Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om England

Læs mere om rejser til England

Nordengland - sejltur til Farnes Island med sæler og søpapegøjer
Rejsetips indsendt af:
Dorte
Allerød
31. aug. 2012

Nordengland - sejltur til Farnes Island med sæler og søpapegøjer

England er meget mere end den pulserende storby London - i Nordengland finder du fred og ro og gode naturoplevelser.

Mange veje fører til Nordengland - en mulighed er at gøre som os, nemlig at tage færgen fra Esbjerg til Harwich, og så ellers køre nordpå ad motorvejsnettet.
Det går hurtigt og nemt. I det nordøstlige hjørne af england (Northumberland) er der masser at se, både for den naturinteresserede og for den kulturinteresserede. Her ligger borgene på stribe: Alnwick castle, Dunstanburgh castle, Lindisfarne castle, Bamburgh castle og flere endnu. Der er "altid" et castle mere længere op ad kysten.

En helt speciel naturoplevelse er at tage en sejltur til Farnes Island - nogle klippeøer, der ligger tæt ved Englands nordøstlige kyst. Forskellige turbåde afgår fra den lille havneby Seahouses, og billetter kan købes ved billetstaderne i havnen. Vi valgte det første det bedste billetstade, som reklamerede med, at hunde var velkomne ombord. Så kunne vi nemlig alle sammen komme afsted, både voksne, børn og hund. Der er forskellige sejlture at vælge mellem, heraf nogle hvor man går i land på øerne. Men vi valgte den nok mest almindelige sejlads på 1,5 time uden landgang. Vi sejlede helt tæt til klippeskrænterne, så tæt at vi næsten kunne røre ved fuglene, der sad overalt på klippeafsatserne. Der var mange forskellige havfugle, og kaptajnen fortalte os beredvilligt om dem alle. Mest charmerende var søpapegøjerne med deres karakteristiske næb og kluntede flyvestil. Vi kom også helt tæt på den koloni af sæler, der holder til ved øerne - de svømmede rundt og studerede os, ligesom vi studerede dem.

Denne sejltur var en af højdepunkterne på ferien, en god oplevelse for både børn og voksne, og vi vil derfor stærkt anbefale den til alle fugle- og naturinteresserede.

God fornøjelse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til England

Hoteller i England
Rejser til England
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/thanyamundra-organic-resort-sao-sok.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.