Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Udenfor Naturel History Museum er der etableret forlystelser bl.a. en skøjtebane.
Rejsetips indsendt af:
Benjamin Buemann
Veksø
1. jan. 2009

London i julen

Mit rejsetips handler om, hvordan man ferierer i London i julen. Vær fx opmærksom på at den normale offentlige transport er lukket.

På restaurant i London

Vi ankom til London om aftenen d. 24 december. På dette tidspunkt er det en god idé at have bestilt bord på en restaurant i forvejen, hvis man vil sikre sig en god juleaftensmiddag, da mange spisesteder allerede er lukkede juleaften, således at der er mange kunder til de få åbne restauranter. Bedre bliver det ikke juledag. Her lukker det meste af byen fuldkomment ned, og vi fandt ingen restauranter på nettet hjemmefra, som havde åbent den aften.

Vi kom dog ikke til at sulte, da vi heldigvis boede nær Edgware Road, som er domineret af Pakistanske og mellemøstlige restauranter, der ikke holder jul. Her er det nemt at finde et ledigt bord juledags aften. Når jeg siger, at det var heldigt, at vi boede i dette område, hænger det sammen med, at man pænt må holde sig indenfor gåafstand fra ens hotel juledag, da der hverken undergrunden eller busser kører den dag! – og taxaer kan man godt opgive at få fat på.

I det hele taget er al normal offentlig transport suspenderet i England den dag, hvilket man må nøje tage højde for, hvis man har en flyafgang at nå. Resten af juledagene er det let nok at finde et sted at spise, da de fleste restauranter åbner igen 2. juledag, dog er der en del som holder lukkede til efter nytår specielt i City. Vi kan ikke anbefale Soho inklusivt Chinatown i juledagene, da menneskepresset her er enormt – se nedenfor.
De sjove dyr i Londons parker er udenfor selv juledag.
De sjove dyr i Londons parker er udenfor selv juledag.

Juledag i London

Her er der ikke meget andet at tage sig til end en travetur med udgangs- og slutpunkt ved hotellet. Find derfor et hotel i gåafstand fra centrum. Vi boede selv tæt på Paddingtonbanegården, hvortil de hurtige toge fra Heathrow ankommer. Hvis vejret er godt, kan det være spændende at opleve et nedlukket London. Selv Oxford Street ligger øde hen. Vi gik gennem Hyde- og St. James Park. Der var en del mennesker, som promenerede langs The Serpentine, men tydeligt næsten kun turister og en del kinesere. Her er rig lejlighed til at studere dyrelivet bl.a. en masse grå egern. På internettet kan man som eneste aktiviteter i London juledag finde gudstjenester og enkelte arrangerede busture til 90 pund. Vi forsøgte os nu ikke med nogen af delene.
Der kan være smukt i Londons yderkant. Her Themsen ved Richmond
Der kan være smukt i Londons yderkant. Her Themsen ved Richmond

Resten af juleugen i London

Den 26. begynder de fleste transportmidler at køre igen, dog på nedsat kraft. Således kan hele linjer i undergrunden være nedlukkede, fordi man benytter den trafiksvage periode til at foretage vedligeholdelsesarbejder. Er vejret godt, er det en flot oplevelse at tage ud til de store parker lidt udenfor centrum. Vi tog en tur til Hampstead Heath, hvorfra der er en storslået udsigt over London.

Allerede den 26. kommer de indfødte Londoner ud af deres juledvale, og vi traf dem her i store mængder, mens de luftede deres hunde. Mylderet er dog intet imod det, man finder på Oxford Street, hvor der om eftermiddagen er risiko for at blive mast på fortovet af Londoner, som flokkes om udsalget, der allerede starter 2. juledag. Mange mennesker mødte vi også på Naturel History Museum, hvor der var gratis adgang d. 27.

Aktiviteter
Jul

Kommentarer til rejsetips om London

Juleaften

18/10 2015 Zilja
Har de engelske popper åbent juleaften?

Julemad

21/11 2014 Amanda
Hvad spiser de juleaften i London? Altså ligesom vi spiser flæskesteg eller and juleaften herhjemme, hvad har de så som tradition at spise i London?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.