Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Egypten

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • Kongernes Dal - en anden oplevelse end...!

  (Bedømt af 5 personer)
  15.09.14: Claus Peter Kildahl Nielsen
  Så du har valgt at opleve f.eks. Kongernes Dal - og du valgte helt rigtigt!
  En del af en ferierejse til Egypten er seværdighederne fra Faraoernes tid og tager du til f.eks.
  Se hele rejsetippet
 • Egypt- only for you my friend

  (Bedømt af 5 personer)
  27.11.13: Anniina Honkonen
  Jeg synes at det er synd at man hører så meget dårligt om Egypten hele tiden. Her vil jeg fortælle lidt om mine bedste oplevelser i badebyen Sharm el Sheikh.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Egypten

Rejsetips af samme forfatter

"Sommerferie" i marts/april
Rejsetips indsendt af:
Fredericia
23. april 2015

"Sommerferie" i marts/april

I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
Flere gange på det fremragende hotel Maritim Jolie Ville i Luxor. Her har man alt, der gør en ferie fuldendt. Også for familier med børn. Luxor og omegn er vist et af verdens største frilufts museer.
Rejsen dertil

Rejsen dertil

Luxor hed i gamle dage Theben, og var et religiøst centrum, hvilket utallige storslåede rester fra den tid vidner om. Luxor ligger 700 km. syd for Cairo, på begge sider af Nilen. Flyveturen fra Billund til Sharm el Sheik tager ca. 5 timer, og derfra 50 minutter til Luxor med et tomotorers propelfly. Enkelte selskaber flyver til Hurghada, og turen videre til Luxor køres med bus gennem ørkenen. En tur på ca. 4 timer. Busturen fra Luxor Lufthavn til hotellet varer omkring ½ time, alt afhængig af hvor mange hoteller der standses ved på vejen. Hotellet er beliggende på egen ø i Nilen, Kings Island, 5 km syd for byen. Tidligere benævnt Crokodile Island af indlysende grund.
Hotellet

Hotellet

Øen er vel 2 km lang, og 500 meter på bredeste sted. I den sydligste ende har lokale bønder stadig deres landbrug. Ellers er der kun hotellet og dets faciliteter. Adgang sker over en velbevogtet bro. En stor hovedbygning rummer en døgnbemandet reception, forretningsarkade, lobby med bar, konference faciliteter, samt et mindre bibliotek med bøger på alle hovedsprog samt på dansk, og PCér til fælles brug. Gratis Wi -fi overalt. Rigtig gode værelser i forskellige kategorier ligger spredt i det parklignende område i cirkelformede en etages bygninger. De nye afdelinger er to etages.
Faciliteter

Faciliteter

Af faciliteter kan nævnes to store børnevenlige pools, samt en kun for voksne. Ved alle pools er der små cafeer. Der er fitness og wellness afdeling, en børnezoo med mulighed for at ride på æsel eller på dromedaren Ramses. Der er tillige en børneklub. Ved Nilen ligger et antal småbåde til leje for en sejltur. Der er mindst tre restauranter. Jolie Ville Restaurant, hvor der serveres en righoldig morgenmad, frokost og aftensmad fra buffet, også på den udendørs terrasse ved Nilens bred. En fransk inspireret gourmet restaurant, samt en hyggelig italiensk er bygget sammen med hovedrestauranten. Dertil kommer lejlighedsvise særarrangementer i telt, såsom en beduinaften med underholdning m. m. Ved siden af Jolie Ville Restauranten finder man en stor bar i engelsk pubstil. Her er servering på Nil terrassen, og her spilles klassisk musik, mens man nyder solen gå ned over vestbreddens bjerge, som bl. a. rummer Kongernes Dal.
Øvrigt

Øvrigt

Hotellet ligger ca. 5 km. syd for Luxor by. Personalet her er ualmindeligt søde og hjælpsomme. Hotellet har en minibus, som flere gange dagligt kører til bymidten og retur – gratis. Lige uden for adgangskontrollen holder altid en stribe taxaer, og receptionen tilkalder straks en om ønsket. Taxaen koster 25 egyptiske pund til bymidten. Det er klogt at aftale prisen før ombord stigningen. Taxakørsel er billig, så i stedet for at deltage i arrangerede udflugter, kan det betale sig at aftale en pris med en af de chauffører, som holder ved hotellet. Vi var på tur i 5 timer. Vores chauffør hedder Said og har tlf. 0020 1005612382. Han har også en bil til 6 personer. Han taler glimrende engelsk og er absolut rar og pålidelig. Han er godkendt af hotellet. Vi betalte 200 pund i alt inkl. drikkepenge for transport til og fra nogle af vestbreddens seværdigheder. (1 pund er ca. 97 øre). Chaufføren holdt og ventede på os på p-pladserne ved seværdighederne. Said fortalte indgående om egypternes dagligliv og virke. Han kan virkeligt anbefales.
Seværdigheder

Seværdigheder

Det store strøg gennem byen går langs Nilen. Det kaldes Cornichen. Her ligger utallige felukkaer og de store krydstogtskibe i lag. Midt i byen ligger en af de helt store seværdigheder, Luxortemplet, påbegyndt år 1390 før Kr. Små 3 km længere mod nord ligger Karnaktemplet. De to templer var engang forbundet med en processionsgade flankeret af mere end 600 sfinkser. Den gade er nu under udgravning, og et langt stykke er frilagt. Karnak er langt det største område, da det består af mindst tre forskellige templer. Her ses også den velbevarede hellige sø. Et besøg i disse to områder må stærkt anbefales. Besøg stederne tidligt. Der åbnes klokken 0700. Da er der ikke så varmt, og ganske få turister. Men husk solhat og vand. Taxa til Karnak fra hotellet, 30 pund. Midt på Cornishen ligger Mumiemuseet, og lidt længere fremme mod Karnak finder man Luxor Museum. Gem museerne til de varme timer. Går man fra Cornishen ved sydsiden af Luxortemplet og op i byen, ender man ved bazargaderne. Et farverigt og festligt skue. Den første del af gaden er turistbutikker, den sidste del det lokale fødevare marked. Her handles alt fra levende fjerkræ over fisk og kød, til frugt og grønt. Her findes på hele strækningen en del små caféer, hvor du kan drikke en kop hibiscus te og bappe en vandpibe i selskab med de lokale. Alle vil handle med dig, men et venligt :”La Sokran” (nej tak) bremser de fleste. Over alt tilbydes du ture af taxa og hestevognskuske, og langs Nilen af ”chaufførerne” på de utallige sejlbåde, felukkaerne. Tager du mod et tilbud, bør du ALTID aftale prisen FØR turen. I øvrigt er en sejltur i felukka en dejlig oplevelse. Hotellets båd koster 40 pund pr. person for en time.
Seværdigheder på vestbredden

Seværdigheder på vestbredden

Langs Nilen midt i byen ved Cornishen, ligger færgeforbindelsen til Vestbredden. Der sejles uafbrudt 24 timers non stop. To pund for enkeltbillet. Kørende trafik benytter broen 8 km. syd for byen. Her i bydelen på vestbredden ligger nogle af Luxors bedste lokale restauranter. Ingen nævnt, ingen glemt. Spørg på hotellet eller hos rejselederen. De gamle egyptere betragtede vestbredden som dødens rige, for her i vest forsvandt den livgivende sol hver aften, for at blive genfødt på livets side i øst næste morgen. Derfor begravede man folk her. Vi finder både Kongernes og Dronningernes dal, samt højtstående embedsmandsgrave her. Den mest kendte grav er vel Tut Ank Amuns. Den blev fundet næsten urørt med alle gravskattene i. Det meste er udstillet i Cairo. I kort afstand fra Kongernes Dal finder vi gravarbejdernes landsby, og lidt længere borte Dronning Hatsepsuts Dødetempel. Dette tempel finder jeg, er det smukkeste i området. I området kan også Farao Ramses den 3.s, Seti den 1.s templer, Memnonkolosserne og meget mere besigtiges. Henholdsvis ca. 65 km og 120 km nord for Luxor finder man templerne i Dendera og Abydos. Begge utroligt velbevarede med næsten intakte lofter og med meget af den oprindelige indvendige bemaling smukt restaureret. En aftale med Said til ca. 400 pund vil nok være mulig. Man kommer altså ikke til at kede sig i Luxor.
Afslutning

Afslutning

Vores ophold her har hver gang været noget ud over det sædvanlige. Et bedre feriehotel vil være svært at finde i Egypten. Det er et vidunderligt sted at slappe af, også for børnefamilier. Vejret har været flot. Sol og op til 35 grader midt på dagen. Det er en tør varme, så den føles ikke generende, blot man søger skygge midt på dagen. Skyggen kan man så søge til en god frokost under parasollerne ved poolen. Sygdommen ”Jallahmave” optræder sjældent på hotellet. Skræl al frugt eller skyl grundigt i flaskevand. En flaske håndsprit er god at have med i byen. Så bliver toiletpapiret på rullen! Pas lidt på med pengene. Dekan være ret gustne. Og drik ikke af åbnede flasker. Jeg vil anbefale månederne fra midt i marts til midt i maj, samt oktober til midt i november. Sommeren bliver alt for varm for de fleste, og vintermånederne for kølige og ustadige for badegæster. Uroligheder og fremmedhad er her i Luxor en by i Rusland. Af befolkningen siges 30% at være kristne. Nok flest koptere. Egypterne er venlige og hjælpsomme mennesker, men alle forventer drikkepenge for selv den mindste tjeneste og for toiletbesøg. Hav derfor rigeligt med mindre mønt og små sedler i lommen.

Konklusion: En herlig ferie. Vi kommer igen.
J. Gilbert
"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

"Sommerferie" i marts/april

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Egypten

Hoteller i Egypten
Rejser til Egypten
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.