Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Bristol

Bristol er en by med maritim stemning, masser af puls og et godt bud på en storbyferie. I havneområdet finder du et hav af gode spisesteder og ikke mindst seværdigheder som fx SS Great Britain. Bristols varetegn er Clifton hængebro over Avron floden og byen kan prale af St. Nicholas market - Storbritanniens måske bedste marked. Bristol er også et godt sted at starte kør-selv-ferien i det sydvestlige England eller til Wales. Du kan leje en bil, der står klar til dig i Bristols lufthavn.

Maritim stemning og verdenskendt graffiti

Bristol set fra havneområdet
Bristol opstod ved Avron floden, der løber direkte ud i Bristol kanalen og videre ud til Nordatlanten. Opdagelsesrejsende startede ofte deres rejse til den endnu ukendte verden fra havneområdet i Bristol. I det 15.- og 16. århundrede udviklede byen sig med lynets hast pga. søfartshandlen og bragte store rigdomme til byen. I dag er havneområdet stadig et spændende område med masser af leben. Søfartshandlende og pakhuse er skiftet ud med restauranter, festlige barer og flere seværdigheder.

Bristol er ikke større end du kan opleve det meste til fods. Du kan også vælge at tage på sightseeing med bus eller båd.
 
SS Great Britain

Seværdigheder i Bristols havneområde

  • SS Great Britain - Verdens første skruedrevne oceangående jernskib, der blev skabt af Bristols berømte ingeniør, I.K Brunel. Efter aktiv tjeneste fra 1843 til 1937 blev skibet sejlet til en lille bugt tæt på Fort Williams ved Falklandsøerne, hvor det lå og tærerede langsomt væk, indtil det blev genopdaget og bragt tilbage til Bristol i 1970. I dag ligger skibet i tørdok og et virkeligt interessant museumsskib.
 
  • Bristol Akvarium - Her er der noget for hele familien. Et af højdepunkterne er turen gennem en tunnel omgivet af vand med farverige koraller og fisk i alle størrelser.
 
  • At-Bristol -  Her kommer du tættere på videnskabens verden via praktiske øvelser og interaktive udstillinger. Dine børn vil elske det.
Clifton Suspension Bridge i Bristol

3 meget forskellige seværdigheder i Bristol

  • Red Lodge Museum. En smuk bygning fra 1580 der senere blev udbygget. Det startede som et ”royalt party hus” og blev senere købt i 1854 og omdannet til en skole for dårligt stillede piger, af Mary Capenter. Der er fri entre.
 
  • Bristol Zoo blev kåret som årets zoologiske have i år 2000. Haven er bl.a. kendt for nogle helt unikke kyst- og undervandsformationer for sæler og pingviner, Gorilla-øen, løver, sommerfugleskoven og meget mere. Du kan tage familien med i haven, uanset hvordan vejret er, da flere områder og seværdigheder er overdækkede.
 
  • Graffiti er ofte et stort problem for mange storbyer, men Bristol er ligefrem blevet kendt for sin farverige gadekunst… eller graffiti. Det er specielt værker af den lokale graffitikunstner Banksy. Du kan komme på arrangerede gåture rundt i Bristol, hvor, hvor du ser Banskys mest kendte værker og anden spændende gadekunst - specielt Strokes Croft området.
 

Bristols varetegn - Clifton Suspension Bridge

Clifton hængebroen er Bristols varetegn, der går tværs over Avron floden et par kilometer fra centrum. Læg mærke til træplatformene langs floden, når du står på broen. Ved ebbe ser det ud som om de ”svæver” mange meter over floden. Det ændrer sig hurtigt når vandet vender tilbage.  Der er op til 13 meters forskel i vandstanden ved flod og ebbe og platformene var til gamle hjuldampere til og fra Newport i Wales. Broen er tegnet af I.K Brunel, der også stod bag S.S. Great Britain.

Shopping i Bristol

Broadmead området med gågaden af samme navn, er Bristols bedste sted at shoppe. Du kan gå fra det ene shoppingcenter til det andet eller zigzagge mellem de mange butikker i gaderne.
  • Cabot Circus. Et af Bristols største shoppingcentre med mere ens 120 butikker.
  • The Galleries. Stort shoppingcenter i 3 etager med mere end 100 butikker. Det ligger super centralt i hjertet af Broadmead i Bristol.
Ikke langt fra Broadmead ligger St. Nicholas Market på Corn Street. Det er Bristols ældste marked der åbnede i 1743 og et af de absolut bedste lokale markeder i hele Storbritannien. Der er en herlig stemning og masser af atmosfære blandt de mange butikker/boder der sælger alt fra kunsthåndværk, antikvarer og vin til lokale specialiteter.

Udflugter fra Bristol

Stonehenge ca. 90 km øst for Bristol
Bath – ca. 20 km fra Bristol. Byen er specielt kendt for sine romerske bade, der ligger tæt på den storslåede kirke, Bath Abbey. I centrum kan du slentre rundt i de smalle gader med utallige pubber og hyggelige spisesteder. Shopping er også godt i Bath – især i de større gader.

Stonehenge ca. 90 km fra Bristol. Et af Englands og Europas vigtigste minder fra fortiden. De enorme stensøjler går mere end 3.500 år tilbage, så både vikinger og romere må have beundret dem med stor respekt.
 

Lufthavnsinformation

Bristols internationale lufthavn ligger 15 km uden for byen. Det er nemt og hurtigt at komme til- og fra lufthavnen med taxi eller bus. Det tager kun 15-20 minutter. Har du lejet en bil, der står klar til dig i lufthavnen, skal du bare fange på A38 for at komme til Bristol. Lej en bil her
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.