Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alsace

Læs mere om rejser til Alsace

Rejsetips af samme forfatter

Rejsetips indsendt af:
Ole Maltesen
Slangerup
1. april 2010

En vinoplever i Alsace - Frankrig

Rejsetippet er om en ca. 2 ugers ferie i hvidvinens Mekka og diverse ekskursioner i området også med børn

Alsace vintur på egen hånd

Det nærmeste eksl. vinområde fra Danmark er klart Alsace som kan nås på 1 dag ca 1000 km. Hvis ikke man vil køre hele strækningen på 1 dag, er det en god ide at overnatte i Obergeis - Gasthaus zur Traube - nær Bad Herzfeld ca.6-700 km fra DK. Et lille hyggeligt sted, med en rigtig god betjening og kun ca 2 km fra motorvejen.
Kør så de ca.3-400 km næste dag til den ca. 1300 år gamle vin/middelalderby Mittelbergheim med ca 600 indbyggere 30 km syd fra Strassbourg på vinruten. Byen er kåret som en af Frankrigs 100 flotteste byer og har ca 25 vinbønder der alle laver fremragende vin. Byen ser ikke ud af noget, men skønheden/ stilheden er uovertruffen.
Der er lige så mange der udlejer værelser af høj kvalitet til ca 40-45 euro pr nat. Der er derudover 3 rigtig gode restauranter til meget rimelige priser.
Der er rigtig mange muligheder for børn og voksne i alle aldre.
Mittelbergheim ligger for foden af en gammel middelalderborg Andlau, som er en vandretur værdig. Derudover er der borgen Landsberg, Spesborg og ikke mindst Sct Odile Klosteret fra år 11 århundrede. Undlad ikke og se borgen Haut Koenigsburg i Kintzheim ca 30 km derfra. En rigtig oplever for især børn. Der er abefarm i skoven og der er ørne/ rovfugleopvisninger. Der er rigeligt at kigge på - Kayserberg hvor Albert Schweizer er født, Eguisheim - Pavebyen med Pave Leo den 1X der "huserede" i tusindtallet - en fantastisk gl by næsten intakt som dengang.
Alsace er fyldt med storke og de er rigtig mange steder. Der er selvfølgelig Strassbourg, som er værd at se. Tag toget fra nabobyen - Barr med ca.4000 indbyggere og ca.2 km fra Mittelbergheim og toget "lander" lige i centrum af Strassbourg. Man er så fri forparkeringsproblemer. Man kan ligeledes tage den anden vej til Colmar og besøge det store marked hver torsdag og sejle på kanalen. Bartholdi som skabte Frihedsgudinden som blev skænket til USA. Statuen en kopi - er vartegn ved indfaldsvejen til Colmar. Ja der er en masse muligheder i Alsace. Nu til det alvorlige.
I f.eks. Mittelbergheim er alle vinbønderne glade for besøg og en snak - tysk og engelsk- går fint der. Gør alle ture/ ekskursioner om formiddagen/ eftermiddagen og smag først på vinene når bilen er sat i "stald" så er det hele meget nemmere. Maden i Alsace er unik og prøv derfor specialiterne Tarte Flambee og Choucroute/ Sauerkraut. Det er langt bedre end du tror. Alsace har stort set samme klima som i DK, bare varmere om sommeren. Rejsetid er bedst enten i maj eller september før vinhøsten går rigtig i gang -
Jeg kunne blive ved/ har selv rejst Alsace tynd i over 30 år og skal selvfølgelig derned i gen i år.

Håber ovenstående giver en lille appetitvækker til en tur i Alsace.

Ole Maltesen

Mon FDM har et godt billede fra Alscae?????Seværdigheder
Vinområder

Kommentarer til rejsetips om Alsace

Det lyder godt!

19/07 2010 E. Filtenborg
En interessant og inspirerende beskrivelse, som bestemt giver anledning til overvejelser. Tak for de gode informationer. E. Filtenborg

Skønne Alsace

28/04 2010 Bjarne Steinmüller
Alsace er bare så skønt. Jeg har været i alsace over 20 gange, enten med en uges ophold eller på gennemfart til Provance. Jeg kører altid direkt 10 - 12 timer, hvilket jeg betragter som en dagsrejse som er er forsvarlig. Alsace er skønt både om foråret, men især efteråret er skønt...helt frem til midt oktober. God Rejse...!! ******

God beskrivelse

14/04 2010 Jan
Hmmm - ja, det er sgu ligesom at være der selv...
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alsace

Hoteller og aktive ture i Alsace
Rejser til Alsace
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.