Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Nice

 • Lav din egen parfume

  (Bedømt af 3 personer)
  12.07.12: Lise Appelon Jensen
  På en tøsetur til Nice brugte vi en dag på at tage op i bjergene til byen Grasse vest for Nice for at lave vores egen parfume i "Le Studio des Fragrances" hos parfumeri Galimard.
  Se hele rejsetippet
 • Syd Frankrig

  (Bedømt af 10 personer)
  11.05.12: Dorthe
  Elsker du strand biler og fede byer? Så er det Syd Frankrig der kan give dig denne oplevelse. Vores familie tur til Syd Frankrig 2011 var en super tur, med masser af oplevelser.
  Vi havde ingen forventning.. Men må sige at vi fik en på opleveren.
  Se hele rejsetippet
 • Nice - til alle tider!

  (Bedømt af 2 personer)
  09.12.11: Zuz Gerd Pelle
  Denne skønne by er værd at besøge på alle tider af året. Der er - ud over pragtfuld sol strand,mad og vin - mange museer og forretningsgader inden for et lille område samt mange udflugtsmål.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Nice

Rejsetips af samme forfatter

Floden Esteron bruser gennem dalen
Rejsetips indsendt af:
Kirsten Ekeroth
Aabenraa
26. juli 2009

Ta' væk fra Nice - op i bjergene

Et ophold ved Cote d'Azur kan også byde på masser af natur, kildevand fra bjergene og frisk luft.
Stranden i Nice - tæt på byen
Stranden i Nice - tæt på byen

Det hektiske by-og strandliv

Cote d’Azur med Nice og Cannes er mange danskeres foretrukne feriemål. Cannes er nok den mest mondæne by ved den franske riviera, mens Nice i kraft af sin størrelse tiltrækker mange, som tager en tur på den bynære strand, Promenade des Anglais og i den gamle bydel præget af, at Italien ligger ikke mange kilometer østpå. Men det hektiske strand- og byliv ofte præget af meget høje varmegrader kan få mange nordboere til at længes efter natur, frisk luft og klar kildevand. Faktisk er muligheden mere nærliggende, end først antaget. Ta’ bilen fra Nice og følge skiltene til Dignes og Grenoble. I løbet af en god halv time afhængig af trafikkens intensitet går turen langs Var-floden i dalen op imod de franske alper ad en rute, som salig Napeleon har gjort berømt. Drej fra ved Carros og følge de små snørklede veje op gennem bjergene. Kontrasten til aktive Nice er slående. Kør eventuelt til kunsterbyen Vence, asom stadig har bevaret sin charme trods en massiv turistinvasion.
Drive med strømmen
Drive med strømmen

Kør ad snoede bjergveje

Og er badetøjet med i bagagerummet er der lidt længere oppe i Var-dalen en famatistisk mulighed for dels at vandre i bjergene, dels at bade i den brusende flod, der herfra søger ned til kysten. Kør fra hovedvejen over floden ind til byen Saint-Martin-du-Var. Herfra går turen ad meget smalle bjergveje i retning mod Pierrefeu og Roqesteron. Efter nogle kilometer går turen gennem byen Gillette, som klæber sig til bjergsiden. At det overhovedet har været muligt at bygge en by her vækker undren.
Udsigt fra Pont de Cerise
Udsigt fra Pont de Cerise

Find vandrerstøvlerne frem

Efter et eventuelt kort ophold i tilfælde af, at der er mulighed for at bilen kan parkeres, går turen videre. Præcis fem kilometer efter Gillette – og efter at vejen et sted er skåret ind i og under klipperne samt har passeret et foreløbigt højdepunkt i form af en Col – er der mulighed for at parkere bilen nede af en lille stejl grusvej på venstre hånd. Et skilt viser, at her starter en vandretur ned til Pont de Cerise, som viser sig at være en gammel romersk bro over floden Esteron. Snør vandrestøvlerne og tag turen nedad og atter nedad til dalen, hvor floden bruser og kan høres på lang afstand.
Tiden står stille

Tiden står stille

Her er ro. Her kan man lade sig flyde med af strømmen eller lægge sig mellem de store sten og lade det friske vand bruse omkring ørene. Her kan man smøre ansigtet og kroppen ind i mudderet fra bjergene – selv de dyreste mærkevarer fra lufthavnsbutikkerne kan ikke måle sig. Her står tiden stille. Ingen har travlt. Her er der mulighed for at blive et med naturen. Men sørg for at have godt med solcreme med, sørg for lidt proviant og vær forsigtig med at bade. Strømmen er stærk, og de mange store sten giver sig ikke, hvis man støder imod. De kan desuden være glatte, så det gælder om at være forsigtig, når man skal i vandet – og op igen. Til gengæld begynder man først efter nogle timer at tænke på turen op ad bjerget – op til bilen.

Kommentarer til rejsetips om Nice

en tur efter min smag

03/06 2010 helene mogensen
En hyggelig beskrivelse af en god tur. Den har man lyst til at prøve. Tak.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til den franske Riviera

Hoteller i Nice
Rejser til den franske Riviera
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.