Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alperne

Læs mere om rejser til Alperne

Rejsetips af samme forfatter

Byen Annecy i Frankrig – en overset perle
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
23. nov. 2011

Byen Annecy i Frankrig – en overset perle

Europa byder på et hav af skønne steder. Mange af stederne kender vi i forvejen, og mange steder har vi dårligt hørt om. Til den sidste kategori hører Annecy – på vore breddegrader en overset perle af en by og en sø i Alperne – et af Europas allermest naturskønne områder.
Annecy - et sted der er et besøg værd
Annecy - et sted der er et besøg værd

Det første "møde" med Annecy

Vi ferierede i Evian les Bains ved Genevesøen. En af køreturene gik ned til Annecy små 100 kilometer fra Evian. Annecy er en efter danske forhold mellemstor by med cirka 50.000 indbyggere. Byen er opkaldt efter søen beliggende syd for byen. Vi tilbragte en formiddag i Annecy. Vi nød synet af en af Europas reneste søer samt ikke mindst kanalen, som løber lige ind igennem byen. Vi var klar over én ting: Vi måtte tilbage til dette smukke sted og tilbringe mere end blot en formiddag. Året efter gjorde vi alvor af den plan.
Der er smukt langs kanalen i Annecy
Der er smukt langs kanalen i Annecy

Annecy er en by, som bare lukker sig op for én for hver en gåtur, man tager. Stedet er vel nærmest indbegrebet af Frankrig med sin skønne natur, søvandet som bliver op til 26 grader varmt om sommeren, skipisterne i bjergene 1100 meter over søens overflade – og så selve Annecy by med al sin charme. Fra kanalmiljøet til de gamle smukke beboelsesejendomme som præger bymidten – og til alt det mere typiske boligbyggeri, som er placeret lige udenfor byens hjerte.
Tag en sejltur på søen - det er en oplevelse
Tag en sejltur på søen - det er en oplevelse

Annecy Søen - en af Europas reneste

Annecy Søen er Frankrigs tredje største sø med sine 27 kvadratkilometer. Søen er beliggende i 445 meters højde over havet, og den er på sit længste sted 14 kilometer lang – og på sit bredeste sted 3,5 kilometer bred. Hvor søen er kortest er den 10 kilometer lang, og hvor den er smallest er den blot 800 meter bred. Fra Annecy kan man tage med turbåd rundt til de smukke byer langs søbredden, man kan tage på aftencruise med spisning og hvad dertil hører, eller man kan vælge et to timers cruise søen rundt. En oplevelse man bør give sig selv – den sidder lige i sjælen. Søen er berømt for at være blandt de reneste søer i Europa – og for at den er ”fyldt” med foreller (regnbueørreder) – en fisk som også præger byens byvåben. Søen er i snit 41 meter dyb – og hvor, den er dybest, er der 82 meter til bunden. Byens drikkevand hentes op fra et sted beliggende 27 meter under søens bund.
Gorges du Fier - man skal ikke lide af klaustrofobi
Gorges du Fier - man skal ikke lide af klaustrofobi

Gorges du Fier

I området omkring Annecy er der en del seværdigheder, som er et besøg værd. En af disse er Gorges du Fier - en kløft på 250 meters længde, op til 5 meters bredde, 25 meter ned til floden nedenunder – og så en gangbro langs den ene af kløftens sider. Floden nedenfor strømmer med 3 kubikmeter vand i sekundet på en almindelig dag – men når floden raser, sker det med helt op til 500 kubikmeter vand pr. sekund – det ligner noget med 500.000 liter. Vandstanden i floden steg den 30. September 1960 helt op til cirka 30 meter over daglig vande.
Yvoire - Middelalderbyen ved Geneve Søen
Yvoire - Middelalderbyen ved Geneve Søen

Geneve Søen - endnu en af Europas perler

Annecy er beliggende bare 30 kilometer fra Geneve. Er der noget, man ikke må snyde sig selv for, er det en tur til Geneve Søen. Dette område er endnu en af Europas perler. Besøg metropolen Geneve, tag på byrundtur i Lausanne (byen på de tre høje) eller besøg søens svar på Monaco, Montreux. Aflæg også et besøg i middelalderbyen Yvoire. Det er et godt sted at spise – en af byens restauranter er i Michelin guiden. Sørg for at opleve solnedgangen over Geneve Søen – den oplevelse findes ikke meget smukkere noget sted på Kloden.
Udsigten mod Mont Blanc
Udsigten mod Mont Blanc

Chamonix - for foden af Mont Blanc

Chamonix er et af Frankrigs mest mondæne skisportssteder. I 1924 afholdtes de olympiske vinterlege i byen. Annecy søgte om legene i 2018 – men Den Olympiske Komité besluttede sig for, at legene til den tid skal afholdes i Sydkorea. . I 1992 afholdtes legene i Annecys naboby Albertville. Denne del af Frankrig er nærmest olympiadeland. En af årsagerne til, at Chamonix har en nærmest magisk klang i vore ører, er uden tvivl stedets unikke beliggenhed: Lige for foden af det højeste bjerg i Alperne - Mont Blanc. Mont Blanc er 4.807 meter højt. Chamonix ligger i cirka 1.000 meters højde og tilligemed i en forholdsvis smal dalsænkning. Det giver nærmest stedet en følelse af klaustrofobisk skønhed. Bjergene troner råt, koldt og højt over byen og dens indbyggere, de mange luksushoteller, de skønne huse og alle de smukke blomster. Men Chamonix er også et sted som rammes af masseturismen – hele året. Alligevel har stedet den charme, som gør, at man får lyst til at vende tilbage.
Val d´Isere med sin nærmest dramatiske beliggenhed
Val d´Isere med sin nærmest dramatiske beliggenhed

Val d´Isere

Val d´Isere er endnu et af disse super mondæne skisportssteder, som denne del af Europa er så dejlig rig på. Køreturen dertil var flot – men det, der kom bagefter, var om muligt endnu flottere. Selve Val d´Isere er en ren soveby i September måned. Der skete bare absolut intet – ingen mennesker på gaden, intet liv, intet. Byen vågner først af sin Tornerosesøvn den sidste weekend i November – for da åbner skipisterne. Val d´Isere ligger faktisk i en nationalpark. For en del år siden erfarede man, at stenbukken var ved at uddø. Så henlagde man et cirka 500 kvadratkilometer stort område som nationalpark – og bestanden af stenbukke gik i vejret. Nationalparken byder i dag på 107 bjergtoppe på mere end 3.000 meter. Vi fortsatte ud af byen – og så skete det – vi var kommet på ”Route des Grandes Alpes”. Dette er en 697 kilometer lang køretur, som starter i Evian les Bains ved Geneve Søen og ender i Nice ved Middelhavet. Ruten har ry for at være Europas smukkeste køretur, og den skuffede ikke! Vi kørte omkring 50 kilometer på ”ruten” – fra Val d´Isere og gennem Col de Madeleine, og derefter nordpå og ”hjem” til Annecy.
Vinstokke et sted i De Franske Alper
Vinstokke et sted i De Franske Alper

Andre udflugter i området

En anden udflugt gik op til et pas ved navn Col des Aravis i cirka 1500 meters højde. Herfra var der den smukkeste udsigt til Mont Blanc 50 kilometer væk – og vi var kun 30 kilometer fra Annecy. Fra dette smukke sted kørte vi til Aix les Bains ved Lac du Bourgel – en sø på størrelse med Annecy Søen. Vi havde en idé om, at dette måske kunne være et sted for en fremtidig tur ned til dette fascinerende område af Europa. Jeg vil ikke sige, at vi blev skuffede – men stedet manglede bare den magi, som man finder ved såvel Geneve- som Annecy Søen.
Vejnettet er godt i Frankrig
Vejnettet er godt i Frankrig

Vejnettet i Frankrig

Endnu en ting, som gør Frankrig til et ideelt ferieland, er landets vejnet. Godt nok betaler man i dyre domme for at benytte motorvejene. Men kan man se bort fra de høje takster for denne fornøjelse, ja så kan man også opleve et vejnet, som ikke er specielt hårdt ramt af bilisme – eller vejarbejde. Måske det hænger sammen med netop de høje vejafgifter – færre biler = mindre slitage. Når man kører gennem Tyskland, har vi ræsonneret os frem til, at cirka 10% af de kørte kilometer foregår i områder med vejarbejde. Det er tidkrævende, det giver kødannelse – og det er bestemt heller ikke ufarligt. Sammenligner man vejnettet i Frankrig med det tilsvarende i Italien, har vi erfaret, at vejnettet i Italien forekommer dårligere – specielt når man kommer op i bjergene er vejene ofte ekstremt smalle. Dertil kommer, at vejafgifterne i Italien ikke er mindre end de tilsvarende i Frankrig. Netop Italien og Frankrig er to lande, som rigtig mange af os danskere vælger at køre til på ferie. Men hvilket land skal man vælge? Et svært valg – lidt som at vælge mellem chokoladeis og broccoli. Man må ligesom prøve sig lidt frem og så finde sin egen personlige favorit…
Annecy - man siger ikke farvel, man siger på gensyn
Annecy - man siger ikke farvel, man siger på gensyn

Evaluering af ferien til Annecy:

Godt:
- Supert til ”stress-af” ferie
- Stedets monumentale skønhed
- Området byder på nogle af Frankrigs bedste spisesteder
- Kort afstand til eksempelvis Mont Blanc, Geneve og Milano
- Masser af shopping muligheder
Mindre godt:
- Mange turister om sommeren – Annecy er et af franskmændenes egne foretrukne feriesteder
- Prisniveau (som i Danmark)

Stjerner: 4/6

Annecy er intet mindre end et vidunderligt sted. Det gælder både byen og området omkring søen. Har man først været her en gang, er man fortabt. Her er al den natur, man kan ønsker sig. Her er lækkert badevand om sommeren og skipister om vinteren. Det er svært at ønske sig ret meget mere af en feriedestination - og havde vi bare skillingerne, så købte vi gladelig en ferielejlighed i denne skønne by.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alperne

Ferieboliger i Alperne
Rejser til Alperne
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.