Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Rejsetips af samme forfatter

Ta' kondiskoene med på storbyferien
Rejsetips indsendt af:
Kirsten Ekeroth
Aabenraa
26. feb. 2009

Ta' kondiskoene med på storbyferien

At opleve byen vågne på en helt anderledes måde i et par kondisko kræver ikke de store forberedelser men giver minder, du aldrig glemmer
Du er garanteret ikke den eneste
Du er garanteret ikke den eneste

Hyde Park er Londons lunge

Det er egentligt ikke så svært: Pak løbeskoene med i kufferten, når ferierejsen går til en storby. Et par shorts, gode strømper og en T-shirt eller to fuldender udstyret, der sikrer nogle af de bedste storbyoplevelser, der kan hentes med hjem selv fra en kort rejse i en forlænget weekend.

Projektet går ud på at stå op blot en halv time tidligere end ellers. Træk i løbetøjet, tag turen ned ad hotellets trapper, løb gennem vestibulen og ud på gaden – og løb så ellers en morgentur i en storby, som vågner op. Det kræver ikke træning hjemmefra – det kræver ikke erfaring. Måske løber du ikke og har aldrig gjort det. Prøv alligevel.

Formålet er ikke nødvendigvis at komme i form, for senere på dagen følger sandsynligvis en flere kilometer lang vandretur rundt i byen.

Næ, målet er at opleve storbyen fra en helt anden kant. 10 procent af London består af parker og rønne områder, og mulighederne er mange. I Bayswater-området ligger mange hoteller i alle prisklasser og tæt ved byder Londons største park, Hyde Park, på et enormt sti-system, som bare ligger og venter på kondiløberne. For du er ikke alene.

Motionsbølgen har slået an over hele verden, og du kommer tæt på londonere, folk fra hele verden, som har taget ophold i millionbyen og såmænd mange andre turister som dig selv. Nogle taler i mobiltelefon, andre snakker livligt selv tidligt om morgenen og andre igen er bare på vej – et sted hen i både tanker og sind.
Central Park i New York
Central Park i New York

I Central Park i New York - og på cafe

I New York er Central Park et oplagt sted at komme tæt på storbymennesket med kondiskoene på. Mens de gule taxier drøner forbi på gaderne langs parkens kant, og højhusene nærmest læner sig ind over denne storbyens lunge, ja så har du mulighed for at blive en blandt mange som tager imod dagen i bevægelse.

Central Park er nærmest legendarisk, og vi, der har set amerikanske TV-serier og film gennem årtier, føler os hjemme. Ligger hotellet ikke lige ved parken, er der mulighed for at finde andre steder i byen, hvor løbet kan gennemføres. Amerikanerne er ligeglade. Alle løber, og alle har hver sin stil.

Slut eventuelt turen af med en kaffe og lidt morgenmad på den nærmeste Starbuck. At puste ud og komme til sig selv på en cafe med en hyggelig stemning, og mens New York optræder uden for vinduerne, er nogle af de ferieglimt, der kan erindres i mange år.

Tiergarten i Berlin er også en enestående mulighed. Det samme er Luxembourg-haven i Paris, så vælg også derfor et hotel i det hyggelige latinerkvarter, hvis turen går til den franske hovedstad. Det er der i øvrigt mange andre grunde til at gøre.
Tiberen lever sit eget liv i Rom
Tiberen lever sit eget liv i Rom

På toppede brosten ved Tiberen

Mange storbyer er bygget op omkring floder – simpelthen fordi handel opstod, hvor der var en mulighed for at komme over og mange samledes. I dag kan flodbredderne tjene som udmærkede kondistier.

Det gælder eksempelvis i Rom, hvor Tiber-floden danner en stille og rolig oase i den travle by præget af høj trafikintensitet. Trængslen i Rom er så stor, at der kan være svært at finde kondi-mulighederne, men Borgese-haven er et alternativ.

Løb langs med Tiberen på de toppede brosten. Oplev livet langs floden og oplev byen set nedefra vandet, eftersom Rom gennem tiderne har hævet sig ganske meget over vandspejlet. Er du en åben sjæl over for omgivelserne, giver motion altid mulighed for at komme i kontakt med andre, som udsætter sig for samme strabadser.

En bæk i en storbypark er ikke blot til hvile men også til udveksling af erfaringer om, hvor det er bedst at løbe og hvor tit. Tillægsgevinsten er, at man kan nå at komme til sig selv så længe.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/musikalsk-diner-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.