Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Helsinki

Rejser du til Helsinki, møder du på mange måder kontrasternes hovedstad. Gennem Helsinkis mere end 450 års omskiftelig historie, har byen været påvirket både af øst og vest. I dag blander spændende ny og gammel arkitektur sig sammen på en harmonisk måde. Det er med til at skabe den særlige stemning i Helsinki. Om sommeren bliver byen lyst op af det permanente dagslys og charmerer sig ind på både lokale og turister. Uden for bliver cafebordene hurtigt optaget, og enhver lejlighed benyttes til at være ude og nyde de lange dage. Mørket, der omfavner Helsinki om vinteren, er startskuddet på en eksplosion af kulturelle begivenheder. Når du vandrer rundt i gaderne, vil du sikkert lægge mærke til, at de unge er den dominerede aldersgruppe. Det kan også ses på det store udbud af trendy modeforretninger, cafeer, barer, natklubber og diskoteker.

Helsinki er også en hovedstad med sin del af store seværdigheder, og om sommeren kan du slappe af på en af de mange strande omkring Helsinki. Rejser du med børn, bliver du dagens helt, hvis du tager dem med i Borgbacken (Helsinkis Tivoli) eller i zoologiske have.

Helsinki – kontrasternes hovedstad på mere end en måde

Helsinkis vartegn

Domkirken i centrum af Helsinki
Når du rejser til Helsinki, har du et væld af seværdigheder, at vælge mellem. Hvis du tager udgangspunkt i Domkirken, der er Helsinkis vartegn, er du i gå afstand til det meste. Domkirken er et imponerende syn, som stolt tårner sig op for enden af den brede trappe, der starter fra Senatstorvet.

 

Senatstorvet i Helsinki

Torvet er en seværdighed i sig selv. Det er omgivet af smukke ny-klassicistiske bygningsværker som fx Helsinki Universitet, Senatshuset og Nationalbiblioteket. Pladsen bliver ofte brugt til store begivenheder, og du kan være så heldig, at der arrangeres en koncert i Domkirken mens du er i Helsinki.

 

Salutorvet - et torv med sjæl

Ønsker du at opleve et farverigt leben, skal du finde hen til Salutorvet. Boderne på torvet lokker med fx blomster, frugt, grønt, friskfanget fisk, køkkenting og tøj. Du kan overvære den livlige handel over en kop kaffe fra en af boderne. Vil du have et indblik i hvad de finske specialiteter består af, skal du slentre en tur gennem Saluhallen. Den er spækket med kulinariske herligheder, der virkelig kan pirre dine sanser.
Sveaborg-fæstningen i Helsinki

Sveaborg-fæstningen

Fæstningen blev bygget i 1700-tallet på 6 små øer og skulle beskytte Helsinki mod ”uønskede gæster”. I dag er fæstningen på UNESCO´s kulturarvsliste og huser flere interessante museer, restauranter, cafeer, forretninger og boliger. Om sommeren kan du nyde livet på en af de mange strande, hvor du kan sole dig og nyde den friske havluft. Du kan nemt bruge en hel dag på fæstningen… også hvis du rejser med børn. Du kommer nemt dertil med færgen, der sejler fra Salutorvet hver halve time.
Læs mere om fæstningen her

 

Børnenes favoritter

Hvis du rejser med børn til Helsinki, skal du selvfølgelig en tur i Borgbacken. Det er en herlig forlystelsespark i stil med Tivoli i København. Dine børn vil elske stedet, og mon ikke du selv bliver fristet til at prøve en af de mange forlystelser. En anden favorit for børnene, er Högholmens zoologiske have. Du kan fx sejle dertil fra Salutorvet.
 
Kanon fra Seaborg fæstningen, Helsinki

Fem hurtige tips til Helsinki

  • Designmuseet - hvis du går op i bolig- og kunstindustridesign, kan du ikke komme uden om Designmuseet. Udstillingerne skifter konstant med både finsk og internationalt design.
  • Tempelpladsens kirke - er ganske enkelt sprængt ind i en klippe. Den utraditionelle er en af de mest populære seværdigheder i Helsinki.
  • Frilandsmuseet - gamle men smukke bygninger er samlet fra hele landet. Gennem sommermånederne er der flere forskellige arrangementer. Fx sankthansaften trækker hvert år mange både lokale og turister til, når det store bål bliver tændt.
  • Museet for samtidskunst - er utroligt populært. Om det er den karakteristiske bygning (Karisma) eller udstillingerne, der er årsagen, kan du jo selv bedømme.
  • Badeferie i Helsinki - havde du sikkert ikke drømt om, du kunne komme på, under din rejse til Helsinki. Der er faktisk flere strande, du kan vælge mellem. Nogle er omkring fæstningen (Sveaborg) og en anden er fx Hietaranta, som du kan nå til fods fra centrum af Helsinki.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/irland/dublin/dublin-storby-blandet-med-smuk-natur-mmmmmhh.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.