Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Egypten

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • "Sommerferie" i marts/april

  (Bedømt af 108 personer)
  23.04.15: J. Gilbert
  I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
  Se hele rejsetippet
 • Kongernes Dal - en anden oplevelse end...!

  (Bedømt af 4 personer)
  15.09.14: Claus Peter Kildahl Nielsen
  Så du har valgt at opleve f.eks. Kongernes Dal - og du valgte helt rigtigt!
  En del af en ferierejse til Egypten er seværdighederne fra Faraoernes tid og tager du til f.eks.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Egypten

Rejsetips af samme forfatter

 • Fra Assmanshausen til Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  01.12.12: mathias
  Skal miniferien foregå i den lille by Assmannshausen, og i gerne vil ind til Rüdesheim for at shoppe lidt, eller måske for at se nogle af de mange kulturelle seværdigheder, Rüdesheim byder på, kan det anbefales at lade bilen stå og i stedet tage en af turistbådene, der slider sig op af Rhinen.
  Se hele rejsetippet
 • Mellem paris og London

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  18.07.12: mathias
  Næste gang du skal på storby ferie i Europa – hvad så med at kombinere en tur til London med et smut til Paris? Paris og London er begge spækket med spændende oplevelser, god mad og mulighed for at bruge en masse kontanter, så det skulle være muligt for alle at få en forlænget weekend, eller måske en hel uge til at gå.
  Se hele rejsetippet
Keopspyramiden i Egypten - en enorm bunke sten
FDM travel rejsespecialist
mathias Telefon: 70 28 13 52

Keopspyramiden i Egypten - en enorm bunke sten

Jeg var for få år tilbage en tur i Egypten i en uge, hvor jeg boede på et hotel beliggende i centrum af Hurghada. Vi var ude og se flere seværdigheder, men specielt én af disse fangede min opmærksomhed.

Bus-kapløb

Turen til Keopspyramiden var arrangeret af en guide, som vidste en del om efterspørgslen på at komme ind i Keopspyramiden, så vi aftalte at skulle være i Giza to timer før seværdigheden åbnede, da der var en begrænsning på antallet af besøgene hver dag. (omkring 100 såvidt jeg husker)
Vores bus endte forrest i køen udenfor afspærringen indtil pyramiden, men vi var dog endnu ikke sikrede at kunne komme ind i pyramiden, da det gjaldt om at komme hen til billethuset først, hvilket lå en stykke inde på pladsen. Da bummene til pladsen blev åbnet, startede alle busserne op og det endte faktisk i et kapløb mellem busserne. Først skulle busserne hen til et hus hvor der skulle betales for at komme ind på selve pladsen. Den egyptiske guide løb ind på dette kontor og fik billetterne, men på tilbagevejen tabte han sin kasket. Han stoppede kort op og kiggede på sin kasket, hvorefter han løb videre hen mod bussen uden sin kasket, hvilket så ud til at være et stort tab for den stakkels ældre herre.
Herefter skulle vi videre ind mod det sidste kontor, hvor vi hver især skulle købe billet ind til byramiden. Alle i bussen fik billet og vi var derfor sikrede entré til den stor stenbunke.

Fascinerende byggeri

Da vi skulle ind i pyramiden, skulle vi først kropsvisiteres og herefter var det ellers bare at bestige de mange trappetrin i sammenkrympet position, grundet den lave loftshøjde.
Da vi endelig kom op til toppen i pyramiden, hvor den gamle egyptiske farao Keops havde ligget begravet, var det en helt utrolig oplevelse. at tænke på hvor mange arbejdere der har viet hele deres liv til et byggeri, kun én mand ville få gavn af, sætter en masse spørgsmål til om det virkelig var af egen fri vilje at arbejderne deltog i byggeriet.
Da vi igen kom ud af det store "master piece", gik vi et par ture rundt om pyramiden, hvilket også satte en masse tanker igang omkring hvordan det for over 2.500 år siden har været muligt at bygge et så stort byggeri med så store sten, kun med håndkraft og elefanter.

Keopspyramiden er helt sikkert en af de mest spændende og overraskende ting jeg har set i Egypten, og jeg kan kun anbefale at tage ud og se den - også kun udefra.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg mathias s profilside

Læs mere om rejser til Egypten

Hoteller i Egypten
Rejser til Egypten
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.