Der er masser af seværdigheder i Citadellet, hvor Alabastermoskeen er den mest imponerende.

Pyramiderne skal opleves...

Pyramiderne i Cairo
Højdepunktet i Cairo er uden tvivl Pyramiderne. De er ganske enkelt vildt imponerende. Du må endelig give dig tid, så du kan suge alle indtrykkene til dig.

De 3 største står stolt og vidner om en enestående civilisation for mere end 4000 år siden. Den største er mere end 140 meter høj. Det er normalt muligt at komme ind i to af pyramiderne, men der er kun et begrænset antal billetter til Kheops pyramiden.

Der er også den velkendte store Sfinx, der består af en kæmpe løvekrop med menneskehoved.
Har du lyst til en vandpibe?

Har du lyst til en vandpibe?

Du må næsten ikke snyde sig selv for at slappe af med en vandpibe, et godt glas myntete og måske krydre det med et spil backgammon på en af de utallige caféer. Det er indbegrebet af Cairo. Har du mod på at opleve den kulinariske side af Cairo, så venter der en stor oplevelse. Der er restauranter over alt, fra små lokale arabiske spisesteder med et par faldefærdige borde og plasticstole til gourmet restauranter. Velbekomme…

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Cairo

Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/the-hollis-halifax-a-doubletree-suites-by-hilton.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.