Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Helsinki

Læs mere om rejser til Helsinki

Rejsetips af samme forfatter

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • En persisk love story

  (Bedømt af 13 personer)
  Som ganske almindelige, forlystelsessyge danskere har vi fire tidligere Interrail-bumser rejst i alverdens riger og lande for at suge til os af smags- og synsindtryk, været behørigt imponerede, nydt det meste.
  Se hele rejsetippet
Helsinki - laks, lakrids og lækkert lys
Rejsetips indsendt af:
Gentofte
7. april 2015

Helsinki - laks, lakrids og lækkert lys

Miniferie i utide... Så skal det da være Paris, London, Barcelona eller til nød Berlin, nicht wahr? Overrask dig selv og vennerne og tag til Helsinki i stedet! Den finske hovedstad er dyr og dejlig og fyldt med fine oplevelser for krop og sjæl.
Her er rigeligt at se og lave til 3-4 dage.
Lobbyen på Scandic Paasi er som resten af hotellet fyldt med farver og pudseløjerlige indfald
Lobbyen på Scandic Paasi er som resten af hotellet fyldt med farver og pudseløjerlige indfald

Start med at spare på taxaregningen. Lige uden for lufthavnen afgår bus 615 fra platform 21; billetten køber du i en automat ved stoppestedet med dit kreditkort (€5). Easy peasy. Turen til city tager ingen tid.

Hvor bor man? Hvis du ikke behøver 5 stjerner, men heller ikke gider vandrehjem, er Scandic Paasi er godt bud. Hotellet er charmerende & 'skævt' med små veludstyrede værelser, enooorm morgenmadsbuffet, udlån af cykler, fitness-rum, supersødt personale og 10 minutters gang til den gamle bydel.
Temppeliaukio Kirkko (Rock Church) er hugget ud i grundfjeldet og er en fantastisk oplevelse
Temppeliaukio Kirkko (Rock Church) er hugget ud i grundfjeldet og er en fantastisk oplevelse

Supercool by ... men pas på

Helsinki er en lille, lav og overskuelig hovedstad, pragtfuldt beliggende ud til den finske skærgård. Byen kan nemt opleves til fods og med de geniale sporvogne. Her er fine kvarterer med kønne, gamle bygninger, masser af smarte designbutikker, oceaner af cafeer og gode restauranter - og fastfoodjoints og barer på hvert et gadehjørne. Finnerne er ultraflinke og taler formidabelt engelsk, så lad dig ikke snyde af de ofte bedrøvelige ansigtsudtryk og (især for mændenes vedkommende) outrerede 80'er-agtige frisurer.

Advarsel I: Helsinki er en dyr by, uanset hvad du foretager dig. Det er ikke stedet for budgetturister.

Advarsel II: I højtiderne stopper butikkerne med at sælge vin og alkohol til stor frustration for både tørstige turister og hjemmefødninge. Mystisk lovgivning!

Hipster-svedeboksen Kultturiisauna ligger lige ved Den Finske Bugt - værsgo at dyppe!
Hipster-svedeboksen Kultturiisauna ligger lige ved Den Finske Bugt - værsgo at dyppe!

Savner du sauna?

Helsinkis ældste sauna, Kotiharjun, har separate rum for mænd og kvinder. Egentlig er det bare en gammel, slidt svedekasse, men det er sjovt at opleve de indesluttede finner åbne sig, når de splitterfornøjede sidder og drypper og snakker og griner. Når varmen bliver for påtrængende, tager man et håndklæde om sig og sætter sig ud på gaden med en kold øl og lufter sine lyserøde deller. Det skal opleves.

En anden mulighed er den supertjekkede Kultturiisauna med lounge og mulighed for at hoppe i Den Finske Bugt - publikum er yngre, men der svedes stadig igennem.

Jean Sibeliius 'himself' ses i billedets nederste, højre hjørne - munter fætter
Jean Sibeliius 'himself' ses i billedets nederste, højre hjørne - munter fætter

Surrealistiske Sibelius

Finlands største komponist gennem tiderne har naturligvis fået opkaldt en park efter sig. Parken er bare en samling birketræer, men Sibelius-monumentet i udkanten er virkelig flot og specielt, helt surrealistisk og smukt beliggende ud til vandet.
Helsinki - laks, lakrids og lækkert lys

Helsinki - laks, lakrids og lækkert lys

1 minuts gang derfra ligger den mindste, mest charmerende lille cafe i en træhytte. Her kan du året rundt grille pølser over åben ild og få dig en kop (halvsløj) kaffe og nogle fremragende kager.
Svenskerne anlagde Sveaborg, som senere er blevet omdøbt til Suomenlinna
Svenskerne anlagde Sveaborg, som senere er blevet omdøbt til Suomenlinna

Kanonstillingen i skærgården

Suomenlinna, opført af svenskerne under navnet Sveaborg, er 4 små, befæstede øer, der er forbundet med broer. Snup færgen derud - det tager kun et kvarters tid og er et must-see i Helsinki. Turen gennem den finske skærgård er smuk, lyset er fantastisk, og de gamle fæstningsværker og enorme kanoner bringer fantasien på overarbejde: Det her var engang sidste frontlinje mod de barbariske russere...

Følg de blå skilte til King's Gate til en start og se resten senere. Her er masser af cafeer, museer og andet gøgl, hvis du vil bruge mere end 1,5 time herude.
Kalvetatar med trøffelmayo og crispy parmesan - englene fes a lykke
Kalvetatar med trøffelmayo og crispy parmesan - englene fes a lykke

Laks, laks, laks

Finland er omgivet af hav og gennemhullet af søer, så der er selvklart masser af fremragende fisk & skaldyr på menuen. Prøv fx den traditionelle laksesuppe - og laksetærte, lakserogn, koldrøget og varmrøget laks, laks, laks, laks. Og de røgede rejer. Og pirogger fra Karelen med æggesmør. Og blåbærsuppe. Og (i april) englemør simremad. Og snup gerne en iskold Lapin Kulta-øl til.

Helsinki er i øvrigt kendt for sin fine kaffekultur. For egen regning skal tilføjes, at der ligger en bar på hvert gadehjørne - og finnerne ER tørstige.
Helsinki - laks, lakrids og lækkert lys

Suveræn shopping

Marimekko, Iittala, finsk lakrids... Her er masser af lækre ting og flot design at købe eller bare ose over. I city er de smarte designershops beliggende i Punavuori-kvarteret. Uden for byen ligger der et lagersalg af det enorme Iittala-sortiment 20% rabat på 2. sorteringsvarer.
Vandring i verdensklasse

Vandring i verdensklasse

1 time fra Helsinki ligger den fantastiske Nuuksio National Park med flot afmærkede, småkrævende stier af varierende længde. Her er klipper og floder, søer og graner, og ruterne er hårde på den fede måde. Tag toget til Espoo, bus 85 til nationalparken, €5 - og værsgo, vandring og natur i verdensklasse.

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Helsinki

Hoteller i Helsinki
Rejser til Helsinki
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.