Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om London

Læs mere om rejser til London

Rejsetips af samme forfatter

Ta' på tur med bus nr. 15 i London
Rejsetips indsendt af:
Kirsten Ekeroth
Aabenraa
31. marts 2009

Ta' på tur med bus nr. 15 i London

Sid på første række og opleve det centrale London folde sig ud med bus nr. 15. Det er meget billigere end de traditionelle sightseeingbusser.
Fra bussen øverste dæk er der et glimrende udsyn
Fra bussen øverste dæk er der et glimrende udsyn

Start ved Paddington

Det kan være svært at overskue en storby som London med 10 mio. indbyggere. Mange vælger at tage den traditionelle og dyre sightseeing-bus, men der findes billigere og bedre alternativer. Køb et Oyster-kort, som giver rabat på undergrunds-togene og busserne og tag op til Paddington station, som ligger lige nord for Hyde park og dermed meget tæt på mange af hotellerne i byen. Her har bus nummer 15 endestation og herfra starter en tur, som fører passagerne gennem hele det centrale London. Sørg for at være blandt de første i køen og få en plads helt fremme på øverste dæk. Herfra går turen via Edware Road ned til Marble Arch på det nordøstlieg hjørne af Hyde park. Her var tidligere en henrettelsesplads, men i dag får trafikken lov til at dominere omkring øen med triumfbuen, som er bygget i 1828 som en kopi af den romerske Konstantin-bue.
Farverige Piccadelly
Farverige Piccadelly

Knudepunkter

Bussen snegler sig videre ind i den berømte indkøbsgade Oxford Street, som faktisk er anlagt af romerne og i dag er en af de mest travle gader i verden. Marks & Spencer er et af stormagasinerne, et andet er Selfridge’s. Mulighederne er mange på turwen ned til Oxford Cirkus, et af Londons mange trafiknudepunkter. Herfra kører bussen gennem den smukt buede Regent Street, som traditionelt er den mere sofisticerede indkøbsgade, ned til Piccadelly, som med det flotte springvand som knudepunkt er blevet et af mange mødesteder i storbyen. Her hænger folk ud eller haster videre til endnu en gang shop-amok. Bussen triller videre fra stoppested til stoppested ned til Trafalgar Square, som mere end nogen anden plads er et kendetegn for Englands hovedstad. Den er en turistattraktion med Lord Nelson skuende ud over stedet og med udsigt ned gennem Whitehall til regeringskontorerne, Downing Street og parlamentet. Her er der også mulighed for at besøge National Gallery og den sympatiske kirke St. Martin-in-the-fields.
St Martin-in-the-fields
St Martin-in-the-fields

Oplev den danske kirke

Fra Trafalgar triller bussen ind imod City of London – stedet, hvor byen i sin tid opstod. Charing Crooss Train Station ligger til højre, mens Covent Garden viser sig oppe til venstre, mens bussen fortsætter ud af Strand. På højre hånd ligger det berømte Hotel Savoy – læg mærke til den lille blinde gade, der fører ned til hotellet, og som er denne eneste i hele landet med højrekørsel efter krav fra Savoys daværende ejer. Bussen kører forbi den oprindeligt danske kirke, St. Clement Danes, en kirke, der ligger som på en ø midt i gaden. Den blev hårdt ramt under blitzen i 2. verdenskrig og er i dag kirke for det engelske luftvåben Royal Air Force. Turen går videre gennem den gamle avisgade Fleet Street – i dag er alle de store aviser rykket uden for city, men tidligere vrimlede det med journalister og bude i kvarteret, hvor trykkerierne nærmest i døgndrift spyttede nyhederne ud til læserne.
Borough Market
Borough Market

Køb økologisk på markedet

Via Ludgate Hill går det ned på St Pauls Cathedral, som er et London ikon og spiller en dominerende rolle i beyns og englædernes liv. Det er muligt at besøge kirken og komme til tops i Wispering gallery med den fantastiske akustik. Men bus nummer 15 kører videre ud mod Tower of London, som for mange – og måske især børnene - er et besøg værd. Hop af og ta’ turen over London Bridge og Themsen til Borough Market, hvor den fra TV så kendte Jamie Oliver køber sine økoplogiske produkter. Eller besøg Museum of London, en anden gratis mulighed, som giver en fantastisk flot beskrivelse af London gennem tiderne helt tilbage fra romertiden og såmænd også de nordiske vikingers tid. Eller nyd livet i denne den af byen, hvor kontorer og forretningsfolk dominerer gadebilledet. Bus nummer 15 er altid klar til at køre retur gennem det centrale London. På den rute kører stadig nogle af de helt gamle åbne busser med trægulve og platformen bagpå, hvor konduktøren tager imod. Så er man heldig…..

Kommentarer til rejsetips om London

LondonBus 15

02/11 2015 Kristine, FDM travel Webredaktør
Hej Kurt,

Tak for din kommentar.

Da dette er et rejsetip skrevet af en af vores kunder, sletter vi det ikke, da der stadig kan være tips i selve rejsetippet.

Ved nærmere eftersyn kan jeg også se, at den nuværende busrute 15 i London kommer forbi næsten alle steder beskrevet i rejsetippet: https://tfl.gov.uk/bus/route/15/

Med venlig hilsen

Kristine Cordes Felby
Webredaktør

FDM travel · Firskovvej 32 · 2800 Kgs. Lyngby
Tlf. +4545270748 · Fax +4545270995
www.fdm-travel.dk · www.facebook.com/fdmtravel

LondonBus 15

31/10 2015 Kurt Engel
D. 31. marts 2009 kan man læse på Google, at FDM anbefaler man tager
bus 15, som snor sig gennem det centrale London.
D. 30. juni 2011 meddeler Lene H Nielsen, at bus 15 ikke kører omtalte rute mere.
D. 31. okt. 2015 kan man stadig læse FDM's henvisning, når man Googler
busruter i London.
FDM, var det ikke snart på tide at opdatere disse oplysninger?
Derfor ingen stjerner for det rejsetip.

Bus 15

30/06 2011 Lene H Nielsen
Jeg er lige kommet jem fra en uge i London. En af de ting, der skulle prøves var busturen med nr. 15. DESVÆRRE kører den ikke længere den rute, som du beskriver.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til London

Hoteller i London
Rejser til London
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/fantastiske-rom.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.