Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Battle of Britain
Rejsetips indsendt af:
Erik Olsen
Nivå
30. dec. 2013

Battle of Britain

Shoreham Aircraft Museum.
The Battle of Britain fandt sted i sensommeren 1940 i luften over Kent i det sydlige England og nær den berømte Royal Air Force luftbase, Biggin Hill.
Få kilometer herfra har nogle få entusiastiske flyve- og historisk interesserede lokale i 1988 oprettet et privat museum med en interessant og enestående samling af effekter og efterladenskaber fra de luftkampe, der fandt sted over området.

Udstillingen omfatter udover ting, der er doneret af lokalbefolkningen, også hvad det ved hjælp af beretninger, vidneudsagn og ikke mindst fra udgravninger i haver og på marker har indsamlet gennem årene. På baggrund af disse oplysninger har entusiasterne ved hjælp af metaldetektorer og en sprængstofekspert fundet frem til og udgravet et flyvrag og dele deraf samt bomber og flybesætningernes ejendele i ned til 4 meters dybde. Nemt at opnå tilladelse til med flere folk og maskiner at grave i skellet mellem to haver eller marker har det ikke altid været.

Da museet blev åbnet deltog 15 tidligere RAF jagerpiloter i indvielsen og der afholdtes jævnligt møder og sammenkomster lejlighedsvis også med deltagelse af tyske Luftwaffe piloter, der også har bidraget med deres oplevelser og forklaringer på de tyske effekter, der indgår i samlingen.

Shoreham Aircraft Museum drives af den kendte tegner og guache maler, Geoff Nutkins, hvis værker findes verden over såvel på museer som i private samlinger. Kopier af dem kan i en vis udstrækning købes på museet, hvor han selv gerne fortæller om sit arbejde, sin kunst og de oplevelser arbejdet med museet og flyveinteresserede fra begge sider har givet ham. Museet har en lille forretning med flyverrelaterede ting samt et ”Tea Room”. Der er ikke megen P-plads uden for museet, men en lille parkeringsplads er få minutter til fods derfra og i landsbyen ligger der naturligvis også en pub.

Er det flyvemaskiner man søger, er det ikke her. Så er det RAF museet i Hendon eller Imperial War Museum i Duxford nær Cambridge der er sagen.

Shoreham Aircraft Museum ligger tæt ved M25 øst for London ca. 130 km. syd for Harwich og ca. 110 km. NV for Dover. Vælger man at komme fra Harwich skal man over Queen Elizabeth II Bridge ved Dartford Crossing, medens man i modsat retning skal igennem Dartford Tunnel samme sted. Nærmere oplysninger om museet, dets udstillinger og åbningstider findes på www.Shoreham-aircraft-museum.co.uk
Fra museet er der i øvrigt kun ca. 14 km. til Winston Churchills hjem, Chartwell, der bestemt også er et besøg værd.

Erik Olsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/madrid/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.