Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt gennem Suezkanalen

Suezkanalen er den kunstige vandvej, der forbinder Middelhavet med Det Røde Hav. Helt tilbage i oldtiden overvejede man en kanal mellem de to have, men den blev først et faktum i 1869. Suezkanalen strækker sig over 167 km tværs gennem den egyptiske ørken og i dag passerer ca. 50 skibe dagligt kanalen med varer på vej mellem øst og vest.

Mere om Suezkanalen

En moderne søvej

Med Suezkanalen fik den moderne skibsfart en vital transportvej mellem Asien og Europa. Der er ingen sluser, for vandstanden i Middelhavet og Det Røde hav er næsten den samme. Suezhanalen er bygget til at kunne tage nogle af verdens største skibe, og således kan skibe med en længde på op til 500 m og 70 m bredde passere kanalen.

Den første Suezkanal

Selv Suezkanalen først stor færdig i 1869 har der i årtusinder været interesse for at forbinde både Nilen og Middelhavet til Det Røde Hav. Man mener at den første kanal i området blev bygget mellem Nildeltaet og Det Røde Hav i det 13. århundrede f.Kr. men kanalen blev forsømt og sandede relativt hurtigt til.

Napoleons Suezkanal

De første moderne forsøg på at bygge en Suezkanal kom i slutningen af 1700-tallet, da Napoleon Bonaparte gennemført en ekspedition til Egypten. Han mente at konstruktionen af en franskstyret kanal på landtangen af Suez ville medføre handelsmæssige problemer for briterne, da de i så fald enten ville skulle betale afgifter til Frankrig eller fortsat sende varer over land eller syd om Afrika.

Napoleons ingeniører fejlberegnede dog vandstanden i hhv. Middelhavet og Det Røde Hav og dermed forekom byggeriet umuligt og blev standset omgående.

Den moderne Suezkanal

Det næste forsøg på at bygge en kanal i området fandt sted i midten af 1800-tallet. Det blev ledet af den franske diplomat og ingeniør Ferdinand de Lesseps, der senere skulle sætte endnu et fingeraftryk på verdenshistorien med sit forsøg på at bygge Panamakanalen.

Suezkanalen blev dog en succes og kanalen blev åbnet 17. november 1869.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.