Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Westminister pier
Rejsetips indsendt af:
Carsten Bærentsen
Gentofte
20. juni 2009

London igen!

Jeg har været i London flere gange før. På denne 1 uges tur til Bloomsbury-kvarteret besøgte vi også mindre kendte mål som landstedet Chiswick House og galleriet Courtauld Institute.

Georgianske byhuse i Bloomsbury.

Når man som jeg og min ældre søster har været i London flere gange før gælder det om at finde mindre kendte steder. Da vi havde mange gode oplevelser i juni 2009 vil jeg videregive nogle rejsetips.

Vi boede på Wawerly House hotel, der som hjemmesiden lover er et meget "engelsk sted" med en fin beliggenhed tæt ved British Museum og med "full english breakfast", som er virkelig god. Hotellet er dog ikke særlig engelsk i traditionel forstand, når man ser på personalet der mest er indere og unge fra andre EU-lande.

Bloomsbury-kvarteret er kendetegnet af en masse velbevarede byhuse fra 1700-talllet som er enkle og meget smukke. Bl.a. Dickens House i Doughty Street hvor forfatteren boede i 2 år med sin unge kone. Af den DVD man kan se i huset fremgår at han på et sent tidspunkt blev separeret og havde et forhold til en skuespillerinde, hvilket vakte en vis skandale i Victoriatiden. I kvarteret ligger også en meget velbevaret pub "The Lamb" i Lambs Conduit der er et besøg værd. Tæt på ligger parken Coram´s Fields, hvor voksne kun har adgang ifølge med børn, og et de første børnehjem i London Foundling Hospital, som er oprettet af en idealistisk søkaptajn i midten af 1700-tallet og som blev støttet af komponisten Händel med indtægterne fra Messias. På hjemmet hænger bl.a nogle gode malerier af Hogarth. Senere fik hjemmet et noget blakket image da de forældreløse børn skulle arbejde under meget barske forhold som beskrevet af Dickens.

Tæt på hotellet ligger også Soane´s Museum på den smukke Lincoln´s Inn Fields med alle sagførerkontorene. Museet er en fantastisk labyrintisk bygning med spændende satiriske malerier, igen af Hogarth. Ligesom mange af de bedste seværdigheder i London er der gratis adgang.

Ture i omegnen.

Vi havde hjemmefra talt om at tage en tur på Themsen for at besøge Richmond, som min søster kender tilbage fra hendes tid som au pair efter krigen. Vi måtte dog nøjes med turen (godt 2 timer hver vej) til det landlige Kew Garden med en smuk green, hvor der selvfølgelig blev spillet cricket. Vi sprang over den botaniske have og spiste frokost på en pub. Der var ikke mange med på turen som udgår fra Westminster peer. Langt de fleste tager østpå ad Themsen til Greenwich.

Om søndagen besøgte vi landstedet Chiswick House, som er en såkaldt neo-palladiansk villa opført af lord Burlington ("very,very,very rich") i starten af 1700-tallet. Huset ligger i en meget smuk park i en vestlig forstad og foran huset er der statuer af forbillederne: den italienske arkitekt Palladio og den engelske Indigo Jones. Hvis man er interesseret i arkitektur og historie er det værd at gå med på rundvisningen. Regn med at det tager lidt tid at finde derud.

Tilbage i Bloomsbury-kvarteret vil jeg anbefale Courtauld Institute i Somerset House ved the Strand med mesterværker af Manet og Renoir. Der er gratis adgang mandag formiddag til kl. 14.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/4-hele-dage-paaskeferie-i-det-store-aeble.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.