Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Den perfekte shoppe-dag i London
Rejsetips indsendt af:
Århus
14. sept. 2010

Den perfekte shoppe-dag i London

Med denne rute kan du både opleve skønne London og shoppe mærketøj i de allerbedste butikker.

På brosten i Governt Garden

Dagen starter i FLORAL STREET, en lille brostensbelagt gade i den hyggelige bydel GOVERNT GARDEN, med få, men eksklusive butikker. Inden vi går i gang tager vi en kop kaffe STANFORDS for enden af gaden. I den smalle to-etagers butik kan man købe en kaffe, smoothies og alle verdens kort og rejsebøger. For kendere er første shoppe-stop: MAHARISHI. Butikken er flyttet til Great Pulteney St. nær ved Oxford Circus! Butikken gør ikke stads af sig og er næsten ikke til at få øje på, men den er besværet værd. Maharishi–tøj er mere end tøj, det er en livsstil, og man kan blive ”hooked”. Kendetegnene er: Store håndlavede farvestrålende broderier (med drager og asiatiske motiver), genanvendt militærtøj, naturlige materialer som hemp, og kvalitet der bare holder! Mærket er opkaldt efter en indisk religiøs leder, der udviklede transcendental meditation, og det fredselskende og harmonisøgende går igen i alt, hvad Marharishi laver. Fx har mærket sit eget camouflage-design, hvor krigens mønster er blødt op blevet til svungne buer og grene. Der er en holistisk tankegang bag tøjet og fokus på balance, genbrug og respekt for naturen. De mener det faktisk i den her butik … På vej hen ad gaden gøres også stop i PAUL SMITH. Ekspedienterne her ved, hvordan et jakkesæt skal sidde. De løber rundt med nåle og lægger ind og lægger op som det naturligste i verden – eller man kan vælge at få taget mål til et spritnyt skræddersyet sæt. I udsalgsperioden er der virkelig penge at spare på jakkesæt i denne butik, fordi Paul Smith i forvejen er billigere i England end i Danmark. I kvindeafdelingen kan man finde stilrent tøj og lækre accessories. Næsten ved siden af finder vi PAUL & JOE’S. En lille butik, hvor tøjet har eksperimenterende snit og lækre stoffer. Der er ikke meget, men man kan virkelig være heldig.

Krydret frokost

Frokost – det har man brug for, men da alle penge ikke skal bruges på mad på lige netop denne tur, spiser vi på MASALA ZONE for enden af Floral Street (modsat Maharishi). Masala Zone er en kæde med indisk fastfood, og den findes mange steder i London. Det er indisk på burger King-manér, men ikke så lidt bedre! Meget krydret og godt til at varme kroppen op til fx et januarudsalg. Sørg for at spørge den venlige betjening om, hvad de vil anbefale, de fleste af dem har en etnisk oprindelse som gør, at de ved, hvad de taler om.

Hygge og lagersalg i Chelsea

Eftermiddagen bruges i bydelen CHELSEA i det sydvestlige London. Det er det virkelige London væk fra den allerværste turisme, og her findes mange gode mere ”almindelige” butikker. Tag en tur ned ad King’s Road og tag dig god tid. Hold på turen blandt andet øje med JOSEPH outlet-butikken. Det er en ganske lille butik, men den bugner af det meget lækre og klassiske Joseph-tøj til under halv pris. Hvis de har det, du søger, i din størrelse, kan du virkelig gøre et kup. Læg også mærke CHELSEA LIBRARY som findes i den gamle Town Hall. Her holdes meget ofte LAGERSALG på designervarer, sidst jeg var der, var jeg heldig med et Orla Kiley-lagersalg, hvor tingene blev solgt meget billigt. I det hele taget er der hyggeligt i Chelsea, og man kan nyde en kop kaffe på torvet ved Sloanes Square eller smutte forbi SAATCHI GALLERY, som udstiller nutidskunst og har gratis adgang og en smuk beliggenhed. Alle de nævnte ting ligger i nærheden af hinanden og nås ved at stå af på Sloanes Square og gå vest ad King’s Road.
Designertøj i flere etager

Designertøj i flere etager

Jeg er ikke meget for stormagasiner, hvor man alt for ofte bruger sin tid og energi på bare at finde prøverummet - og samtidig går helt glip af byens charme. En undtagelse er LIBERTY OF LONDON på Great Marlborough St. (i øvrigt tæt på den udmærkede shopping-gade REGENT STREET). Liberty ligger i en meget gammel bygning uden de moderne stormagasiners enorme (og abnorme) rumfornemmelse. Her er lidt småt, lidt mørkt, lidt gammelt og meget hyggeligt. Sidste gang jeg var der var under fodbold VM, og selvfølgelig kunne Englands kamp høres i radioen over hele butikken som det naturligste i verden. Samtidig med den hjemlige fornemmelse er det absolut topmærker, der sælges, og ekspedienterne er hjælpsomme og afslappede.

Tips til udsalg

Så kan man hvis ikke nå mere på en dag eller to, men følges denne plan oplever du både London på en interessant måde og kommer hjem med det fede tøj!For udsalg anbefaler jeg en tur mellem jul og nytår, allerførst i januar eller midt til sidst i juni. Tjek altid www.timeout.com/london/ før du tager af sted for at være opdateret med lagersalg og de forskellige butikkers udsalgsperiode. God fornøjelse ...

Kommentarer til rejsetips om London

Tak for kommentar til Mette + en lille rettelse

Jeg har opdaget, at Maharishi-butikken lige netop er flyttet fra Floral Street til Great Pulteney St. nær ved Oxford Circus. Det er jo vigtigt, så man ikke går forgæves...

Et rigtigt insidertip

20/10 2010 Mette Wold
Dejligt med præcise anvisninger, og jeg fornemmer at du ved, hvad du taler om og tager turen tit. Jeg synes, det er et super inspirerende tip. For jeg bestemmer jo selv, hvad jeg vil opleve ud over at shoppe...

shopping

28/09 2010 Lene H Nielsen
til Ruth. Læs lige overskriften: Den perfekte shoppe-dag i London - det henviser jo ikke lige til kultur vel?

Sikken en tur

27/09 2010 Ruth
Der var da godt nok ikke meget kultur på denne rejse, der kun handler om at gøre indkøb og lagersalg. Der er også andre spændende steder at berette om, bl.a. oplevelser på gade plan som kan opleves med øjnene når man slentre rundt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.