Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Languedoc-Roussillon

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Den Forgyldte Kyst - Collioure, Frankrig
Rejsetips indsendt af:
Louise Vestergaard
København
13. april 2011

Den Forgyldte Kyst - Collioure, Frankrig

Mine bedste oplevelser i Frankrig har jeg haft på den 'Forgyldte Kyst', i den smukke by Collioure, der ligger på den smukke strækning langs middelhavet der strækker sig går syd for Perpignan i Frankrig til Cadaques i Nordspanien.
Klippekysterne omkring Colliuore er geologisk set pyrenæernes udløb, og i dette oprindeligt ufremkommelige terræn, er kulturelt set et koncentrat af levn fra seje vinbønder, Mallorackonger, modige fiskere og kirsebærbaroner længere inde i bjergene ved byen Ceret.
I dette poetiske landskab ligger byen Collioure, med to små bystrande nedenfor den flotte ridderborg fra 1300-tallet.

Endnu ligger et par aktive fiskerbåde i den lille lystbådehavn, og talrige er de gange vi har købt friske blæksprutter fanget ved fuldmåne, eller blot købt små sardiner til at grille.

Efter nogle aktive stunder i lejet kajak eller dovne timer på stranden- der er særdeles børnevenlig- kan man slentre op i byen, mens den værste hede fortager sig. I de snævre middelalderlige gader, kan man lade tiden gå med gode frokoster med den lokale specialitet "anchois marinées", eller besøge nogle af de mange butikker der angler om de besøgendes opmærksomhed, uden at det på nogen måde bliver anmasende.

Hvis besøget falder på en Onsdag er der også mulighed for at besøge det livlige, farverige, velduftende og smagsindbydende marked for alle madglade individer. Og så er der ud over lokale oste, oliven og vinspecialiteter, også krydderier, urter, køkkengrej i oliventræ- og som kontrast til maden: tæpper, tøj og smykker.

Men hvis man hellere vil søge naturen og stilheden, kan man tage på vandreture i bjergene. Alt efter kondition og tid, kan man vandre på bjergskråningerne bag om byen, eller hvorfor ikke gå den knap timelange og ind imellem forblæste tur langs stierne ved kysten, der snoer sig højt oppe på klipperne? I disse barske omgivelser vokser vilde orchideer, og andre mere typiske bjergvækster. Hvis man når til pynten passerer man Cap béar, hvor et gigantisk fyrtårn troner og om natten sender lysende meldinger ud til små og store både, om at hér er grænsen mellem vand og land. Apropos store skibe, kommer der til nabobyen Port Vendres store kontainerskibe fra Afrika fyldt med bananer og andet godt. Det er også ud for nabobyens kyster at der findes et marine naturreservat, som tiltrækker dykkere fra rundt omkring i europa.

Men et besøg i Collioure kan næsten ikke gøres, uden at besøge den flotte ridderborg, hvor mallorcakongerne residerede om sommeren i begyndelsen af 1300 tallet. Ofte er der skiftende foto og kunstudstillinger, og uanset omfanget af tud og lyst er der smukke udsigter, fascinerende tykke mure og et fint lille udsalg ved slottets entré.

Søger man mere kunsthistoriske guidninger, kan man for foden af slottet melde sig til omvisninger, der fører én rundt i byen i forskellige kunstneres fodspor. Der er nemlig mange der gennem årene søgte til Collioure, og malede mere eller mindre kendte tableauer. Flere steder i byen er der således opstillet billedrammer og i nærheden opslået plakater af malerierne, sådan man for selvsyn kan se hvilke udsigt/motiv kunstneren forevigede!

Byen er for alle aldre. Man kan more sig godt og ubesværet, uanset om man rejser alene, som par, familie eller ældre person. Det meste af byen har gode forhold for fodgængere, hvorimod man skal satse på at parkere bilen, når man ankommer til centrum. Lidt udenfor byen findes der campingplads, og i selve byen flere hoteller i overkommeligt prisniveau. Af årstiderne kan de fleste anbefales, selvom vintermånederne kan være lidt "rå", når det blæser og havet kaster sig ind over molen nedenfor ridderborgen.

De nærmeste flyforbindelser er via Perpignan, Toulouse, eller Montpellier. Medmindre man vil starte i Spanien, for så ligge Barcelona også indenfor rimlig køreafstand. Der er endvidere togforbindelse fra disse byer også, og det kan være godt at vide at der går biltog fra Hamborg til Perpignan. Det gør bilturen mere overkommelig. God tur, og tjek evt. byen officielle hjemmeside for endnu flere informationer og inspirationer!http://www.collioure.com/gb/index-gb.htm
Bystrande

Bystrande

-børnevenlige

-børnevenlige

Blæksputter

Blæksputter

sidste fiskerbåde

sidste fiskerbåde

Vilde orckideer

Vilde orckideer

 land- og krabber

land- og krabber

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Ferieboliger i Languedoc-Roussillon
Rejser til Languedoc-Roussillon
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.