Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie England

Skal du have familien med på kør-selv-ferie, så byder England på et hav af spændende oplevelser. Uanset om I er til pulserende storbyer, pittoreske landsbyer, maritimhistorie eller mere aktive fornøjelser i kuperede hedelandskaber og bjerge, så finder I det i England. Her er en verden til forskel fra nord til syd, så det er nemt at finde et område, der passer præcis til jer.

Englands klima er mildere end det danske, men tilsvarende vådt. Sydengland byder dog på et subtropisk klima, der er skønt at udforske i sommermånederne. Flyv til London, Birmingham eller Newcastle, alt efter hvor I ønsker at starte jeres kør-selv-ferie, og lader I os stå for billejen, kan I hente lejebilen direkte i lufthavnen. England venter jer med storslåede kør-selv-oplevelser, bare husk at køre i den rigtige vejbane. 

Kuperede hedelandskaber, charmerende kystbyer, maritimhistorie og pulserende storbyer

London

Klassikere i London
I denne pulserende millionby kan I opleve klassikere som Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey og London Eye, men snyd ikke jer selv for byens mere skjulte perler. Oplev f.eks. atmosfæren i Bloomsbury, der har huset store navne som Virginia Woolf og Karl Marx, når I spankulerer rundt om smukke Russel Square, se banebrydende kunst og teater i verdensklasse eller gå på jagt i spændende butikker.

I kan også besøge Sky Garden, der er byens højest beliggende anlægshave i tre etager, eller blive charmeret af områder som Little Venice og Notting Hill. Start eller afslut kør-selv-ferien i England med et par dage i denne facinerende storby, London.
 

På udflugt fra London

Vælger I London som et pulserende centrum for jeres kør-selv-ferie, er oplevelserne ikke langt væk. Royal Botanic Gardens, også kaldet Kew Garden, er et fantastisk farvespetakel af eksotiske blomster og planter, smuk arkitektur og spændende oplevelser som deres Treetop Walkway. Børn vil elske et besøg på Hampton Court Palace, hvor interaktive rundture bringer historien til live og de kan boltre sig i The Magical Garden. På Windsor Castle kan I derimod vinke til dronning Elizabeth, der ofte bor på slottet, og se de formidable korridorer, hun betræder.

Nordenglands naturskatte

Grasmere, hyggelig landsby i Lake District
Nordengland er en naturskøn kulisse til en kør-selv-ferie. I de romantiske heder, bjergkæden Pennines og de dybe skove, kan du tage familien med ud at klatre i træer, sejle eller på spændende mountainbiketure. Her emmer det af engelsk landidyl i historiske småbyer og gamle pubs, og det elegante Castle Howard tilbyder både storslået arkitektur og en underholdende legeplads. Ønsker I en unik oplevelse, kan I vandre langs den romerske mur Hadrian’s Wall, der strækker sig 120 km fra kyst til kyst. Nordengland gemmer på oplevelser for hele familien.

 

Lake District National Park

Dette bjergtagende naturområde byder på masser af spændende vandreruter. Indtag det imponerende landskab med fantastiske søer spredt mellem grønne højdedrag, der skyder ryg, billedskønne dale og sandfyldte strande. I kan også besøge den største naturlige sø i England, Lake Windermere, der venter med sjove timer i kajak, kano eller robåd. Har I de små poder med, kan I underholde dem med klatreskove, legepladser eller måske en tur på akvarium.
North York Moors smukke landskaber

North York Moors

Begiv jer afsted på fantastiske eventyr i North York Moors, hvor hedernes lilla lyngfarve i sommermånederne skaber en unik og romantisk ramme. Oplev Roseberry Topping, den rødlige bakketop, der stritter mellem farverige marker, og besøg karismatiske fiskerbyer, som skønne Runswick Bay, smuglerkrogen Robin Hood’s Bay og hyggelige Staithes, der alle klynger sig til klippekanterne. Whitby, hvor ruinerne af klostret og den gotiske kirke inspirerede Bram Stoker til at skabe sin uhyggelige karakter Dracula, indbyder også til en spændende dag ved havet.

 

York

York, hvor både vikingerne, saxerne og romerne har haft deres hovedsæde, emmer af historie. Bymuren fra 1220 omkranser stadig byens middelalderlige centrum, hvor de smukt vedligeholdte huse og fine snævre gader, The Shambles og Stonegate, bringer jer tilbage i tiden. Byens gotiske katedral, York Minster, er den største i England og er intet mindre end imponerende.

Midtengland – fra industri til kultur

Stemning i Birminghams små kanaler

Liverpool

Fodbold og musikhistorie er nok de to ting, der beskriver Liverpool bedst. Ud af byens arbejderkvarter voksede The Beatles sig til verdens bedste band, og I kan opleve deres historie på The Beatles Story Museum, i deres barndomshjem og på den berømte Cavern Club. Børnevenlige museer tilbyder lærerige oplevelser, og den UNESCO-beskyttede havnefront med ikoniske Stanley Dock og Pier Head vidner om byens maritime fortid. Kvarterer som RopeWalks og Baltic Triangle viser jer en kreativ, rå og inspirerende side af byens kulturliv.    

 

Birmingham

Som den industrielle revolutions vugge har Birmingham udviklet sig omkring det hektiske forretningsliv med masser af kanaler og store fabriksbygninger. I dag er meget af det forvandlet til levende og mangfoldige kultursteder. Besøg det spændende Jewellery Quarter, hjem for en livlig smykkeindustri, det glamourøse Brindleyplace eller smag en curry, populært kaldet en Balti, der er byens kulinariske kendetegn. Er hele familien på tur, så findes der temaparker og spændende museer for alle aldre.
Oplev Cotswolds mange idylliske landsbyer på kør-selv-ferien

Charmerende landsbyer

På en kør-selv-ferie i Midtengland er det oplagt at svinge lejebilen af sted ad hyggelige landeveje til de mange idylliske småbyer. Chester minder med sine 1600-tals bygninger, imponerende katedral og Englands ældste butikker i de charmerende shoppinggader Rows og Three Arches mest af alt om noget fra et eventyr. I Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon, kan I besøge hans barndomshjem og det majestætiske Hall’s Croft, og opleve byen som på hans tid. Byen huser også Shakespeareteatret, hvor hans teaterstykker ofte bliver opført.

 

Cotswolds

Cotswolds er intet mindre end billedskøn med sine pittoreske landsbyer med grågyldne huse og eventyrlignende idyl. Besøg maleriske Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-World og Englands smukkeste landsby Castle Compe i denne region, der er indbegrebet af engelsk charme. Få den fulde engelske kør-selv-oplevelse i det bakkede område, der er spækket med middelalderkirker og originale stenmure og nyd stemningen med en øl eller cider på de gamle pubs.

Sydenglands eksotiske landskaber

Kør til Sydenglands smukke feriebyer som fx Brixham
Den sydengelske kyst er et imponerende skue. Meterhøje hvide klippevægge markerer en brat ende på det engelske landskab, når de nærmest uden forvarsel skærer sig lodret ned i det dybblå hav. Eksotiske naturområder, indbydende strande ved muntre kystbyer og masser af haver, slotte og historiske skatte. Sydengland åbner en verden af eventyr på jeres bilferie.
 

Cornwall

Start lejebilen og kør afsted langs Cornwalls nordlige kyst, hvor der ligger en perlerække af små kystbyer. Gør stop i St. Ives; en smuk gammel fiskerby med romantiske huse og atelier og oplev den sceniske udsigt ved Land’s End. På den sydlige kyst venter eksotiske naturområder som Scillyøerne, Lizard Coast og Trebah Garden, der er et subtropiske paradis.
 

Den Engelske Riviera

South Devons mageløse og palmebeklædte kyststrækning kaldes populært for Den Engelske Rivera. Ønsker I at kombinere jeres bilferie med strandidyl, så læg vejen forbi skønne feriebyer som Brixham, Paignton og Torquay, hvor livet kan nydes i fulde drag.
Stonehenge er et imponerende monument

Dartmoors mytiske natur

Udforsk den vilde natur i Dartmoor National Park. Landskabet med bølgende bakkedale, romantiske oaser og langstrakte heder er et imponerende smukt syn. De jævnlige tågebanker, som flyder ind over området giver en aura af mystik, der har inspireret mange legender og spøgelseshistorier, hvoraf den mest kendte nok er Sir Conan Doyles Baskervillehunden.
 

Stonehenge

På en kør-selv-ferie i Sydengland er det et must at besøge Storbritanniens vigtigste forhistoriske monument, det legendariske Stonehenge. Den imponerende stencirkel er bygget ca. 1850 f.Kr, og er stadig i dag omgærdet af legender og mystik. Gå på opdagelse i det imponerende monument og mærk stedets energifyldte atmosfære.
 

Storslåede naturoplevelser i New Forest og South Downs

Bohemeagtige lilla heder, rislende åer, tætte eventyrlige skove, hvor vilde heste og dådyr lister rundt. Naturens mange smukke nuancer og maleriske landsbyer gør New Forest til en helt unik naturoplevelse, som I kan vælge at opleve på to ben, to hjul eller måske i kano eller på hesteryg. South Downs nationalpark er ligeledes et fortryllende naturområde, der både byder på charmerende landidyl og den dramatiske hvide kalkstensklit Seven Sisters.
 
Kør til White Cliffs of Dover og nyd udsigten

Kent, The Garden of England

I Kent finder I et samsurium af gamle klostre og kirker, elegante slotte, overdådige haver og eventyrlige landsbyer drysset ud i et farverigt landskab, hvorfor Kent har fået tilnavnet Englands Have. Den mere rå og dramatiske kystlinje gemmer også på imponerende naturscenarier som The White Cliffs of Dover, Sandwich & Pegwell Bay og Botany Bay med sine kunstfærdige klippeknolde, ligesom I kan opleve de karakteristiske bolsjefarvede strandhytter ved naturskønne Herne Bay.
 

Canterbury

Denne smukke middelalderby er hjem for en af landets ældste og mest imponerende katedraler, hvis spidse spir er en smuk krone på byen. I Canterbury High Street kan I nyde de charmerende bindingsværkshuse og sjove butikker. I kan tage en smuk sejltur på den idylliske kanal eller nyde floraen i de fine Westgate Gardens.  
 

Romantiske slotte og overdådige haver

I Kent kommer fortiden til live, når I besøger majestætiske slotte og herregårde og lader jer opsluge af de tidligere royale beboeres skandaløse, dramatiske og enestående skæbner. Her kan børnene frit fantasere om riddere og prinsesser og forvilde sig rundt i labyrinter, mens I nyder skønne haver og fascinerende kulturskatte. Besøg fx enestående Leeds Castle, romantiske Hever Castle, imposante Dover Castle eller det borglignende Upnor Castle.
 

Spis jer igennem England

Nyd et godt måltid på en traditionel engelsk pub
Det engelske køkken er bastant, kødfuldt og traditionelt. Klassiske retter som meat pies, fish and chips og bangers and mash lever stadig i bedste velgående, ligesom Devonshire Cream Tea med scones, te og clotted cream er en klassiker. Det engelske kolonieventyr har dog bragt mange kulinariske fornyelser til det engelske køkken, og curry er nærmest en britisk nationalret. I dag er der dog et utal af restauranter i verdensklasse, der lokker med gastronomiske oplevelser. Det hele skylles ned med regional ale, cider eller berømte vine fra det varme Sydengland.
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa-event/exhibitors/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.