Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Frankrig

Rejser til Bretagne

Den yderste del af Bretagne går under navnet ”Verdens ende” (”Finistère”). Og du føler virkelig, at du er nået til verdens ende, når du rejser rundt i den vestligste del af Frankrig, som er omgivet af Atlanterhavet til hele tre sider. Langs milde badestrande og ved foden af forhistoriske bautasten og vilde klippekyster lever du i takt med tidevandet, de keltiske legender og det særegne bretonske sprog. Bretagne er en region for sig selv i Frankrig med traditionsrige musik- og folkefester og smukke fiskerbyer med friske østers og kammuslinger.

Hold ferie ved verdens ende


Inspiration til Bretagne

La Baule i Bretagne

Badeliv i Bretagne

Strandene i Bretagne er sjældent overfyldte i modsætning til mange andre dele af Frankrig. Badebyen La Baule er Bretagnes svar på Cannes med lækre sandstrande, strandpromenader, restauranter og forlystelser af enhver art.

Ubåde og krydstogtskibe i Saint-Nazaire
I Saint-Nazaire, der ligger helt ude ved Loire-flodens udløb i Atlanterhavet, finder du den eneste flydende ubåd, der er åben for besøg i Frankrig. Espadon-ubåden er 78 meter lang og har sammenlagt sejlet det, der svarer til 17 gange rundt om jorden. Rundvisningen i ubådens indre kan dog ikke anbefales, hvis du har tendens til klaustrofobi. Rejser du til Saint-Nazaire kan du også tage en guidet tur på den store havn blandt værfter og dokker. Eller du kan få en rundvisning på fabrikken, der leverer dele til Airbus 380.
Oplev de imponerende bautasten i Carnac

De mystiske bautasten i Carnac

Velkommen til Bretagnes Stonehenge! Er du historisk interesseret, er Carnac et must, når du rejser til Bretagne. I Carnac træder du nemlig direkte ind i Oldtiden blandt 3000 forhistoriske bautasten, der er opstillet i mystiske grupperinger. Forskerne har endnu ikke fundet ud af bautastenes præcise funktion og betydning, så du er fri til at komme med dit eget bud.

I Musée de Préhistorie får du en veltilrettelagt introduktion til det verdenskendte forhistoriske fænomen i Bretagne. Carnac ligger i øvrigt ved Morbihan-bugten, der er et bedårende område med sejlbåde, småøer, hyggelige landsbyer og alt i alt en mere fredelig stemning end langs de mere barske kyststrækninger i Bretagne.
Jules Verne museum

Shopping i Jules Vernes by

Nantes er en lys og behagelig havneby, som bestemt er et besøg værd, når du rejser til Bretagne. De mange studerende, den blomstrende økonomi og de gode shoppingmuligheder giver Nantes en god og levende dynamik. Og byen rangerer højt på franskmændenes liste over fortrukne levesteder. Nantes er også den verdensberømte forfatter Jules Vernes (1828-1905) fødeby.

Rejser du til Nantes, så besøg det lille interessante Jules Verne museum, der viser manuskripter, teknikmodeller og plakater relateret til bl.a. ”En Verdensomsejling under Havet” og ”Rundt om Jorden i 80 dage”. Musée des Beaux-Arts i Nantes huser en af de bedste kunstsamlinger uden for Paris. Gå også en tur i den velplejede park Jardin des Plantes og slip kreditkortet løs i forretningerne på Rue Crébillon og i butikskvarteret Passage Pommeraye.
Saint Malo i Bretagne

Sørøverbyen Saint-Malo

I gamle dage holdt de berygtede sørøvere til i Saint-Malo, der fungerede som base for deres drabelige plyndringstogter ud i Den Engelske Kanal. I dag er Saint-Malo væsentlig mere fredelig og en af de mest spændende byer i Bretagne med en hyggelig gammel bydel med smalle gader, gråbrune granithuse og en bymur.

Den gamle bydel i Saint-Malo er i øvrigt kun for gående, da bilkørsel er forbudt i turistsæsonen. Rejser du til Saint-Malo har du derfor fred og ro til at spise en middag med egnens specialiteter, fisk og skaldyr, eller til et cafébesøg med cider og crepes.
Galettes er en specialitet i Bretagne

Bretagne rundt på en tallerken

Når du rejser til Bretagne kan du spise frisk fisk og seafood som østers, hummer og muslinger. Har du svært ved at vælge mellem alle herlighederne, så bestil en Plateau de Mer og få en lille smagsprøve på hele. I Bretagne handler køkkenet også om lækre hjemmedyrkede grøntsager som artiskokker, blomkål og løg. Husk at smage den lokale specialitet – galettes – som er boghvedepandekager fyldt med enten sunde eller søde ingredienser. Boghvedepandekagerne i Bretagne går i øvrigt rigtig godt i spænd med et glas cider eller to.

Bretagne er en de få regioner i Frankrig, der ikke gør det stort i vindyrkning. I Bretagne foretrækker man i stedet den lokale cider eller et glas af dessertvinen Muscadet, der fremstilles på markerne omkring Nantes. Du rejser næppe heller til Bretagne for at spise ost, hvilket også er et særsyn i Frankrig. Her på egnen kaldes ost ligefrem for ”beurre pourri”, hvilket betyder ”fordærvet smør”.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.