Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Helsinki

Det var den svenske konge Gustav Vasa, der grundlagde Helsinki ved Vantaanjoki-flodens munding i 1550 for at skabe en by, der kunne konkurrere med Tallinn om handlen i Østersøen. Hvad Gustav Vasa ikke kunne have forudset var, at Helsinki senere skulle blive af stor interesse for Rusland, og i takt med den stigende frygt for et russisk angreb opførte svenskerne i 1748 Suomenlinna-fortet ud for Helsinki. Opførelsen af fortet skabte tryghed og dermed vækst i indbyggertallet, men lige lidt hjalp det som forsvarsværk, for Rusland erobrede Finland i 1809.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Senatspladsen

Senatspladsen er omgivet af en smuk ramme bestående af nyklassicistisk arkitektur. Pladsen er domineret af fire bygninger, der alle er tegnet af Carl Ludvig Engel mellem 1822 og 1852. Det er Helsinkis domkirke, regeringsbygningen, hovedbygningen på Helsinki Universitetet og Nationalbiblioteket.

Domkirken er måske Finlands mest kendte og fotograferede bygning. Den ældste stenbygning i Helsinki er Sederholmhuset, som ligger i det sydøstlige hjørne af pladsen.
Tempelpladsens Kirke

Tempelpladsens Kirke

Tempelpladsens Kirke, eller Temppeliaukio, som finnerne kalder den er en af Finlands arkitektoniske perler. Den er hugget ud i det naturlige grundfjeld, og de indvendige vægge er skabt naturligt af klippen.

Kirken er tegnet af arkitekterne Timo og Tuomo Suomalainen og åbnede i 1969. På grund af den fremragende akustik er kirken et populært sted at holde koncerter.

Havn

Havn
Der er to havne i Helsinki. Sydhavnen er lige i centrum af byen, hvor krydstogterne lægger til lige over for Præsidentpaladset. Uden for byen ligger Vesthavnen, som er bygget til større skibe. Herfra er der ca. 15 minutters kørsel med taxa til byens centrum.

Klima

Helsinkis klima er præget af både Det Arktiske Hav og Nordatlanten, som giver koldt vejr og Golfstrømmen, der fører varmere luft med sig. Sommeren i Helsinki er lys og mild, og på de længste dage er her dagslys i 19 timer.

Mod slutningen af september bliver dagene mærkbart kortere. Den sprøde luft krydres med farverne på det pragtfulde efterårsløv. Den koldeste tid af året er normalt i slutningen af januar, hvor termometeret kan falde til under -15 grader og jorden er dækket af sne.

Det er mere reglen end undtagelsen, at havet ud for Helsinki fryser til.
Denne side er udskrevet d. 17. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/new-zealand/rotorua/zorbing-i-rotorua.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.