Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Medlem siden: 2. maj 2011
Hjemby: Svenstrup
Antal rejsetips: 28

Samlet bedømt af 2867 personer
Skriv din kommentar Skriv dit rejsetip Se alle rejsetips
Ole Gertsen

Ole Gertsen rejsetips

"Hej – og velkommen til dette ”forord” vedrørende mine rejsebeskrivelser/-tips her på FDM´s hjemmeside.

TIDSHORISONTEN Alle de beskrevne rejser er foretaget af min kone og jeg indenfor de sidste 20 år. Turene er en righoldig blanding af ”kør-selv-ferier”, charterture og oversøiske rejser. Med tidshorisonten in mente, kan der (meget vel) være ting, som har ændret sig i de mellemliggende år. Korriger og kommenter endeligt – det er både synd og ærgerligt, hvis der under de enkelte beskrivelser står noget, som i dag er forkert eller ikke længere stemmer overens med virkeligheden.

RESEARCH
Der er til alle rejsebeskrivelser lavet en stor del research. Oplysningerne er fundet på ”nettet”, i rejsekataloger, i bøger som ”Turen Går til …”, i Politikens rejsebøger (med al deres fantastiske billedmateriale), i rejseprogrammer på tv, i FDM´s yderst anbefalelsesværdige ”Feriepakker”, på feriestedet, ved samtaler med lokalbefolkningen og rejsebureauernes egne guider, ved henvendelse til enkelte landes ambassader, i turistbrochurer, info fra familie samt venner og bekendte og så videre. Fejl kan meget vel forekomme – men i så fald er disse bestemt ikke bevidste!

HVAD HAR JEG VALGT AT SKRIVE OM Jeg har bevidst valgt at skrive om de steder, som jeg meget gerne vil tilbage til. Jeg har også været på feriedestinationer, som jeg ikke nødvendigvis har lyst til at besøge igen – og disse steder har jeg valgt ikke at skrive om overhovedet. Jeg har bevidst valgt kun at skrive om de steder, hvor jeg har været. Derfor har jeg eksempelvis ikke skrevet om Knossos under rejsebeskrivelsen om Kreta.

DET SUBJEKTIVE ISLÆT
Når man skriver om sine egne betragtninger og oplevelser kan det ikke undgå at blive temmelig subjektivt. Oplevelserne opfanges jo ligesom af de øjne, som ser. Ferieoplevelser er svære at være 100% objektive omkring – indtryk handler jo også lidt om følelser. Det, du oplever i en sindsstemning den ene dag, oplever du måske i en anden sindsstemning dagen efter. Dertil kommer, at smag og behag er så utrolig forskellig. Jeg kan bedre lide lys chokolade end mørk – og jeg kan bedre lide mørk øl end lys. Hurra for vore smagsforskelle – tænk hvor kedeligt, det hele ville være, hvis vi alle var ens – så var der jo heller ikke rigtig noget at diskutere.

EVALUERINGER
Det giver altid anledning til lidt debat, når man evaluerer de oplevelser, man har haft på en ferierejse. Om det er rigtigt eller forkert at evaluere, vil jeg lade være op til den enkelte – men det kan da sætte lidt følelser og tanker i gang. Det, den ene opfatter som spændende, oplever den anden som kedeligt. Jeg vil gerne se storslået natur, mens andre gerne vil opleve pulsen i en storby. Og det indtryk, man får af ”en uge på stedet”, vil altid være anderledes end det indtryk, man har, når man har opholdt sig (eller decideret boet) på et sted igennem længere tid. Endnu engang hurra for forskelligheden os mennesker imellem.

HVORFOR DOG BRUGE TID PÅ AT LAVE DISSE REJSEBESKRIVELSER
Når man har haft nogle gode oplevelser, synes jeg, at det er rart at dele disse med andre mennesker. Det kunne jo også være, at der var nogle derude, som kunne have glæde af de erfaringer, som andre har gjort. Jeg har med stor fornøjelse og interesse læst (med garanti) mere end 500 rejsetips på FDM´s hjemmeside. Det har givet mig mange gode ideer til fremtidige rejsemål – og tipsene har også gjort mig bevidst om ting, jeg måske skal være opmærksom på. Så en stor tak til alle Jer, som jeg har fået gode ideer og tips fra – og som jeg desværre ikke har takket direkte på Jeres sider.

GØR DET OMVENDT – LAV REJSEBESKRIVELSEN PÅ FORHÅND
Blot en idé – men dette gjorde jeg med vor tur til Colorado og Las Vegas. Rejsebeskrivelsen blev så korrigeret ”on the road” – og krydret med egne indtryk. Men vi brugte decideret rejsebeskrivelsen som kørevejledning på vor tur – og det fungerede. Når man bruger flere års opsparing på en ferierejse, skal man (i mine øjne) også søge at få det optimale ud af sine surt optjente sparepenge.

FLOSKLEN
”At rejse er at leve” er vel nærmest en floskel i dag. Men H.C. Andersen havde da bare så inderligt ret. Jeg lider af kolossal udlængsel kombineret med en vis frihedstrang, som jeg føler, at jeg kun rigtigt kan realisere, når Verden ligger for mine fødder på en ferierejse. Jeg bestemmer selv, hvorhen jeg vil i morgen – kun den dumme pengepung (og konen – her skal der ikke stå dum foran – det kunne jo være, hun læste det!) sætter deres begrænsninger for mine udfoldelser. RIS/ROS Jeg tager gladelig imod ros – knapt så gladelig imod øretæver; men de følger vel med. Jeg har bevidst prøvet at flette lidt humor ind i beskrivelserne – så nogle steder skal der nok læses lidt ”imellem linjerne” for at få den rette mening frem til overfladen. Håber I forstår – og til Jer der læser – rigtig god fornøjelse og stor rejsehilsen fra mig. Måske vi en skønne dag ses derude i den store, dejlige Verden!" - Ole Gertsen

Læs mine rejsetips

Kommentarer til Ole Gertsen

Ole Gertsen Rejsetips

25-07 2013 Ole Gertsen
Hej Emilio...
Jeg tror, du forveksler mig med en anden Ole gertsen.
Håber du finder "den rigtige".
Hilsen
Ole

Jeg var i Danmark for i 1984

07-05 2013 Emílio Adolpho Corrêa Meyer Filho
God
Ole Gertsen

Jeg var i Odense i Danmark i 1984 som udvekslingsstudent fra Brasilien... Husk???

Hilsen Emílio Adolpho

Geneve Søen

18-07 2011 Ole Gertsen
Hej Helle
Tak for din venlige hilsen – det luner altid, når der er nogen, som kan bruge det, man har skrevet.
Og glæd Jer – der er virkelig smukt ved Geneve Søen. Når man kommer på motorvejen nordfra og ”lander” lige uden for Montreux, så tager synet af søen næsten pusten fra en.
Glem endelig ikke Yvoire. Der er hyggeligt på trods af alle souvenirbutikkerne. Alt i denne lille middelalderby holdes på et højt niveau – prøv endelig deres hjemmelavede is, det bliver man let forfalden til.
Og så må I ellers have en rigtig god tur – jeg er i bund og grund misundelig!
Hilsen
Ole

Geneve Søen

17-07 2011 Helle Andersen
Hej Ole


Tak for en god rejsebeskrivelse, jeg og min mand
drager afsted fredag. skal bo 6 dage i EVian.

Glæder os til at opleve dette smukke sted.

Mvh Helle Andersen

Skriv din kommentar til Ole Gertsen

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/brasilien/fugle-tur-i-brasillien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.