Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til St. Peter Port

Når man går i land i kanaløen Guernseys hovedstad, St. Peter Port, er det let at se, hvorfor den anses for at være en af Europas smukkeste havnebyer. De brostensbelagte gader og den maleriske strandpromenade og marina byder den besøgende velkommen på fornemste vis. Det er let at forestille sig havnebyen i det 18. og 19. århundrede, da den dannede rammen om en stor skibsbyggerindustri og var et vigtigt stop på handelsruterne ind og ud af Storbritannien. Hvis I holder øjnene åbne, kan I se de sten, som markerer bygrænsen til den gamle middelalderby.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Castle Cornet

Uden for byen står borgen Castle Cornet vagt, som den har gjort i 800 år, og ved højvande, når den er afskåret fra byen, danner den en spektakulær kulisse for byens opsætning af teaterproduktioner og musikarrangementer.
Kirke og koncerthal

Kirke og koncerthal

St. Peter Ports vartegn er den smukke kirke, som menes at være den kirke på De Britiske Øer, som ligger tættest på en pub.

Hvis I kunne tænke jer at dykke lidt dybere ned i øens historie, kan I tage en tur til St. James-koncerthallen. I foyeren hænger Guernsey-tapetet, som viser 1.000 års historie. Entreen koster ca. 5 pund.
Ude i det fri

Ude i det fri

Er I mere til udendørs aktiviteter, kan I udforske den smukke Candie-have, som hæver sig over byen. Tidligere tilhørte haven et privat hjem, men i dag er den åben for offentligheden, og her finder man, ud over den smukke have, også Guernsey Museum & Art Gallery med historie og kunst. Fra tesalonen er der en skøn udsigt over byen og de til omkringliggende øer.

I kan også besøge Hauteville House, hvor den franske forfatter Victor Hugo boede i årene 1856 til 1870. Hans byhus er bevaret som et museum, som indfanger ånden i forfatterens excentriske liv med sin fantastiske samling af møbler og artefakter. I kan også nyde at gå gennem de små, hyggelige gader og måske shoppe lidt i specialforretningerne.

Hvis I hellere bare vil tage det roligt, så læn jer tilbage og slap af med en kop kaffe eller bid brød på en af de mange cafeer og nyd livet i byens gader.

Havn

Havn
Mindre krydstogtskibe kan lægge til kaj langs en af St. Peter Ports stenmoler, men langt de fleste skibe kaster anker ud for byen. Herfra sejles gæsterne ind til havnen, som ligger i kort gåafstand fra byens centrum.

Klima

Guernseys klima er et af de mildeste og mest solrige på De Britiske Øer. Golfstrømmen hjælper til og hvert år er her mere end 2.000 solskinstimer. Til sammenligning har vores egen solskinsø, Bornholm, ca. 1.590 årlige solskinstimer.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/halifax-marriott-harbourfront.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.