Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Marseille

Marseille er porten til Provence, Frankrigs næststørste by og største havn. Byen er en etnisk smeltedigel, som er præget af sin geografiske nærhed til Afrika. Grækerne grundlagde "Massalia" som et handelshavn, men siden overtog romerne forretningen indtil den egentlige franske by begyndte at blomstre fra det 19. århundrede.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Notre Dame de la Garde

Hvis I gerne vil danne jer et godt overblik over Sydfrankrigs største by, er der kun ét sted at gå hen: Domkirken Notre Dame de la Garde. Den hæver sig imponerende 154 meter over byen og har gennem årene tjent som både udkigspost, militærzone og naturligvis som kirke.
Vieux Port

Vieux Port

I kan også slentre rundt på den gamle havn, eller Vieux Port, som de lokale siger, der engang var kendt som porten til Middelhavet. Her ligger det populære Théâtre National de la Criee og et utal af caféer og restauranter langs gaderne.
Shopping

Shopping

Den bedste shopping findes på byens vigtigste færdselsåre, La Canabiere, øst for den gamle havn. Kig efter Rue St. Ferrol mellem Rue de Rome og Rue Breteuil for at finde alt fra designertøj til bøger og cd'er.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til ved to forskellige moler i industrihavnen i Marseille. Begge moler ligger i den nordlige ende af havnen Vieux Port.

Klima

Marseille ligger i Provence og nyder godt af det dejlige middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Her er rigelig med solskin, og det regner sjældent. Hvis I ønsker at undgå høj sommervarme, skal I undgå månederne juni til august.

Om vinteren kan man både risikere at opleve den kolde Mistralvind, som blæser ned fra Alperne eller den varme Siroccovind, som blæser nordpå fra Sahara og undertiden bærer sand med sig.
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/new-york-subwayen-virker.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.