Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hurghada

Kongernes Dal - en anden oplevelse end...!
Rejsetips indsendt af:
Claus Peter Kildahl Nielsen
Korsør
15. sept. 2014

Kongernes Dal - en anden oplevelse end...!

Så du har valgt at opleve f.eks. Kongernes Dal - og du valgte helt rigtigt!
En del af en ferierejse til Egypten er seværdighederne fra Faraoernes tid og tager du til f.eks.
Hurghada, så ligger Kongernes Dal, Luxor m.m. indenfor rimelig afstand med bil eller bus. Der er ca. 200 km fra Hurghada til både Kongernes Dal og Luxor, så forvent 3 timers kørsel. Skal du til Cairo og kravle lidt i Pyramiderne i Giza, så er afstanden den dobbelte!
Lad det være sagt med det samme, at Kongernes Dal IKKE ser ud som på billederne...? På billeder virker Kongernes Dal (og her taler jeg om selve gravområdet), som et kæmpe område med bredde vidder, men sådan forholder det sig ikke... Kongernes Dal er faktisk et smalt område centreret omkring et par stier, som dirigerer dig fra den ene grav til den anden. Der er (indtil videre) over 60 grave, men kun få er åbne for offentligheden.
Når du ankommer til Kongernes Dal, så skal du igennem et velkomstcenter, hvor der forklares om selve området. Det er hurtigt overset! Dog er der en meget imponerende "skulptur" i centrum af centret. Her har man laver en 3D model af selve Kongernes Dal med samtlige grave og tilhørende korridorer fra overfladen til målet. Stort arbejde med et godt resultat!
Selvfølgelig er det ikke i top, hvis man er gangbesværet, men... Turen fra velkomstcentret til selve gravene foregår med minibusser, så bentøjet får en pause. Fra "busholdestationen" til gravene er der en kort gå-tur og normalt bliver grupperne samlet for en kort introduktion og historie m.h.t. stedet. Og her ender den officielle del af turen for Kongernes Dal's guiders vedkommende. Hvorfor jeg skriver dette forklares længere nede...
Køber du en pakketur via rejseselskabet, så får du normalt 3-4 billetter, som giver adgang til specielt udvalgte grave. For ikke at få for mange turister i samme grave, så roterer de adgangen mellem gravene.
Når du ankommer til en grav, så vises billetten og det er det! Eller er det? Billetten giver dig adgang til en tur rundt i graven, MEN... Den eller de guider, som følger dig ind i graven har intet med officielle korps at gøre, hvorfor de skal betales ved siden af! Du er selvfølgelig i din ret til at sige nej, men de er svære at vifte bort - og de er grådige! Giver du under en hundredekroneseddel, så kigger de skævt til dig og kommer med de kendte historier om 7 koner og 25 børn! Mangler du lidt dybere viden om gravene, så er pengene sikkert givet godt ud, men det er en fælde...
Tager du til Kongernes Dal i månederne maj til september, så er heden helt i top! Kongernes Dal er så smal, at varmen ikke rigtig kan undslippe og ved mit sidste besøg var der 52 grader Celcius! Og hvad værre er, så findes der kun ét halvtag i hele komplekset. Normalt kan der købes vand i en lille bod under halvtaget, men det er ikke en "lov", at han skal være der, så husk noget selv! Bare på turen i Kongernes Dal indtager man let 2-3 liter vand - og føler sig stadig dehydreret! Turen i gravene er lidt køligere, men til gengæld er de fugtige, så... Pest og kolera!
Pakketurene indeholder normalt en tur til Kongernes Dal, Deir el-Medina, Memnon Kolosserne og Luxor. Og taler vi igen om vand, så er 6-8 liter vand til den komplette tur ikke unormalt! Så husk vandet - og masser af det!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/les-terres.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.