Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Old Bailey i London
Rejsetips indsendt af:
Jens Larsen
Højbjerg
29. sept. 2011

Old Bailey i London

En 5 dages tur til London fik uventet en uforglemmelig oplevelse i en gammel støvet retsal.
Vi var to par, som ville opleve Londons puls samt almindelige turistattraktioner og nogle hyggelige pubbesøg.
Efter et besøg i Westminster Abbey så vi, at der var gratis adgang til Supreme Court netop denne dag. Vi stavrede ind og blev gennemrodet, inden vi fik adgang til nogle imponerende og nyrestaurerede retssale. En snak med en retsbetjent gav anledning til en forespørgsel omkring, hvor kriminalsager foregik i London. Svaret var, at det stadigvæk foregik i Old Bailey.

Svaret bevirkede, at vi straks fik lyst til at forsøge at overvære en retssag i gamle omgivelse med parykker, kapper m.v.
Ved indgangen fandt vi ud af, at man ikke måtte have mobiltelefon, kamera m.v. med ind og som følge af, at de ikke kunne opbevare noget for os, måtte vi efterlade fruerne på en pub, mens vi to mænd fik adgang til Old Bailey.

Vi blev undersøgt grundigt ved indgangen, men fik -med formaninger - lov at stavre op af de gamle trapper til retslokalerne.
En flink retsbetjent fortalte os, at der inden for ½ time var berammet en retssag, som vi kunne overvære. Vi blev formanet om, at vi intet måtte sige, ikke måtte lave ansigter til hinanden eller i det hele taget se på hinanden, vi måtte ikke læne os frem, og vi skulle blive minimum 1 time.
Vi overværede en meget spændende sag om en kvinde ansat på et hospital, som havde stjålet penge og misbrugt kreditkort fra patienter og afdøde.

Vi oplevede en helt anden verden med parykker og kapper - et helt andet sprogbrug, hvor ordet "Your Lordship" blev anvendt i hver sætning - alt sammen på Oxford english og i et meget langsomt tempo. Flere kasser med papir (omend der dog var PC'ere placeret diskret), som blev fremdraget ved det mindste vink fra forsvarer eller anklager.
Det hele foregik det i et ældgammelt lokale, der osede af historie og gamle retssager - et lokale, hvor Rumpole ville være velplaceret.
En oplevelse, som jeg vil opfordre andre til at prøve - og så var det endda gratis.
Af gode grunde har jeg ingen fotos. (Billedet er tilføjet af FDM travel)

Kommentarer til rejsetippet om London

Super god idé

10/09 2013 Paul Bech Halmstad
Altid en god íde at besøge steder, som umiddelbart ikke er turistorienterede. Dette sted har en gammel historie bag sig samtidig med, at der foregår nutidige og virkelige historier.

Noget nyt

05/01 2012 Stine
Nyt, spændende og anderledes

det må vi prøve

25/10 2011 Helle
Et velskrevet og spændende tip

Go´idé!

10/10 2011 Jonna Hansen
Det var dog en super god idé til en anderledes oplevelse. Det er jo en "ting" man ikke kan opleve herhjemme. Det skal prøves.

rigtig godt

03/10 2011 Jens Frostholm
Et anderledes ferietip, som rykker

Godt indlæg

01/10 2011 Erhardt Andersen
Her er et anderledes indput til en tur til London

Spændende og anderledes

01/10 2011 Signe Nielsen
Skønt at læse om en anderledes oplevelse, som ikke koster penge og som man umiddelbart ikke forbinder med en ferietur. Absolut god

fin billigt tip

30/09 2011 Anders
smart rejsetip som tilmed er gratis og meget spændende
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.