Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Tallinn

Tallinn er den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Estland og Baltikum. I den gamle bydel med de brostensbelagte gader slentrer du rundt blandt flotte historiske bygninger, museer, katedraler, skønne fortovsrestauranter, caféer og spændende forretninger. Få kilometer uden for centrum ligger Tallinns smukke Kadriorg Park.
Om sommeren kan du tage til Pirita med den lange hvide sandstrand. Endelig er der Frilandsmuseet med mange gamle idylliske huse, der er hentet fra hele landet.

Middelalderhygge og shopping

Ryk ud fra Rådhuspladsen

God stemning i Tallinn
Når du rejser til Tallinn, kan du starte dit besøg på den fortryllende Rådhusplads (Raekoja Plats) med fortovscaféer og restauranter. Om sommeren er der ofte gademusikanter og andre, som optræder. Pladsen er omgivet af smukke husfacader og rådhuset (Raekoda), der faktisk blev opført under det danske styre i 1330. Ud fra Rådhuspladsen løber de små snævre gader. Vælg en tilfældig og se, hvad den bringer af spændende overraskelser. Og bare rolig. Du kan umuligt fare vild i den gamle bydel i Tallinn, så dejlig overskuelig er den.

 

Masser af kunsthåndværk og trendy butikker

Hvis du rejser til Tallinn for at shoppe, har du gode muligheder for et godt køb. Tallinn er specielt kendt for de små butikker med kunsthåndværkere. De arbejder med eksklusivt kunstglas, keramik og læderarbejde, mens du ser på. Du bliver sikkert fristet over evne. Leder du efter den nyeste mode, skal du gå efter de trendy modebutikker og varehuse i Tallinn.
Aleksander Nevskij katedralen i Tallinn

Kirketid i Tallinn

Aleksander Nevskij katedralen er en af de mest markante bygninger du kan se, når du rejser til Tallinn. Den ortodokse kirke blev bygget omkring 1900 under russernes velmagtsdage. Der er en helt speciel stemning i og omkring kirken. Gamle koner kommer troligt og beder hver dag eller prøver at tjene lidt på hjemmelavede souvenir. De ortodokse præster skille sig også ud i gadebilledet med deres traditionelle beklædning. Når du rejser til Tallinn kan du også besøge andre interessante kirker. Skt. Nikolaj Kirken, der går 800 år tilbage, har en koncertsal samt et middelaldermuseum. Helligåndskirken skiller sig ud med sine takkede gavle og en flot udsmykket altertavle.

 

Dannebrog i Den Danske Konges Have

Du husker måske sagnet om det danske flag fra din skoletid? Det var faktisk i Tallinn, at Dannebrog faldt ned fra himlen under Kong Valdemar Sejrs korstog i 1219. Der er en mindeplade på stedet i Den Danske Konges Have, som du kan besøge, når du rejser til Tallinn.
Tallinn om aftenen

Besættelsesmuseet

Du skal besøge besættelsesmuseet, hvis du er interesseret i at få en fornemmelse af, hvordan livet var under Tyskland og dernæst Ruslands besættelse i årene 1939-1991. Det er et moderne museum, der åbnede i 2003. Her får du fortalt om den svære tid gennem video, fotos og lyd. Besættelsesmuseet er et interessant og tankevækkende museum, når du rejser til Tallinn.
 

Tallinn by night

Du kan næsten ikke undgå at få en sjov aften, hvis du går i byen, når du rejser til Tallinn. Du kan starte aftenen på en hyggelig vinbar over et glas rødvin. Find dernæst en restaurant, der passer til dine smagsløg. Det meste af verden er repræsenteret. Prøv evt. en af de russiske restauranter. Det er som regel en livlig oplevelse i hyggelige omgivelser med musik, dans og en personlig betjening. Slut aftenen af på en af de mange pubber med livemusik og måske senere på natklub, hvis du er en natteravn.
 

Skt. Olai Kirken

Skt. Olai Kirken er endnu en attraktion, der går tilbage til det danske styre. Bygningen er markant i Tallinns silhuet med det 124 m høje spir. Tidligere havde det status som verdens højeste spir, da det for ca. 500 år ragede hele 159 m op i himlen over Tallinn.
 
Kadriorg Parken udenfor Tallinn

Oplevelser lidt uden for centrum

Kadriorg Parken er et smukt åndehul et par kilometer uden for centrum i Tallinn. Parken er flot symmetrisk anlagt omkring zar Peter den Stores slot. Han byggede det i 1720 til sin hustru Katarina. Nord for parken ligger festivalpladsen, Lauluväljak, med en enorm scene til 30.000 sangere. Den er kendt fra ”Den syngende Revolution”, der startede som en natsangfestival i årene 1988-91, som protest mod det sovjetiske styre. I 1990 mødte hele 450.000 op.

Frilandsmuseet Rocca al Mare er et hyggeligt område med gamle huse fra hele landet. Om sommeren er der ofte opvisning i folkedans, hvor du måske selv bliver budt op. Du kan slå besøget sammen med en tur i Tallinns zoologiske have (Tallinna Loomaaed). Begge steder er oplagte, hvis du rejser til Tallinn med børn.
 

Strandliv ved Tallinn

Rejser du til Tallinn om sommeren, trænger du måske til lidt afslapning, efter du har set Tallinns gamle bydel. Ved Pirita, kun 7 km uden for centrum, finder du nogle indbydende hvide sandstrande. Området blev for alvor udviklet under OL i 1980.

Offentlig transport i Tallinn

Tager du på opdagelse uden for centrum i Tallinn, er det offentlige transportsystem pænt udbygget. Det er specielt de farverige sporvogne, der falder i øjnene og pepper gadebilledet op. Det er billigst, hvis du køber billetterne i en af de mange små kiosker. Du kan selvfølgelig også tage en taxi. Der er oftest priser på dørene.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/hawaii/maui/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.