Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sharm El Sheikh

 • Egypt- only for you my friend

  (Bedømt af 5 personer)
  27.11.13: Anniina Honkonen
  Jeg synes at det er synd at man hører så meget dårligt om Egypten hele tiden. Her vil jeg fortælle lidt om mine bedste oplevelser i badebyen Sharm el Sheikh.
  Se hele rejsetippet
 • At have tillid til de lokale i Sharm el sheikh.

  (Bedømt af 6 personer)
  26.04.12: Lene Hansen
  Vi var sidst år i Sharm el Sheikh og var meget interesseret i at komme ud og dykke/snorkle og se de flotte koraler. Det var vores første rejsemål til Sharm el Sheikh, så vi var en anelse skeptiske overfor de lokales guideture.
  Se hele rejsetippet
 • Pas på dine værdier i Sharm El Sheik

  (Bedømt af 3 personer)
  21.02.12: Armin Bilalovic
  Generelt skal man altid passe på sine værdier.. men i Egypten skal man være ekstra opmærksomhed, da man bliver trukket ind til siden af alle mulige sælgere, og lige pludselig så er dit kamera eller taske væk.
  Se hele rejsetippet
Fra Sinai-ørkenen
Rejsetips indsendt af:
Skælskør
23. okt. 2010

At rejse med beduiner på Sinai-halvøen

Egypten er meget andet end Hurghada og Sharm El Sheik. Det er også Sinai halvøen, hvor der er alt: det blå, salte hav, det endeløse sand- og stenlandskab og de mange høje, mystiske bjerge.
Oasen Ain Kudra
Oasen Ain Kudra

Mødet med min første beduin

Egypten er meget andet end Hurghada og Sharm El Sheik. Det er også Sinai halvøen, hvor der er alt: det blå, salte hav, det endeløse sand- og stenlandskab og de mange høje, mystiske bjerge.
Under min første rejse i Egypten endte jeg i Nuweiba på østkysten af Sinai og her traf jeg Mousa Hassan, som er beduin og driver sin egen camp og arrangerer ture til Coloured Canyon, White Canyon, Ain Hudra – den lille oase i ørkenen og mange andre steder, der kan nås med jeep.

Bambushytter i Mousa Camp
Bambushytter i Mousa Camp

En lise for sjælen

Dengang var det december og jeg havde ikke tid til en flerdages tur i bjergene, selvom lysten var der. Denne sommer tog jeg så af sted og indlogerede mig i ”Mousa Camp” som ligger i El Duna midt mellem Nuweiba Havn og Nuweiba By. Her sov jeg i en lille bambushytte direkte ved havet, og det var en sand lise for sjælen at bo her, hvor man kunne svømme, dykke og nyde synet af de store bjerge, der omkransede Nuweiba.og man kunne se over til Saudiarabien. Der var herligt at falde i søvn til bølgernes blide klukken og en stjernestrøet himmel. Overnatningen kostede 20 EGP (et egyptisk pund svarer til en dansk krone). For yderligere 20 EGP fik jeg morgenmad, og for yderligere 60 EGP fik jeg middag. Begge måltider var rigelige og veltillavede.

Beduin laver te i ørkenen
Beduin laver te i ørkenen

På rejse med beduiner

Hvis man vil dyrke stilheden og det primitive til fulde, kan man tage med beduinerne ud i ørkenen. Jeg tog for eksempel på en 4 dages jeeptur, hvor vi spiste og sov i ørkenen. Det var sommer og så varmt, at man bare lå på et tæppe på jorden og sov. Fuldmånen kastede et eventyrligt lys over ørkenen, og det var vidunderligt at opleve denne store stilhed under stjernerne på himlen.
Når man som rejsende kører rundt i ørkenen, møder man de beduiner, der bor i deres simple hytter og holder geder og æsler. Det er kutyme at stoppe og drikke et lille glas varm, meget sort te med masser af sukker, som man bliver inviteret på. Det siges, at det skulle være godt for kroppen med meget sukker, så man ikke sveder så meget og dehydrerer. Maden var god, og jeg oplevede også at få ”tabana”, som er et rundt, lettere tykt hvedemelsbrød, som bliver bagt i gløderne i bålet, dom det er blevet i århundreder. Tro det eller ej, men der var ikke et eneste sandkorn, der knasede mellem tænderne.
Det er en uforglemmelig oplevelse at rejse i Sinai blandt beduinerne i naturens skønhed og mystik. At opleve den primitive rejsemåde og levevis men også møde den naturlige gæstfrihed og varme, som beduinerne møder fremmede på.
Storslået natur
Storslået natur

Arranger rejsen selv

Man kan sagtens arrangere sin rejse selv. Adskillige rejsebureauer har ofte billige flybilletter til Sharm El Sheik, og herfra kan man enten tage bus til Nuweiba for 45 EGP, eller man kan ringe til Mousa Hassan (tlf. 002 010 6371980) inden ankomst, og han vil så arrangere afhentning i lufthavnen for ca. 300 EGP for en taxa direkte til Nuweiba. Er man ikke til det primitive liv i en camp, hjælper Mousa Hassan også gerne med at reservere hotel.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/koebenhavn/wakeup-copenhagen-carsten-niebuhrs-gade.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.