Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Den franske Riviera

 • Filmstjerner i Cannes i maj under filmfestivalen

  Bookingassistent
  (Bedømt af 9 personer)
  07.05.13: Ditte Mikkelsen
  Der er altid dejligt på Den franske Riviera – smid nogle filmstjerne oveni - så bliver det lige en tand bedre.

  Nogle af dem der går rygter om burde dukke op i år er:
  Ryan Gosling, James Franco, Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Eva Mendes, Justin Timberlake, Audrey Tautou, Robert Redford, Emma Watson og Orlando Bloom.
  Se hele rejsetippet
 • Bade og Storbyferíe i et:-)

  (Bedømt af 7 personer)
  16.03.13: Gitte Gregersen
  Jeg havde en super ferie til Nice sidste år. En fantastisk by, hvor der både er mulighed for at slappe af ved stranden men derudover er der også rigtig god shopping og fantastisk hyggelige restauranter.
  Se hele rejsetippet
 • Fin sydfransk middelhavscamping

  (Bedømt af 5 personer)
  16.08.12: Jørgen Heidemann
  Sommer 1967 ville vi som nygifte prøve at telte i Sydfrankrig. Dengang havde FDM nogle hefter med udvalgte ruter og forslag til campingpladser. Vi faldt for en rute, der bragte os til Côte d-Azur hvor Camp du Domaine ved le Lavandou var anbefalet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Den franske Riviera

Fantastisk fyrværkerishow i Cannes - gratis
Rejsetips indsendt af:
Helle Glarmbæk
Aalborg
25. dec. 2008

Fantastisk fyrværkerishow i Cannes - gratis

Mit rejsetips handler om den årlige internationale fyrværkeri-festival i Cannes - en oplevelse helt enestående oplevelse.

Et fortryllende eventyr

Min familie og jeg har flere gange været på ferie i Cannes og området omkring. Vi har derfor adskellige gange oplevet de enestående fyrværkerishows, der på alle tænkelige (og utænkelige) måder adskiller sig fra det fyrværkeri, vi bl.a. kender fra nytårsaften.

Udover at fyrværkeriet er langt større end det, vi normalt kender, affyres det i takt til musik (ofte klassisk)fra platforme ud for strandpromenaden "La Croisette". For at man som tilskuerer får den fulde oplevelse af overensstemmelse mellem musikkens takt, volume og selve fyrværkeriet, er der med tilpas afstand opstillet højttalere på den ca. 300 m lange promenade.

Samspillet mellem musik og fyrværkeri er helt enestående og gør man får en følelse af, at man på den ca. halve time, hvert show varer, bliver ført gennem et væld af farver og toner, der tilsammen danner rammen om et fortryllende eventyr. Et eventyr der skaber en helt unik stemning og som gør, at festivalen er blevet en begivenhed, som vi i min familie helt sikkert ikke vil gå glip af.

Gode råd: Kort og godt, første gang, parkering

Kort og godt
Cannes fyrværkerifestival omfatter 6 shows. Hvert show repræsenteres af et af de 6 deltagende lande og ikke to er ens. De starter kl. ca. 22.00, varer hver især ca. 30 min. og finder hvert år sted på følgende datoer: 14., 21., 29. juli, 7., 15., 24. august (et show pr. dato). De er alle gratis at overvære og helt sikkert en oplevelse udover det sædvanlige.

Første gang
Er det første gang du skal overvære et af de 6 shows, er det en god ide at stå på promenaden, således at man får musikken med. Har man svært ved at stå op i længere tid, kan man tage en pude (evt. en strandstol) og sætte sig. Man kan også gå langs "La Croisette" og opleve den helt specielle stemning, der er på en sådan aften.

Parkering
Kommer du i bil, er det en god ide at holde et stykke fra promenaden og så gå ind, da vejen "Boulevard de la Croisette" bliver lukket af hensyn til de mange mennesker. Er man ikke så kendt i byen, er det en mulighed at spørge på turistbureauet, hvor det er mulig at parkere osv.

Gode råd: spisning, kom i god tid, yderligere informationer

Spisning
Vi har flere gange været ude at spise inden showet begynder. Det er dog en god ide at bestille bord i forvejen, da det er noget af et tilløbsstykke - op imod 200.000 mennesker overværer hvert show. Man får dog ikke følelsen af 200.000 mennesker, da man jo er spredt over et stort område.

Kom i god tid
Vil du gerne have en god plads på promenaden, er det bedst at komme i god tid. Det kan dog også anbefales at gå op til borgen i det hyggelige, gamle kvarter, Le Suquet, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt over byen og bugten med de mange lysende både, der kommer for at se fyrværkeriet fra havsiden. Herfra kan man svagt og med lidt forsinkelse høre musikken. Stedet er anbefalelsesværdigt, hvis man allerede har oplevet showet (og dermed musikken) og gerne vil have en lidt en anden, men stadig flot oplevelse.

Yderligere information (på engelsk) Klik her

Underholdning
Festivaller
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.