Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Rejsetips af samme forfatter

Frankrig - på kryds og tværs i 14 dage
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
26. maj 2011

Frankrig - på kryds og tværs i 14 dage

Frankrig kan opleves på mange måder. Man kan have et fast udgangspunkt i en feriebolig – eller man kan finde overnatninger ”on the road”. Man kan også prøve at kombinere disse dele – og det kan der komme en fantastisk ferie ud af.
Turens første mål var Normandiet. Her måtte vi ud og se de strande, som blev så berømte (og berygtede) på D-dag den 6. Juni 1944. Det var primært Omaha og Utah Beach, vi koncentrerede os om. Det er utroligt svært at forestille sig al den død og lemlæstelse, disse steder har dannet ramme om, når man står på disse idylliske steder i dag. Alt ånder fred og ro – og udsigten ud over Atlanterhavet er fantastisk. Kun nogle bunkeranlæg afslører stedets dramatiske fortid.

Vi besøgte også den amerikanske kirkegård beliggende lige ovenfor Omaha Beach. Her ligger godt 9.500 amerikanske soldater begravet. Stedet er utroligt smukt og stilheden heroppe er nærmest ubeskrivelig. Man vil med lethed kunne høre en tåre falde til jorden. Foruden kirkegårdene med al deres historie, ligger der en del museer og mindesmærker i området. Vil man se lidt af det hele, er det en god idé at sætte rigeligt med tid af til det.
Mont St. Michel
Mont St. Michel

Mont St. Michel

Efter besøget på nordkysten kørte vi videre til Normandiets sydkyst. Her ligger der et berømt kloster på den lille klippeø Mont St. Michel. Opførelsen af klostret startede helt tilbage i år 708. St. Michel ligger godt 500 meter fra land - og øens bygninger strækker sig helt symbolsk omkring 100 meter op mod himlen. Et fantastisk og lidt surrealistisk syn – for hvordan kunne det dog lade sig gøre at bygge noget sådant for så mange år siden? Man kører ud til klostret via en smal dæmning, som stammer tilbage fra 1879. Dette er dog ved at blive ændret grundet et projekt, den franske regering har sat i gang. Klostret og øen er en af Normandiets allerstørste turistattraktioner. Vi har sjældent set så mange mennesker samlet på et sted. Selvom klokken kun var omkring 10 en tirsdag formiddag, holdt der tusindvis af biler udenfor – der var mennesker overalt, og besøget var en anelse klaustrofobisk. Skal man opleve dette sted, skal man komme dertil meget tidligt om morgenen. Mont St. Michel er helt forståeligt på UNESCO´s verdensarvliste.
Ferrari Dino 246 - Hvordan kommer jeg mon ind i den?
Ferrari Dino 246 - Hvordan kommer jeg mon ind i den?

Le Mans

Turen gik nu mod Le Mans, hvor vi var inde og se den berømte racerbane ”Circuit de la Sarthe” samt det tilhørende bilmuseum. 24-Timers løbet i Le Mans er et af Verdens mest klassiske og krævende racerløb. Første gang, det blev kørt, var helt tilbage i 1923. Banen, der bruges til 24-Timers løbet, er godt 13,6 kilometer lang. Den traditionelle racerbane ”Circuit de la Sarthe” er cirka 4,3 kilometer lang. De resterende cirka 9 kilometer er ”almindelig” landevej, som inddrages til løbet. Så kan man efter besøget køre en tur ud af Mulsanne langsiden i sin egen bil – det er også en lidt pudsig oplevelse. Man passerer de to store chikaner, som ligger stille hen på hver sin side af landevejen – og autoværnet er komplet langs hele vejsiden. Det var også en oplevelse at besøge bilmuseet. Der kan man beskue dels en masse gamle klassikere og dels en række af de biler, som gennem årene har vundet Le Mans løbet. Min kærlighed faldt på en gammel supersportsvogn, en Ferrari Dino 246. Dette er en vaskeægte klassiker. Tony Curtis kørte rundt i en i ”De uheldige Helte”. Bilen er kun 113 centimeter høj – og den gik mig dårligt nok til navlen. Man skal vist være superatlet og indsmurt i vaseline for at komme ind i denne bil. Men hvor er den dog flot.
Alpe d´Huez på en trist regnvejrsdag
Alpe d´Huez på en trist regnvejrsdag

Alpe d´Huez

Fra Le Mans gik turen til Alpe d´Huez. Her var vi oppe og se, hvor Tour de France´s kongeetape slutter. Cirka 12 kilometer op ad et MEGET stejlt bjerg – vi svedte ved tanken om at tage turen derop på cykel. Vi mødte en del amatørcykelryttere på vej op af bjerget – det gik langsomt, men op det kom de. Bjerget er 1.850 meter højt, og er også berømt for at være et yderst velbesøgt skisportssted. Men om sommeren sker der ikke meget deroppe – og slet ikke når det regner. Så ligner stedet mest en pengemaskine, som er ved at blive kørt i stilling til vinterens snevejr.
Der er skønt i Figanieres
Der er skønt i Figanieres

Figanieres

Herefter gik turen mod Provence. Jeg havde aldrig været der før. Jeg blev på det nærmeste omgående opslugt af stedets vidunderlige charme. Naturen er smuk og varieret, de små idylliske landsbyer på det nærmeste klynger sig ind til bjergene, lyset er forunderligt, og der dufter af blomster, træer og buske alle vegne. Provence knuger dig ind til sig – og du er solgt på stedet. Provence går i sjælen pr. omgående.

Vi kørte mod vort feriested i Figanieres. Det er en lille, hyggelig by med små 2.500 indbyggere. Figanieres ligger bare 30 kilometer fra ”Rivieraen” – men alt, hvad der blot minder om stress og jag, er ikke eksisterende på dette sted. Lige udenfor byen ligger der en lille vingård. Her kan man købe noget rimeligt vin, som er produceret af druer dyrket på vinmarkerne udenom byen. Mere lokalt kan det næsten ikke blive. At sætte sig på beværtningen på byens hyggelige lille torv og nyde en genstand, mens man ser livet i den lille by passere forbi, er ej heller den dårligste oplevelse, der findes. Man bliver lidt overrasket, når man ser, at der faktisk er mange, som henter vand ved brønden midt i byen.
Monaco
Monaco

Monaco

Næste køretur bragte os til Monaco. Monaco er et helt utroligt sted, som man heller ikke må snyde sig selv for at opleve. Selv om Monaco domineres af penge, magt og snobberi har stedet sin egen helt uimodståelige charme. Udsigten ud over Middelhavet findes ikke bedre noget sted – og udsigten ud over havnen og alle dens kæmpestore lystyachts giver et kæmpe sug i maveregionen. Man kan lukke ”skabssnobben” ud i det fri og snige sig op til Kasinoet og Hotel d´Paris og se, hvem der kommer og går – og så kan man stå der og lade som om, man selv er en del af Europas jetset. Drømme har man lov at have – og der er bare et eller andet ved magt, penge og store biler. Monaco byder på alle tre dele i rigt omfang. En oplevelse er det også at gå op til Fyrst Alberts palads – den mand må foruden Europas bedste job også have Europas bedste udsigt. Og så er han fyrste i sit eget land – også selvom det kun er på sølle to kvadratkilometer. Når man bliver sulten, kan man snige sig ned på havnepromenaden. Her ligger der en række små fastfood restauranter – og man kan indtage et fornuftigt måltid uden at blive ruineret, alt imens man nyder Europas (måske) bedste udsigt. Et godt tip er at følge ”Formel-1” ruten rundt i byen. Så ser man en stor del af alle seværdighederne – og gåturen er med sin længde på knapt 3,5 kilometer overkommelig for de fleste.
En "lille" lystyacht i Cannes
En "lille" lystyacht i Cannes

Rivieraen

Sidste køretur på denne ferie blev en tur langs Rivieraen. Turen gik fra St. Tropez til Cannes. Det er et af de områder i Europa, hvor ”penge ikke er noget problem”. Man tror ikke sine egne øjne, når man ser de store lystyachts ligge ude på revene. Trafikken er voldsom i dette område af Europa. Dertil kommer de små ”Knallert 45´ere”, som kører ind og ud imellem det hele. Man skal have øjnene med sig – ellers kan det let gå galt. Men køreturen er alle anstrengelserne værd, for udsigten er fantastisk. St. Tropez er måske den by i Europa, som besøges af de absolut rigeste. Den er kendt som ”Jetsettets, Modellernes og Millionærernes Legeplads”. Kig lidt på yachterne i marinaen – og man forstår. St. Tropez har i sig selv kun godt 6.000 indbyggere. Det var faktisk i St. Tropez, at Brigitte Bardot blev opdaget i ”tidernes morgen”. Cannes er et andet af de mere mondæne steder på Rivieraen. Byen huser omkring 70.000 indbyggere – et antal der mangedobles i højsæsonen. Og højsæsonen er lang i Cannes – startende med Filmfestivalen i Maj måned. Kong Christian den Tiende var faktisk æresborger i byen – han har en statue stående på et lille torv tæt ved vandet.

Når man kører ”Frankrig på kryds og tværs”, og man skal have en hurtig overnatning, kan Etap hotellerne varmt anbefales. De findes i de fleste områder, de er for det meste ”ubemandede” (man betaler med kreditkort og får en kode), og de er billige. Hotellerne er ikke luksus; men der er altid pænt og rent.

Det er en fantastisk følelse, at køre ”ud i det blå”. Man har en plan; men det er en plan, der hele tiden kan ændres. Man ved ikke helt, hvor man skal overnatte næste gang. Det kalder måske på nogle skjulte urinstinkter. Trygheden er lidt væk – den er erstattet af frihedsfølelse – og det er bare skønt.

Evaluering af ferien til Frankrig:
Godt:
- Oplevelser i rigt mål
- Friheden ”on the road”
- Variationen i oplevelserne
Skidt:
- Motorvejsafgifterne
- Køreafstandene
- Prisniveau (som i Danmark)

Stjerner: 4/6. Det er en tur, vi meget gerne gør om igen. Eneste minus var, at tiden var for kort. Der er utroligt mange gode og spændende oplevelser på vej gennem Frankrig; men køreafstandene er lange. Det skal man have in mente, når man planlægger. Vi kørte godt 6.000 kilometer på 14 dage – og det er for meget, hvis man vil have sjælen med sig hele vejen.

Kommentarer til rejsetippet om Frankrig

Frankrig - på kryds og tværs i 14 dage

09/06 2011 Ole Gertsen
Hej Hanne…
Tak for kommentaren – der venter Jer nogle super ferieoplevelser. Frankrig byder bare på et utal af oplevelser og fantastisk natur.

Der var ”smuttet” et afsnit i ”beretningen” – et afsnit om ”Gorges-du-Verdon” i Provence. I min Verden er det simpelthen Europas i særklasse smukkeste stykke natur. Vi har været der to gange – på en sommerdag og på en vinterdag. Den ene af gangene ”for vi vildt” – endte oppe af en grusvej – og så ”slugten” oppefra. Det var ufatteligt smukt – kort og godt – også selvom vi måtte vende om og køre den samme vej tilbage
Afsnittet står under min ”beretning”: Den Italiensk Riviera – Det er sjæl på hver en meter.

Hilsen og rigtig god tur!
Ole

flot rejsebeskrivelse

08/06 2011 Hanne Kristensen
flot rejsebeskrivelse, bliver mere og mere overbevist om at det er der vi skal å ferie på motorcykel til sommer.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/fuerteventura/barcelo-fuerteventura-thalasso-spa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.