Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Den franske Riviera

 • Filmstjerner i Cannes i maj under filmfestivalen

  Bookingassistent
  (Bedømt af 9 personer)
  07.05.13: Ditte Mikkelsen
  Der er altid dejligt på Den franske Riviera – smid nogle filmstjerne oveni - så bliver det lige en tand bedre.

  Nogle af dem der går rygter om burde dukke op i år er:
  Ryan Gosling, James Franco, Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Eva Mendes, Justin Timberlake, Audrey Tautou, Robert Redford, Emma Watson og Orlando Bloom.
  Se hele rejsetippet
 • Bade og Storbyferíe i et:-)

  (Bedømt af 7 personer)
  16.03.13: Gitte Gregersen
  Jeg havde en super ferie til Nice sidste år. En fantastisk by, hvor der både er mulighed for at slappe af ved stranden men derudover er der også rigtig god shopping og fantastisk hyggelige restauranter.
  Se hele rejsetippet
 • Fin sydfransk middelhavscamping

  (Bedømt af 5 personer)
  16.08.12: Jørgen Heidemann
  Sommer 1967 ville vi som nygifte prøve at telte i Sydfrankrig. Dengang havde FDM nogle hefter med udvalgte ruter og forslag til campingpladser. Vi faldt for en rute, der bragte os til Côte d-Azur hvor Camp du Domaine ved le Lavandou var anbefalet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Den franske Riviera

Til Saint-Tropez med de grønne både
Rejsetips indsendt af:
Eva-Marie Møller
Aabenraa
26. juni 2011

Til Saint-Tropez med de grønne både

Turen til Saint-Tropez bør foregå til vands – indsejlingen til byen byder på så flot et panorama, at den er et must for alle, der har planlagt et besøg under ferien til den franske riviera – Côte d’Azur.
Heldigvis er det en mulighed, der ikke kun er forbeholdt de heldige ejere af egen båd – eller yacht. Fra de omkringliggende feriebyer Sainte Maxime, Cogolin, Port-Grimaud og Les Issambres er der hver time i højsæsonen afgange til Saint Tropez med en af de grønne både – Les Bateaux Verts – til en overkommelig pris. Også andre byer i omegnen har bådture, der ikke vælter feriebudgettet. Man kan læse mere om de grønne både på hjemmesiden her: http://www.bateauxverts.com/.

På den korte sejltur passerer man adskillige af de kæmpeyachter – med følgebåde med vagter og paparazzier – der ligger på havet rundt byen, og båden lægger til midt inde i den gamle havn, så man med det samme er dér, hvor det hele foregår. Næsten i hvert fald …
En stille stund
En stille stund

Sydfransk charme

For Saint-Tropez er nemlig andet og meget mere end de riges sommerlegeplads og et mekka for kendis-spotting. Bevæger man sig ind i og opad de smalle gader bag havnen, kommer man hurtigt ind i en hel anden verden – i en typisk sydfransk provinsby, hvor man sætter spisestuestolen ud på gaden, når man har brug for lidt frisk luft – og måske en snak med naboen. Eller hvor butiksejeren, som på billedet, sætter sig ud i en pause mellem to kunder. Her kommer de rige turister sjældent – og prisniveauet i de mange butikker er tilsvarende moderat.
Udsigt fra citadellet
Udsigt fra citadellet

Sød fristelse

Går man længere op ad de smalle gader, kommer man op til den gamle fæstning – La Citadelle – hvorfra man har en pragtfuld udsigt over byen, havet og bjergene.

Er budgettet ikke til en frokost på de dyre caféer ved havnen, kan man på sin vej ned i byen købe en baguettesandwich fra den lokale bagerkæde La Tarte Tropezienne. Her kan man også lade sig friste af den berømte kage af samme navn, som Brigitte Bardot efter sigende i 1955 under indspilningen af ”Gud skabte kvinden” kastede sin kærlighed på. Kagen blev skabt af den polske bager Alexandre Micka, der er en af grundlæggerne af bagerkæden. Man kan læse mere om bageren og kagen på http://www.tarte-tropezienne.com/.
Havnefronten
Havnefronten

I love Saint-Tropez

Inden turen tilbage med den grønne båd kan man nyde en kop kaffe på en af de berømte caféer på havnefronten og måske se en af de mange kendte gæster, der hvert år lægger vejen forbi byen. På kajen kan man også købe en T-shirt eller taske med ”I love Saint-Tropez”, så man har et minde fra turen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.