Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Helsinki

Læs mere om rejser til Helsinki

Rejsetips af samme forfatter

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Guds eget land - part 2

  (Bedømt af 60 personer)
  Det var præcist 1 års siden min kone og jeg sidst besøgte USA (se evt. rejsetipset ”Gud egen land) og det var igen blevet Memorial Day – amerikanernes største shopping weekend, hvor der altid er gode rabatter at hente.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 107 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
Det måste vara den stora finska kompositör Sebilius
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
21. aug. 2013

Det måste vara den stora finska kompositör Sebilius

Sagt i det gode gamle quiz program Kontrapunkt og udødeliggjort at Linje 3. Og måske sådan stort set, hvad vi danskere kender til Finland.

Men kun 1 time og 15 minutters flyvning fra København ligger et af vores nordiske broderfolks hovedstad Helsinki – en lille perle, der er overset af mange danskere.
At det er vort nordiske broderfolk kan undre en når man hører dem tale eller ser en avis – det er det rene volapyk, men det er også det eneste ”negative” man kan sige, for Helsinki er en lille charmerende metropol der bestemt er et besøg værd og stort set alle finer taler et udmærket engelsk, så det med sproget er ikke noget problem. Og de ”ulæselige” skilte er også alle på både finsk og svensk, så igen er der ikke noget problem her.
Man kan faktisk også stort set klare sig med svensk, men efter 600 års svensk overherredømme er svensk ikke det der er mest populært, så jeg vil anbefale at man holder sig til det engelske. I øvrigt er svensk ikke længere obligatorisk i skolen, så mange unge taler det slet ikke.
Friske bær på markedet
Friske bær på markedet

Vejen der til

Det er billigt at komme til Helsinki, idet flybilletter hertil ofte er de billigste flybilletter overhovedet. Helt ned til 500 kr. kan man finde en returbillet til, hvilket nok skyldes at der er skarp konkurrence mellem SAS, Finair og Norwegian på ruten. Køber man en SAS billet flyver man med datterselskabet Blue1, hvilket for fly entusiaster indebærer den fordel, at man så flyver med en Boeing 717, et fly der kun er produceret i 156 eksemplarer og kun anvendes af 5 selskaber i verden. Men OK, de fleste er nok ligeglad med dette 
Min kone og jeg valgte at opleve byen på en weekendtur fra lørdag til mandag her for nyligt.
De tusinde søers land
De tusinde søers land

Fra lufthavnen

At komme fra lufthavnen er både nemt og billigt. Man kan tage en taxa til ca. 70 Euro eller man kan tage bussen. Finair har en bus der kører til centrum hvert 20 min. Og som koster 7 Euro, men man kan også tage den almindelige bybus linje 615, der holder lige ude foran ankomstterminalen, og kun koster 4,5 Euro. Bussen kører ind til Helsinki hovedbanegård og der kører en bus hvert 10 – 15 minutter.
En Helsinki klassikker, hvis man ser på de andre rejsetips om byen :-)
En Helsinki klassikker, hvis man ser på de andre rejsetips om byen :-)

Attraktionerne

Helsinki byder ikke på de store attraktioner – det er mere den gode stemning og oplevelsen af at prøve noget nyt der trækker.
Der er dog flere ”must see” ting i byen. Tuomiokirkko – eller domkirken, er en af dem. Den ligger smukt lige ved Senats torvet kun få hundrede meter fra havnefronten, hvor alle udflugtsbådene afgår fra.
Der er vel omkring 300 øer omkring Helsinki, så der er masser af bådudflugter, men man skal være opmærksom på at man kan komme til langt de fleste øer, herunder ud til ZOO og ud til fæstningen Suomenlinna, med det offentlige ”bus”system, da der ligesom i København er busfærger, hvortil en almindelig busbillet er gyldig. En enkeltbillet koster i skrivende stund (august 2013) 2,80 Euro og en dagsbillet, der giver ubegrænset adgang til bus, metro og sporvogne koster 10 Euro.
Suomenlinna fra søsiden
Suomenlinna fra søsiden

Fæstningen Suomenlinna er et større fæstningsværk der ligger på en ø tæt på selve Helsinki og opførslen blev påbegyndt af svenskerne i 1748, som et værn imod russerne. Nogen større succes kan man ikke sige at fæstningen har været, idet den overgav sig under et af de første russiske angreb i maj 1808, hvilket banede vejen for den russiske annektering af Finland i 1809. Hele fæstningsøen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Øens skulle være et besøg værd, men det havde vi dog ikke lejlighed til at efterprøve under vores korte besøg i byen. Vi var dog på en ”havne” rundfart og oplevede øen set fra søsiden.
Rock Church
Rock Church

Ellers er der Temppeliaukion Kirkko, en kirke bygget ind i en klippe og bygget med klippesten, der er værd at se. Meget speciel og spændende at besøge. Da vi var der, var der en pianist der spillede klassisk musik. Bemærk dog at der er begrænset åbningstider i kirken.

Der er også en naturskøn park med et monument til ære for den før omtalte store finske komponist Sebelius, der er et besøg værd. Ellers er det efter min opfattelse så som så med ”must see” ting, men som nævnt er byen skøn bare at slentre rundt i.
Monomentet over Sebelius
Monomentet over Sebelius

Vores tur

Min kone og jeg valgte at starte opholdet med af købe en billet til hop on hop off bussen, da vores kendskab til byen i forvejen var begrænset. Dette syntes jeg generelt altid er en god ide, da man ved at tage en rundtur med den hurtigt kan danne sig et overblik over hvad der er at se og så bedre kan planlægge ”slagets gang”. I Helsinki koster en 24 timers billet 25 Euro, men man kan få en billet der gælder i 48 timer + til en sightseeing tur med en båd for 35 Euro, så denne billet valgte vi.
Set i bagklogskabens ulidelige klare lys, så kan man godt spare disse penge – antallet af attraktioner er lille og de ligger alle rimeligt tæt og havnerundfarten kan tages med busbådene, så pengene til en dagsbillet til det ”offentlige” er nok givet bedre ud.
Så er frokosten hjemme - husk kontanter
Så er frokosten hjemme - husk kontanter

Maden

Dem der har læste flere af mine rejsetips vil vide, at maden er vigtig for mig og min kone og her blev vi på flere områder positivt overrasket over Helsinki.
Søndagsfrokosten er tilsyneladende noget man indtager fra interimistiske ”gadekøkkener”. Søndag formiddag kunne vi i hvert fald konstatere at disse gadekøkkener dukkede op overalt i parker og på pladser. Dette kunne være alt fra telte med borde og bænke, hvor ”avanceret” mad blev tilberedt på en medbragt gasgrill til et enkelt bord, hvor der sad en og stegte forårsruller i en gryde og såmen også et bord hvor to små piger solgte kager som de havde bagt. Der var ALT at vælge imellem – fra det finske køkken, brasilianske køkken, franske (dog mere sandwich end snegle og frølår), Thai o.s.v. Utroligt hyggeligt og charmerende.
Søndag aften fik jeg simpelthen den bedste bøf jeg nogensinde har fået. Store ord, men ikke desto mindre sandt. Bøfferne vi fik serveret var så gode, at selv min kone – som jeg ellers altid kan regne med at få mindst haldelen af kødet af  - spiste hele sin bøf. Stedet hed ”Grill It” og lå på Radisson Blue Royal hotellet, hvor vi boede. Om restauranten faktisk have en Michelin stjerne eller om den ”bare” er med i guiden som upcomming star, fandt jeg aldrig ud af, men deres bøffer af Australsk oksekød er sublime.
Hovedbanegården
Hovedbanegården

Shopping

Hvad der måtte mangle i attraktioner er der til gengæld i forretninger. Masser af store indkøbscentre ligger der i centrum omkring hovedbanen og såmen også Europas største varehus Stockmann, der optager en hel blok i fireetager + kælderen, så der er masser af muligheder for shopping. Prisniveauet er dog næsten som i København, så det er ikke de store besparelser man kan opnå. Man ser ingen af de store amerikanske kæder – med undtagelse af Mc Donalds, der vel er alle steder. Til gengæld fandt vi en helt butik med kun Mummi trolde, men selvfølgelig, hvis man ikke skulle kunne det her, hvor så ?
På ved til FDM-travel for at bestille en billet
På ved til FDM-travel for at bestille en billet

Kom af sted

Med den tætte beliggenhed på København og muligheden for billige flybilletter behøver Helsinki ikke være et alternativ til den traditionelle storbyferie i Rom, Paris, London mv., hvorfor ikke bare tage et smut der op, som et ad on ….
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Helsinki

Hoteller i Helsinki
Rejser til Helsinki
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/-paris-dejlig-by-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.