Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

St. Mére-Église kirken, Normandiet
Rejsetips indsendt af:
Helle Gejl Madsen
Kolding
29. juli 2008

Besøg D-dags stederne

Turen gik i bil til Normandiet med 3 drenge på bagsædet på hhv. 8, 11 og 14 år. Målet var D-dagsstederne i Frankrig.

Besøg D-dagsstederne med børn

Turen gik i bil til Normandiet med 3 drenge på bagsædet på hhv. 8, 11 og 14 år. Målet var D-dags landgangsstederne i Frankrig, hvor os to voksne gerne ville se de forskellige seværdigheder vedrørende D-dag. Det spændende var, hvorledes vi kunne bevare drengenes interesse for landgangsstrande (ikke for at bade), plancher, kirkegårde, museer, bunkers o.s.v., så de ikke spurgte "hvornår" skal vi hjem efter bare ½ time.
Normandiet, Pointe-du-Hoc
Normandiet, Pointe-du-Hoc

Museer med film.... og film i campinghytten

På mange af museerne vises interessante film, der forklarer en del - problemet er bare, at filmene er på engelsk/fransk til nøds også med tysk oversæt-telse - men det hjælper ikke meget, når den yngste er 8 år. Og at sidde og oversætte er ikke just sagen, når der er mange andre tilskuere, der jo ikke ønsker denne forstyrrelse.
En rigtig god idé er at med-bringe en bærbar computer/ DvD-fremviser samt en DVD med filmen "Den Længste Dag" (orig. The Longest Day). Det er en 3 timer lang amerikansk krigsfilm fra 1962 med bl.a. John Wayne, Henry Fonda og Robert Ryan i hovedrollerne. Den så vi fordelt på 3 aftener i ro og mag hjemme i camping-hytten. Her kunne jeg læse underteksterne højt, så også den yngste kunne være med. Og DET gjorde turen rundt til seværdighederne ekstra spændende. Pludselig blev alle seværdighederne nærstuderet.
St. Mére-Église kirken
St. Mére-Église kirken

St. Mére-Église og Pointe-du-Hoc

I byen St. Mére-Église danne-de byens torv ramme om høj-dramatiske begivenheder natten til D-dag. Her blev kirken nærstuderet tillige med dukken med faldskærm der hænger i kirkens spir, til minde om John Steel, der endte der. Men ikke kun kirken blev betragtet - også det omkring-liggende område, og man kunne fornemme, hvorledes scenerne fra filmen dukkede op på børnenes /(og de voksnes) nethinder - og vi levede os alle ind i historien. Museet på stedet, måtte vi absolut ikke gå uden om. 

Også Pointe-du-Hoc blev nærstuderet ekstra. I filmen havde drengene jo set, hvor-ledes klippefremspringet var blevet kapret for at eliminere, hvad man troede var et kæmpe langtrækkende kyst-batteri. At det så viste sig aldrig at være blevet færdig-monteret var så en anden sag. Men igen blev det hele meget mere levende ved at have set filmen. Også strandene blev nærstuderet og muligheden for at forcere skrænter - gå i dækning blev levende overvejet hele tiden. Selv om filmene på museerne var på fransk/engelsk blev de betragtet med tavshed - historien kendte de jo efterhånden fra filmen - og så sagde billederne jo alt. Eller næsten - for spørgelysten var hele tiden stor.

Så se filmen samtidig med, at de mange spændende seværdigheder fra D-dag besøges - det gør det ekstra fængslende - og historien meget nærværende for ikke kun de voksne men også børnene.

Kommentarer til rejsetips om Frankrig

turen går til Normandiet

07/03 2012 keld jensen
hej, min kone og jeg vil gerne en tur til normandiet,i sommer,
ved ikke om det bliver m bus eller kørselv,
hvad mener I, vil også gerne høre om evt vej/ruter,
MVH keld

D dag, normandie

10/04 2011 flemming kragh
dette indlæg lyder indbydende, jeg har ikke været i Frankrig, men kunne godt tænke mig at komme i kontakt der har set området for D-dag.
Priser for tur og mulighederne for kør selv.
mvh Flemming

Husk Fredsmuseet, evt. med udflugt derfra

30/04 2010 Pia Koefoed
Normandiet er bare et super sted, hvis man er interesseret i Historie og egnsretter. Vi var der for 4 år siden med en teenage datter (som normalt er mest grebet af tøj og shopping), som blev dybt grebet af det også. Vi besøgte Fredsmuseumet, og via dem købte vi en guidet tur rundt i en taxi hvor vi var ca. 8 personer til D-dags stederne. Super spændende, incl. flagnedtagning på den amerikanske kirkegård. Godt nok i scenesat på bedste amerikansk vis, men det gjorde indtryk. Datteren vil faktisk gerne der hen igen til sommer. ;-) Shopping for teenageer var super i Caen ;-) Trip (indvolde) - traditionel ret for området - blev næsten mandens livret der nede, jeg nøjedes med Moule, så ofte jeg kunne. Besøg på æbleplantager, og smage på Calvados. Se på flotte biler i Deauville, som man ellers kun ser i TopGear. God ferie!

Nordmandiet

11/12 2008 Aage Varlynge
Vi skal derned igen, og vores børn kommer i egen bil 30 år og 26. og skal bo i telt, det med filmen er en rigtig god ide, samle matriale fra bøgerne, D dag. og after D dag tror jeg ligeledes er en god ide, der er bare så pokkers langt, 1500 km, men min søde kone og jeg har 3 uger, og børnene bliver der kun 1 uge, sidst var vi også i Bastogne, Og vi var også på marken med de syv hjørner hvor de indtog 4 kanonstillinger (se kammerater i krig) god vind Aage Varlynge
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/schleswig-holstein/flensborg-graenselandets-perle-miniferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.