Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Southampton

Southampton er et stykke maritim historie i sig selv. Fra værfterne sejlede hundreder af krigsskibe ud i det ukendte for konge og fædreland fra Hundredeårskrigen til 2. Verdenskrig. Det var herfra, de første pilgrimme sejlede ud med Mayflower i 1620 mod kolonien i Den Nye Verden, og det var også herfra, det ulyksalige Titanic stævnede ud i 1912.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Windsor Castle

Windsor Castle ligger ca. 1½ times kørsel fra Southampton på strækningen mellem Southampton og lufthavnen London Heathrow.

Over en periode på næsten 1.000 år har slottet været beboet uafbrudt, om end skiftende monarker har fået det ændret og istandsat undervejs. Nogle var store bygherrer, som ønskede at styrke slottet og beskytte det mod opstand og oprør. Andre, som boede her i mere fredelige tider, har bidraget til at gøre slottet til en statelig kongelig residens, som er en imperial regent værdig.

Dronning Victoria og Prins Albert var meget glade for Windsor, hvor de tilbragte meget af deres tid. Prins Albert døde af tyfus på Windsor i 1861 og blev begravet i et spektakulært mausoleum, som Dronning Victoria fik opført i parken. Under 2. Verdenskrig var Windsor Castle hjemsted for de unge Prinsesser Elizabeth og Margaret Rose, mens deres forældre støttede krigsindsatsen i London og rundt om i landet.

I dag bruger Dronningen jævnligt slottet og tilbringer faktisk de fleste af sine weekender her.
Stonehenge

Stonehenge

Stonehenge er et sandt arkæologisk mysterium. Dette mytiske monument menes at være over 5.000 år gammelt og har åndelig betydning for mange. Besøgende kan gå omkring de gigantiske sten, hvor nogle er over 24 meter høje.

Havn

Havn
Southampton har fire vidt adskilte terminaler til krydstogter. Der er adgang til to af dem, Ocean Terminal og QEII Terminal, gennem port nr. 4, som ligger i den østlige del af havnen, Eastern Docks.

De to andre terminaler, Mayflower Terminal og City Terminal, er der adgang til gennem portene 8, 10 eller 20, som ligger i den vestlige del af havnen, Western Docks. Der er ca. 5 minutters kørsel i taxa fra banegården i Southampton til alle terminalerne.

Klima

Southampton ligger på Englands sydkyst. Vejret her er varmere end i de fleste andre byer i England og vintrene er forholdsvis milde. Det kan regne året rundt, men generelt er det vådest i december og januar.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/sydtyskland/munchen/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.