Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Færøerne

 • Naturen på Færøerne

  (Bedømt af 4 personer)
  18.02.13: Brian Fagradal
  Når du er på Færøerne skal du opleve den smukke natur der er på Færøerne, der er gamle huse der er ca. 300 år gamle.
  Se hele rejsetippet
 • Lej en bil hjemmefra

  (Bedømt af 2 personer)
  02.08.12: Christina Aagesen
  Vi boede privat hos en gammel kollega. Men vi oplevede en meget stor gæstfri hed alle steder vi kom.
  Vi fat ud af at man kan lege en værelse i Thorshavn til billige penge, hvis vi skulle der op igen.
  Se hele rejsetippet
 • Færøerne og Island

  (Bedømt af 6 personer)
  07.01.12: Ingrid Jensen
  I sommeren 2011 sejlede vi fra Hirtshals til Fæøerne. Det var en skøn oplevelse, at se indsejlingen til Thorshavn. Fæøerne er meget grønt og består af klipper.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Færøerne

Rejsetips af samme forfatter

Rejsetips indsendt af:
Fredericia
26. okt. 2011

Gode råd til ferien på Færøerne

Transport til Færøerne
Du har muligheden for at flyve til Færøerne (tager ca. 2 timer) eller sejle (tager ca. 36 timer). Der er fordele og ulemper ved begge rejser.
Flyveturen er nem og hurtig (hvis det ikke er tåget), hvorimod sejlturen til gengæld varer 36 timer, omend det er en utrolig smuk sejltur. Derudover er der alt om bord på skibet, men desværre er det også rigtig dyrt at købe mad, drikkevarer m.m. ombord.

Sightseeing på Færøerne
Når du rejser til Færøerne er du nødt til at besøge Kæmpen og Kællingen, som er 2 stensøjler på 68 og 81 meter stående ude i havet. Der findes et færøsk sagn som siger, at det var 2 trolde fra Island, som ville stjæle Færøerne. Derfor tog de til Færøernes nordlige spids, for at skubbe Færøerne ned til Island. Men inden de nåede det, kom solen og forstenede dem. Derfor står de i dag som 2 stensøjler, der kigger længselsfuldt mod det Island, som de aldrig vil komme hjem til igen.

Tager du til Vestmanna er der forskellige sejlture, som afgår flere gange om dagen, hvis vejret er ok. Du kan bl.a. sejle en tur, hvor du kommer helt tæt på de stejle klipper, som er 3-400 m. høje. Sejlturen fører jer også ind i små grotter m.m. En utrolig flot tur, men ja det gynger, og du kan nemt blive søsyg. Husk derfor søsyge-tabletter, hvis du ikke er søstærk.

Fiskeri på Færøerne
Når man er på Færøerne er fiskeri, også en ting som skal prøves. I søer og vandløb kan man fange ørred og laks, og tager du til søs er det torsk, kuller, helleflynder og lign. Mit råd er at tage ned til havnen, og lave en aftale med en af de lokale fritidsfiskere, om at vedkommende mod betaling vil sejle jer ud i et par timer. Som færingerne siger: "Der er fangst-garanti på Færøerne." Der er f.eks. masser af torsk, og mange af dem er nogle flotte fisk på 5-6 kg. Det er en stor oplevelse både for børn og voksne. Det er vigtigt at huske en varm trøje og hue.

Shopping på Færøerne
På Færøerne har de fantastisk designertøj f.eks. Tøting, Sirri og lign. Derudover er færøsk uldgarn noget af det bedste uldgarn som findes. Strikker du, din mor eller en anden, så er uldgarn én ting, som du er nødt til at købe deroppe.

Praktiske ting vedr. Færøerne
Det er tit tåget på Færøerne, og da landingsbanen i Vagar lufthavn er rimelig kort, er det tit et problem at lande og lette for flyvemaskinerne. Hvis du skal til Færøerne, kan du derfor risikere, at flyet bliver udsat på grund af vejret. Du kan også risikere at ende nogle timer i Norge eller på Island, hvis det ikke er muligt at lande på Færøerne. Når du skal hjem fra Færøerne, er det en god ide at have sørget for en ekstra feriedag eller to. Så er du inddækket hvis ferien skulle blive forlænget pga. vejret.

God ferie.

Seværdigheder
Fiskeri
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Færøerne

Hoteller på Færøerne
Rejser til Færøerne
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.