Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Languedoc-Roussillon

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Rejsetips af samme forfatter

Albi, en perle i Languedoc-Roussillon

Vi valgt at stoppe i Albi på vejen fra Paris til sydkysten. Jeg have læst om Le Musée Toulouse-Lautrec som jeg gerne ville se. Det var en fantastisk by, slet ikke så lille som jeg hade forventet.
Der var en stor gammel bykerne med en fantastisk katedral, La Cathedrale Sainte-Cécile lige midt i byen.
Albi, en perle i Languedoc-Roussillon

Katedralen lå lige ved siden af museet med maleren Henri Toulouse-Lautrecs mange skønne tegninger og malerier fra hans tid i Paris. Han var søn af en adelsmand, men fordi han brækkede begge ben i 14-15 års alderen voksede han ikke særligt meget, hans far lod ham derfor gøre hvad han ville. Henri søgte til Paris hvor han boede på Montmartre og malede plakater for mange cabaretter og skønne billeder af de mange typer som kom der, både som kunder og som optrædende. Har du set filme Moulin Rouge har du også set Henri, han er med som person i filmen.
Albi, en perle i Languedoc-Roussillon

Byen Albi er som sagt rigtig hyggelig, smalle gader, store torve og fine pladser. Huse med blomsterkasser uden hvert vindue og fine træskodder – en rigtig fransk by uden mange turister af anden nationalitet end fransk. Så selvfølgelig er her masser af gode restauranter med mad og menuer til absolut rimelig pris og masser af lokale vine på menukortet. Så et stop og en overnatning eller to i Albi kan bestemt anbefales.
Albi, en perle i Languedoc-Roussillon

For øvrigt så er det med en menu med 2 eller 3 retter til en fast pris, hvor du vælger mellem forskellige for- og hovedretter og desserter, på en restaurant ikke noget for turisternes skyld, men sådan den lokale frankmand kan lide at spise.

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Ferieboliger i Languedoc-Roussillon
Rejser til Languedoc-Roussillon
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.