Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Port Stanley

Falklandsøerne er en fredelig og uberørt øgruppe, som består af ca. 778 øer ud for Argentinas kyst. Frem til 1980'erne var det de færreste, der overhovedet havde hørt om dem. Det ændrede sig brat, da den argentinske hær invaderede britisk oversøisk territorium, som resulterede i den to måneder lange Falklandskrig. Den eneste positive konsekvens af den korte krig var, at den rejste den internationale opmærksomhed omkring øerne med dertilhørende vækst i turismen.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Tæt på naturen

Det vigtigste trækplaster på øerne er dyrelivet, som er et slaraffenland for dyreinteresserede og naturfotografer. Falklandsøerne er et sandt paradis for især dyrelivet i havet. Her er fem forskellige pingvinarter, hvaler, søløver, søelefanter og et mangfoldigt fugleliv med fx sorthalsede svaner og en lang række rovfugle.

Krydstogterne besøger Falklandsøerne på det bedste tidspunkt på året, hvor dyrelivet er mest aktivt pga. det varmere sommervejr. Noget af det første man som besøgende mærker er, at infrastrukturen er begrænset, og det er netop det, som gør et besøg her så specielt. For nok lægger en del krydstogtskibe til i løbet af sæsonen, men det totale årlige antal turister på Falklandsøerne er meget begrænset.

Det spektakulære ved Falklandsøerne er, at der kun er en ganske kort køretur fra den provinsielle hovedby Port Stanley til fx hjemstedet for magellanpingviner, nathejrer og marsvin, og langs den forrevne kyststrækning er der rigtig god mulighed for at observere netop dyrelivet.

Den lille hovedstad

Port Stanley byder på både krigsmindesmærker, domkirken Christ Church og hvalbensbuen.

Havn

Havn
Krydstogterne kan ikke lægge til kaj. Skibene kaster anker, og gæsterne sejles ind på land i de mindre tenderbåde til centrum i hovedstaden Port Stanley.

Klima

Falklandsøerne er præget af kølige vinde og har et koldt, maritimt klima. Vejret er omskifteligt og præget af pludselige og uforudsigelige forandringer grundet de kolde havstrømme fra Antarktis. Husk godt med tøj og en vindjakke.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/kaprun/kitzsteinhorn-et-fantastisk-udflugtsmaal.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.