Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bretagne

Læs mere om rejser til Bretagne

Rejsetips af samme forfatter

Østersmarker og tidevand i Cancale i Bretagne
Rejsetips indsendt af:
Mariane Erichsen
Vejby
22. marts 2013
Vinderrejsetip Marts 2013

Østersmarker og tidevand i Cancale i Bretagne

Vi ville til Bretagne og se på tidevand. FDM havde et tilbud om feriebolig i Les Hauts de la Houles i Cancale. Billedet i annoncen så egentlig ikke særligt indbydende ud, men det lå ved byen St. Malo og så slap vi for selv at søge en bolig op. Så vi slog til.
Og sikke en overraskelse, da vi kom frem. Ferieboligen var lille, men dejlig - og byen var langt over vores forventninger.
Første dag sad vi 6 timer på molen og kiggede på tidevandet, der kom ind. Sammen med rigtig mange andre mennesker i en stemning af ren meditation. Det var nok en god idé at have haft en siddepude med.

Der er 13 meters forskel på høj- og lavvande i Cancale. Det giver en særlig oplevelse her, fordi byen er et centrum for østersproduktion (hvilket vi ikke vidste i forvejen), så havbunden er dækket af østers 'marker'. Det betyder, at der ved lavvande går folk rundt og pusler om de østers, der vokser. Når tidevandet kommer ind kører der amfibietraktorbåde rundt og samler arbejderne op, hvorefter østersmarkerne bliver oversvømmet af havet.
Og når tidevandet kommer bliver der travlhed på molen - så kan skibene sejle igen.
Man kan fortælle og beskrive, men så heftigt tidevand skal opleves, før man forstår det.
Østersboder ved molen
Østersboder ved molen

Kan De li' østers?

På østsiden af molen er der en havnepromenade med restauranter på omkring en kilometer. Alle sælger seafood selvfølgelig. Men der er også de særlige boghvedepandekager med lokalt brygget cider til. Det bliver man afhængig af.
Hvis ikke man gør som så mange andre - køber en snes østers i boderne, får man dem på en plastiktallerken med en citron, Og sætter sig på kanten og kigger på tidevandet, mens man spiser.

Der er selvfølgelig masser af muligheder for indkøb, hvis man vil lave noget selv.
Dinan - en charmerende bjergby
Dinan - en charmerende bjergby

Og så er der alt det andet i omegnen

Terrænnet er meget kuperet, så gangbesværede kan være alvorligt begrænsede i deres muligheder. Men for alle andre er der eventyr i hver lille afkrog af området. Her et par af dem.

Der er små klippeøer med borge, der bliver landfaste ved lavvande. Det er en populær sport blandt børn og barnlige sjæle at bevæge sig ud til ellers utilgængelige steder - og finde muslinger mellem klipperne.

På de nordvendte kyster få minutter væk er der gode sandstrande at bade fra og som tidevandet leger med.

Fra den nærliggende by St. Malo kan man sejle eller køre (afhængig af tidevandet) til byen Dinan, som er fortryllende og fyldt med små kunsthåndværkerbutikker.

Man kan også tage en heldags ud til en af de 300 små øer i bugten med fæstninger. Eller endda en heldagstur med færgen til Kanaløen Jersey og købe billigt ind.
Man skal man se efter sejlplaner o.lign., da tidevandet bestemmer, hvornår der kan sejles.

Hvis man kan holde mange turister ud, kan man køre lidt længere (50 km) til den lille klippeø, man kan se i horisonten fra Cancale, Le mont St. Michel, som er en af Frankrigs hovedattraktioner på niveau med Eiffeltårnet - med lidt over 2 mio. turister på besøg om året. Det er et hit blandt børn og absolut et besøg værd.

Og så kan man selvfølgelig også bare besøge østersfabrikken i Cancale og se, hvordan de bliver pakket og sendt til bla.a. Danmark, hvor vi køber dem til ganske andre priser. Og man kan se deres muslingemuseum, som er ganske flot.

Kommentarer til rejsetippet om Bretagne

St. Malo

05/04 2013 Lars Andersen
Jeg kan helt og fuldt tilslutte med rejsetipset om St Malo, som i øvrigt har en perfekt offentlig transport til billige penge, så man slipper for at parkere helt nede på den store p-plads nær "piratbyen", som ofte er overfyldt.
Le mont St. Michel er storslået og noget af et "gedemarked", med meget fine parkeringsplader, som dog ligger nogle km fra selve øen, der er en handicap bus, som går fra p-pladsen til øen - denne forbindelse er incl i prisen for parkeringen, hvilket giver selv dårligt gående en mulighed for at opleve attraktionen på nør hold.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bretagne

Ferieboliger i Bretagne
Rejser til Bretagne
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.