Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Tallinn

Tallinn er måske den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Estland, ja hele Baltikum. I den gamle bydel med de snoede, brostensbelagte gader slentrer man rundt blandt flotte historiske bygninger, museer og katedraler under gadelygter i støbejern. Gotiske spir og middelalderlige markeder møder cappuccino og Wi-Fi. Dette er indbegrebet af Tallinn, hvor den historiske atmosfære møder banebrydende kultur.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Tallins middelaldermidte - Reval

Tallinn blev opført fra det 13.-16. århundrede, da Tallinn, eller Reval, som den hed dengang, var et blomstrende medlem af den hanseatiske handelssammenslutning. Det afskærmede kvarter inden for den velbevarede bymur gemmer på farverige gavlhuse, halvt skjulte gårde og grandiose kirker. Bydelen Reval er med rette byens, ja hele landets største turistmagnet.

Tallinns gamle bydel er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og det første storslåede syn, der møder den besøgende, er med til at understrege, hvorfor Tallinn hører til på listen: De vedbendækkede Virutårne troner højt over Virugaden, som er et af de vigtigste fodgængerstrøg i byen.

Man kan ikke lade være med at tænke på, om man mon har forladt det 21. århundrede og har taget en tidsrejse tilbage til det 15. Tårnene er faktisk kun de forreste tårne af det, der var et komplekst portsystem opført i det 14. århundrede. De fleste af portene blev dog desværre revet ned i 1880'erne for at gøre plads til trafik, men de to Virutårne blev stående og er siden blevet byens vartegn.

Hvor Dannebrog faldt ned fra himlen

Toompeabakken ligger mellem bymuren og den nedre bydel. Det er et åbent, havelignende område, som kaldes Den Danske Konges Have, fordi det angiveligt var her, at Kong Valdemar II af Danmark og hans tropper slog lejr, før de erobrede byen i 1219.

Endnu mere velkendt er det nok, at såvel ifølge den danske som den estiske legende, var det her, at Dannebrog faldt ned fra himlen og varslede sejr. For Valdemars tropper var tæt på at tabe slaget mod esterne, da et rødt flag med et hvidt kors dalede ned fra himlen.

Med flaget som helligt tegn ansporede det danskerne til at give alt, hvad de havde af styrke, og Valdemar II og hans tropper kunne efter slaget fejre sig selv som sejrherrer. I dag er haven stadig et sted, hvor lokalbefolkningen ærer den rolle, Danmark har spillet i Estlands historie, og de historiske bånd over Østersøen er som sådan aldrig blevet skåret.

Det var fx Danmark, som var en af de allervarmeste fortalere for, at Estland hurtigst muligt efter Sovjetunionens sammenbrud burde optages i EU. Halvvejs nede mod Rüütligaden ses et monument med et jernsværd og et skjold med Dannebrog på, og hver sommer den 15. juni fejrer man her Dannebrogsdag.

Øvrige seværdigheder

På Toompa-højdedraget ligger bl.a. Parlamentsbygningen og den lutheranske domkirke, hvis forgænger var bygget af danskerne. Her ligger også den russisk-ortodokse St. Alexander Nevsky-katedral med sine spektakulære løgkupler. Den er Estlands vigtigste ortodokse katedral.

Hvis kirken er åben for besøgende, og I gerne vil med indenfor, er det vigtigt at være respektfuldt påklædt. Det betyder for mændenes vedkommende, at man bærer lange bukser og som minimum en kortærmet trøje eller skjorte (ingen undertrøjer).

For kvindernes vedkommende bør man bære bukser, shorts eller kjole/nederdel, som går under knæet, en bluse eller t-shirt, der dækker skuldrene og et tørklæde eller sjal til at dække håret.

I den lavereliggende del af byen ligger Rådhuspladsen med det gamle middelalderlige Rådhus og Treenighedskirken, hvor altertavlen er skåret af Bernt Notke; den mester der skar St. Jørgengruppen i Storkyrkan i Stockholm og altertavlen i Århus Domkirke. Det specielle ved Altertavlen i Tallinn er, at den er dekoreret med masser af dannebrogsflag.

Havn

Havn
Krydstogtskibene lægger til kaj i færgehavnen, som ligger ca. 15-20 minutters gåtur fra hjertet af Tallinn.

Klima

Vejret i Tallinn er generelt kendt for at være tiltalende om sommeren og trist og gråt i vinterhalvåret, hvor der også kan falde en del sne.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.