Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tallinn

Læs mere om rejser til Tallinn

Rejsetips af samme forfatter

Tallinn - Europas sjoveste restaurantby
Rejsetips indsendt af:
Maja Spang-Hanssen
Odense
13. marts 2010

Tallinn - Europas sjoveste restaurantby

Tallinn er især kendt for sine mange middelalderbygninger og smukke, gamle huse. Men mindst lige så underholdende er det at gå på kulinarisk oplevelsestur blandt byens mange sjove, sære, fantastiske og ikke mindst billige restauranter!
Middelalderstemning - også i munden

Middelalderstemning - også i munden

Der er adskillige middelalderrestauranter i Tallinn, men vil man have det så tæt som muligt på den ægte vare, skal man besøge Olde Hansa, der ligger helt centralt i den gamle bydel. I denne gamle bygning får man serveret mad efter autentiske 1400-tals opskrifter, serveret af tjenere i historisk korrekte kostumer, og i et rum dekoreret med middelalderlige vægmalerier - kun oplyst af stearinlys. På menuen finder man ikke kartofler, pasta eller ris. Her serveres ingen råvarer, der ikke blev brugt i 1400-tallets Nordeuropa. Således fik undertegnede serveret ølmarineret vildsvinelår med øl/honningsirup, samt dampet spelt, radisecreme, majroer og vilde bær. Meget anderledes og utroligt lækkert! Dertil den bedste ale nogensinde, og alt sammen til tonerne af middelaldermusik, udført af tre smukke, unge kvinder. De eneste moderne indslag er, at man trods alt får bestik at spise med, at der er træk og slip på toilettet og at det er fuldt ud muligt at betale med kreditkort. Lyder det dyrt? Det er det ikke! For et par hundrede DKK kan man få både hovedret, dessert, drikkevarer og en herlig oplevelse.
Min rejsefælle venter spændt på sin mad.
Min rejsefælle venter spændt på sin mad.

Gourmetmad for ægte pirater

På restaurant Korsaar er de gået til yderligheder for at skabe en gennemført "Pirates of the Carribean" stemning. For at komme ind, går man gennem et stykke skib, der stikker ud af væggen i baren ovenpå, ned af en trappe fyldt med krudtrøg og lyden af kanoner, og kommer ind i en grotte af den helt rigtige pirat'ske slags. Bordene er stillet på på dækket af et skib, dækket efter alle kunstens regler. Vores tomandsbord var en kanonluge, og ja - der stod faktisk en kanon under bordet. Ved de større borde var bænkene redningsbåde, og det hele blev prydet af masser af tovværk, samt lyden af bølger, skibets knagen og til tider en enkelt papegøje. Ved endevæggen viser en stor skærm en udsigt over det åbne hav, nogle gange roligt og andre gange stormende. Tjenerne er naturligvis alle iført kostumer, og skal man på toilette, må man begive sig ned i fangehullet. Maden er noget dyrere end på andre estiske restauranter, men til gengæld får man også spændende, creolsk inspireret gourmetmad. På menuen stod blandt andet muræne med spinatsovs og krabbe, og ungsvin i romsovs. Hvis man er bare det mindste til pirater, er det en oplevelse man må unde sig selv.
Så' der middelaldermad!
Så' der middelaldermad!

Og det bliver ved og ved...

Det kan virkelig betale sig at købe en guide, der indeholder en restaurantguide, for mængden er helt utrolig. Er man i det nostalgiske hjørne, kan man jo prøve bedstemor-restauranten, hvor man får mad som mormor lavede det, serveret af gamle damer, mens den gamle træ-radio spiller estisk-top, og bordet er dækket med en blomstret dug. Man er slet ikke i tvivl om hvor indgangen er, for dørhåndtaget er et gammeldags strygejern!Man kan også prøve Vana Turg, torverestauranten, der er indrettet som et grønttorv, eller en af byens adskillige fine, russiske restauranter. Fælles for dem alle er, at priserne er overkommelige selv for den mindre formuende, så selv om turen udvikler sig til en veritabel ædeferie, kommer man ikke ruineret hjem!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tallinn

Hoteller i Tallinn
Rejser til Tallinn
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.