Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alsace

Læs mere om rejser til Alsace

4 velsmagende og flotte dage i Colmar, Alsace
Rejsetips indsendt af:
Annie og Mogens Asmussen
Ebeltoft
7. maj 2009

4 velsmagende og flotte dage i Colmar, Alsace

Der er ikke meget, der kan måle sig med FDMs påske-kør-selv-ferie i Colmar med indkvartering på Hotel Grand Bristol lige overfor banegården.

Hotellet og dets restauranter

Hotel Grand Bristol er et gammelt stateligt hotel, flot renoveret til nutidens standard med et super serviceorienteret personale, der gjorde alt, hvad de kunne, for at gæsterne skulle føle sig godt tilpasse.

Værelserne var komfortable, og der var rent og pænt overalt.

Hotellet har 2 restauranter, et stort brasseri, hvor man også indtager morgenmaden, samt en lidt mindre gourmét restaurant, ledet af en kvindelig chefkok med 1 Michelin stjerne.

Opholdet includerede morgenmad alle 4 dage, 1 middag i brasseriet og 1 middag i gourmét restauranten samt chokolader på værelset og en vinsmagning ude i byen.

Alt var perfekt, morgenmaden var overdådig og indeholdt alt, hvad man kunne begære - og meget mere, end man kunne nå at smage. Brasseriet havde et særdeles flot udvalg af retter på menukortet, og alle dem, vi nåede at smage var super veltillavede og lækre,- faktisk så godt, at vi valgte at spise der flere gange, selvom der var rigtig mange interessante restauranter i byen.

Den helt store oplevelse var søndag aften i gourmét-restauranten. Vi fik vel 6 - 7 forskellige serveringer, og vi valgte at tilkøbe en vinmenu for på den måde at lære Alsace's forskellige vine bedre at kende i de rigtige omgivelser og med den rette vejledning. Hver eneste ret var en næsten grænseoverskridende udfordring, som vi nød meget. Dialogen med tjenerne var både meget serviceminded, men samtidig hyggelig og sjov,- så det endte med at blive en meget lang aften, som vi havde svært ved at sige godnat til.

Colmar by og vinruten fra Strasbourg til Mulhouse

Når man for første gang nærmer sig Colmar, støder man - som i mange andre større byer - ind i et gråt og kedeligt industrikvarter og tænker uvilkårligt, hvad skal jeg dog her? Det bliver ikke bedre, når man i ½ time har kørt rundt uden at finde ind til centrum,- men så pludselig er man der og den gamle, smukke Colmar åbenbarer sig for fulde gardiner.

Den ældste del af Colmar er utrolig charmerende og velplejet med skønne dekorerede bindingsværkshuse, åbne torve og smalle stræder, hvor det summer af liv i et mix mellem lokale beboere og turister. Der løber en å gennem den gamle bydel, og der er udeservering overalt. Jazzbands og solo-gademusikanter hører også med til bybilledet. I et skønt gammelt kloster er indrettet museum med herlige billeder, gamle altertavler mv. Det er ikke svært at bruge hverken 1, 2 eller 3 dage på at gå rundt i Colmar's gamle kvarterer.

Når man er i Alsace, skal man naturligvis også ud at køre lidt på vinruten og besøge nogle af de fantastiske småbyer og landsbyer langs ruten - selvom man nok indser i dagens løb, at de ligner hinanden en hel del. Det mest interessante er at komme tæt på de lokale beboere, og det gør man bedst først på dagen, før der er nået for mange turister frem. En særlig sport - især hvis man ikke selv skal køre - er at smage på den gode Alsace-vin, og her er der flere muligheder i hver lille by. De forskellige druetyper dyrkes på forskellige steder af vinruten, så alene for at smage flere typer, må man bevæge sig i området.

Hele den omgivende natur, både i Colmar og hele Alsace-området var forårsgrøn og alt blomstrede - som naturen først viser sig 3 - 4 uger senere i DK. Det eneste, der endnu ikke var rigtig grønt var alle vinrankerne på markerne,- så lige på det felt er Alsace måske nok lidt mere malerisk senere på sæsonen. Vi har besluttet, at vi også vil prøve en efterårstur omkring vinhøsttid,- men vi vil helt sikkert også gerne tilbringe flere påskedage dernede.

Kommentarer til rejsetips om Alsace

Herligt feriemål

16/02 2010 J. Gilbert
Et rigtigt godt tip til en oplevelsesferie. Vi har besøgt samme hotel og område i vinhøstens tid, og det er absolut at anbefale. Godt skrevet artikel. Kun ville jeg ønske mig et afsnit om ud og hjemrejseruter, overnatningssteder, tidsforbrug og omkostninger. Derfor kun 4 stjerner. Mvh. J. Gilbert
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alsace

Hoteller og aktive ture i Alsace
Rejser til Alsace
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/utah/et-tip-til-de-morgenfriske.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.