Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Borgen Peyrepertuse 800 m høje
Rejsetips indsendt af:
Jeanne Sørensen
Fredericia
19. feb. 2010

2 uger med ubeskrivelig skønhed og oplevelser i Pyrenæerne

Rejsetip til natur og historie elskere. Oplev pyrenæernes skønhed, hyggelige byer, vilde raftingfloder og imponerende borgruiner der ligger i 400-900 m. højde. En rejseoplevelse der skal opleves.
Floden L`Aude
Floden L`Aude

Vores base var fra byen Axat,hvor vi havde lejet et hus.

Axat ligger 65km fra Carcassonne ( Europa´s bedst bevarede middelalderby),ca.40km fra Renne Le Chateau (bl.a mysteriet om den historisk by, kirken, korsriddere, nedgravede værdier mm. aktuel fra Da Vinvi Mysteriet) og ca 60 km fra Middelhavet. Axat ligger godt beskyttet mellem Pyrenæernes bjerge og delt af floden Láude. En ægte by med fransk charme.
Vi har stor interesse i dette historiske område, der kaldes " De gamle carthar land". Derfor havde vi på forhånd læst alt hvad kunne opdrives om dette. Og vi blev ikke skuffet. Der er så mange borgruiner, byer, markeder og naturoplevelser, at vi måtte prioterer vores mål i de 14 dage vi var i området.
Vi brugte også meget tid ved L`Aude, badede i floden, ren hygge med en god flaske vin og atnyde raftingbådene & kajakker i vild fart.
Udsigten fra borgen Quéribus.
Udsigten fra borgen Quéribus.

Cartharerne, korstog og inkvisitionen.

Området hed i gamle dage (år 1100) Occitanien. Dette var Europa´s korn, vin og smørhul. Occitanien var regnet som trubadurernes og livsglædens land. Riddere turnerede, kvinder blev respekteret, falkeopdræt, fri religions ret og velstand. Der var den stor forskel på adel og bønder, og den nordlige adels snobberi blev ikke brugt.
Dette var også cartharernes land. De var kristne og beskrev sig selv som gode kristne, guds venner og anerkendte ikke romerkirkens dogmer og ritualer.
I ca. år 1200 følte paven og den franske konge sig truet af denne levemåde/fri religion der bredte sig nordpå og iværksatte korstogene og inkvisitionen imod disse kættere og deres beskyttere. Fra 1209-29 hærgede ca. 30000 mand dette land, besatte og ødelagde borgene, dræbte alle karthar troende og beskyttende mennesker. Over 1000 kartharer blev brændt på bål. Et korstog kristne mod kristne.

Seværdigheder
Naturoplevelser

Kommentarer til rejsetips om Frankrig

Super feriebeskrivelse

14/02 2013 R. Sørensen
Super beskrivelse

Ferietur uden lige pragtfuldt

23/02 2010 conny Jensen
Man mærker historiens vingesus. Smuk, smuk natur- beskrivelse. Sikken en ferie.

flot beskrivelse

22/02 2010 Stig Sørensen
Det må ha´været en drøm af ferie. Tillykke.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ungarn/budapest/sopron-i-ungarn.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.