Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Europa

Læs mere om rejser til Europa

En verden at betræde i løb
Rejsetips indsendt af:
Bjørn Jensen
Kastrup
15. marts 2012

En verden at betræde i løb

Vigtigste genstand med på enhver rejse er uomtvisteligt løbeskoene, og dernæst løbeuret. Hav løbeskoene på fra start - bliver bagagen væk, er det surt at skulle ud at finde nye sko der skal tilpasses.
Der er klart løberuter der er mere anbefalelsesværdige end andre, men på rejsen er det et must at løbe en tur, uanset vejr og terræn. Ud at opleve og tilpasse længden efter forholdene.

Jeg har løbet på den poupulære Margretheø i Donau, Budapest. Berlin Marathon, parkerne i London, havneområder og city i Helsinki og Oslo. Stegende hede i Chania, Kreta - så tempoet gik kraftigt ned sammen med væskebalancen.
Skal turen gå til Weissenhauser Strand med familien i badeland - så stik af for en stund langs vandet eller ud i de omkringliggende militær og skovområder. Amsterdam - tidligt op og i skoene og en tur på de gode strøg samt langs kanalerne, det giver bare energi at se byen vågne op.

Nerja øst for Malaga - løb en tur gennem den lille bymidte og se udsigten fra Balcon de Europa, og løb videre mod øst et par kilometer, så kan du få pulsen op og syre i lårene på det kuperede terræn.
Provenceområdet - uanset hvilken lille bjergby du tager ophold i, så kom ud at løbe en tur gennem byen.

I udkanten af byen Lorques er der en gammel æseltrappe - 300 mtr lang med en stigning på 18%. En tur er nok til at få både varmen og gå kold.
Fauglia i Toscana - løb gennem flad bymidte, til kuperet terræn og ud langs hestefolde. Rom - naturligvis. Og tager du ophold ved kysten nær Castel Fusano, så prøv den 1 km lange lige metermarkerede rute gennem skoven ned til vandet. Fedt til tempoløb. Og for enden er der work out udstyr i det fri - meget brugt af italierne.

Alle steder i Thailand, alle øer, alle byer - ud at se og føle, og ikke mindst får du dufte med på vejen. På Koh Chang tog jeg en 8 km tur på asfaltvejen, meget kuperet og varmt = tough, og så var det på bare fødder, da jeg på en 7 ugeres backpack ikke havde plads til løbesko. satte bare tempoet ned og gik derfor fri af skade:-)

På Tenerife er alle steder værd at løbe. Særligt kan jeg varmt anbefale langs lidoen og de små gader i Puerto de la Cruz.

Fuerteventura, sydkysten ved Morro Jable. Her har jeg løbet nogle hundrede kilometer, da dette er et sted jeg ofte vender tilbage og ferierer med gode spanske venner i efteråret. Råd: Ned på stranden kl 6 i mørket. løb i sandet og ind til lidoen, løb retur mod nord og se solen stige op af atlanten i øst, og oplev dagen gryne. Smukkere findes ikke, men findes mage mange steder.

Tip: Skoene med på enhver rejse. Husk løbeuret. Brug lidt tid på Google Earth inden afrejse, og få et indtryk af området hvor du ska være. det giver masser af inspiration til løbeture, og så er det total fedt at se steder live på løbeturen, som du har set på Google Earth/ Street view.

Tak til FDM travel for initiativet.
Så bliver det spændende at se om der kommer nye tiltag til løberejser. Og fulgt op af gode tilbud på løbeure og outfit.

Aktiviteter
Løberuter, Løberuter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Europa

Hoteller i Europa
Rejser til Europa
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/bischofsmutze-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.