Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Rejsetips af samme forfatter

London Calling!
Rejsetips indsendt af:
Kamilla Plambeck
Århus
4. juli 2009

London Calling!

Fra vagter i rødt ved Buckingham Palace til jakkesætklædte politikere ved Westminster til hippier i Camden! London har det hele.
Camden Town
Camden Town

Lyserødt punkhår og lækkert bagværk!

Camden er noget helt for sig selv - man kan støde på folk med lyserødt punkhår eller folk iklædt 1700 tals soldateruniformer. Camden er intet mindre end charmerende og byder på en masse oplevelser. Lige meget hvad man er på udkig efter - om det er sko med plateausåler eller ring i navlen.

Tag metroen (Northern Line (sort) mod Edgware) og stå af lige i hjertet af Camden Town. Gå igennem "hovedgaden" og kig ind i de mange butikker med alt mellem himmel og jord. I Camden finder man et par markeder, bl.a. Stables Market. Fra Camden kan man gå til Regent Park hvorfra der ikke er langt til London Zoo. Herfra kan man begive sig ned til Marylebone, hvor man kan finde en masse små specialbutikker bl.a. boghandlen Daunt Books (83 Marylebone High Street), som er den smukkeste boghandel i London. Den har bøger i massevis og et venligt personale.

Det er også her man finder Madame Tussaud's og er man heldig kan man rende ind i den populære kok Nigella Lawson. På Marylebone High Street finder man også cafeen Paul (som også findes mange andre steder i London). Paul udbyder franske baguettes og fransk patisserie heriblandt Londons bedste jordbærtærter.

Herefter kan man gå ned til Hyde Park, hvor man kan tage sig en slapper eller kigge forbi Speakers Corner i det nordøstlige hjørne af parken, inden man fx fortsætter til Knightsbridge og Sloan St., hvor man finder mange af de eksklusive butikker såsom Armani, Prada, Fendi og Day Birger et Mikkelsen.

Det er også her man finder det eksklusive stormagasin Harrods, hvor man skal betale £1 for at gå på toilet. Man kan også kigge forbi Eaton Square, hvor mange kendiser bor, og hvor man i sin tid optog tv-serien Upstairs, Downstairs.
Vagtskifte ved Buckingham Palace

Vagtskifte ved Buckingham Palace

Man kan starte næste dag med at tage ind til Buckingham Palace, hvor man kan være heldig at opleve et vagtskifte. Buckingham Palace er en smuk bygning og man kan også kigge ind i souvenirbutikken. Herfra kan man gå ned mod Themsen, hvor man finder Westminster (Big Ben), Downing Street, hvor Premiereminister Gordon Brown bor og Westminster Abbey. Går man nord langs Themsen kommer man op til Trafalgar Square og videre mod Leicester Square, hvor man kan købe billige billetter til de mange musicals som spiller rundt om i London og til Piccadilly Circus med de berømte lysreklamer og Ripley's Believe It Or Not.

Fortsætter man et lille stykke ned ad Shaftesbury Ave kan man spise frokost på Rainforest Cafe, som specielt er populært for børn. Ikke langt herfra finder man Soho og Chinatown, som også er et besøg værd. I Chinatown finder man rigtig kinesisk mad i modsætning til den meget danske version vi kender her hjemmefra. For at komme til Soho kan man gå ned ad Regent St. hvor man kan finde butikker som Calvin Klein og Tommy Hilfiger.

Fra Regent St. kan man lige smutte ned til Carnaby St. som i sin tid var in-stedet. Inden for gåafstand ligger Covent Garden, som er rigtig charmerende og har en masse små specialbutikker. Heriblandt David & Goliath som er populær blandt unge. Ikke langt derfra på Tavistock Street finder man Côte Restaurant, som har et lækkert fransk menukort.
Windsor Castle - Dronning Elizabeth's sommer residens.

Windsor Castle - Dronning Elizabeth's sommer residens.

På tredjedagen kan man bevæge sig lidt uden for London's grænser og tage ud til Windsor Castle. Her skal man med tog, da metroen ikke går helt derud. Der er ikke langt, men man skal alligevel regne med en times tid, hvis ikke lidt mere derud. Men det er turen værd. Slottet er stort, og der er mange ting at se på. Bagefter kan man spise frokost på en af de mange restauranter på stationen, hvor man også finder butikker. Der er lidt Covent Garden over området. Super charmerende og smukt. Man kan derefter tage ind til London Millennium Bridge (stå af ved Waterloo som er en af de større stationer), hvor man også kan finde the London Eye. Der er dog ofte lang kø, så det kan derfor være en god ide at ordne billetter inden man tager afsted til London. Tør man kan man besøge London Dungeon. Ligesom med the London Eye er det en god ide at købe billetter hjemmefra. Ikke for at undgå kø men fordi man sparer penge. London Dungeon er ret godt lavet, og man går for det meste rundt med hjertet helt oppe i halsen. Efter en tur i London Dungeon trænger man til lidt luft, og man kan derfor tage ud til Tower Bridge. Man kan sagtens gå.
En dag med museer

En dag med museer

Er man til museer, så er London perfekt. Museer som the V&A (Victoria & Albert Museum) og the Natural History Musem tilbyder gratis entré, og der er masser at se på. Man kan se alt fra mumier til Japanske samuraier.Også her finder man en masse gode restauranter, og så er der ikke langt til Piccadilly Circus, hvor man bl.a. kan finde T.G.I. Friday, som er en amerikansk familierestaurant.
London the place to be...

London the place to be...

Selv om mange måske har et lidt tørt billede af England og englændere, så er London helt sikkert et besøg værd. Der er så mange ting at se på, og så er det et godt sted at opleve, hvordan et multietnisk samfund fungerer. Man finder alt fra indisk til kinesisk til arabisk til italiensk til fransk. London har det hele!Et must mens man er i London er at se en musical. Om man så tager i teatret hver aften. Jeg var i sin tid inde og se Saturday Night Live og var for nylig inde og se We Will Rock You, som er fantastisk. Sjov og god musik. Musicalen er bygget op om Queen's sange, og historien foregår mange år ud i fremtiden. Mange restauranter tilbyder specielle teater-menuer, så det er altid en god ide lige at spørge, inden man bestiller.Er man til storby og ikke bange for at opleve afveksling, så er det bare med at tage til London. Lander man i Stansted kan man tage Stansted Express toget ind til Liverpool St. og videre derfra med metro.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/vinterferie-i-swinging-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.