Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Languedoc-Roussillon

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Rejsetips af samme forfatter

Languedoc – det er ikke kun vinen, der er skøn herfra
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
25. maj 2011

Languedoc – det er ikke kun vinen, der er skøn herfra

Languedoc er et blandt mange utroligt smukke områder i Frankrig. Området er kendt for sin store vinproduktion – men det har så sandelig også meget andet at byde på.
Languedoc er et skønt område. Det er beliggende grænsende op til Spanien – og dermed udgør Languedoc den vestlige del af ”Den Franske Riviera”. Naturen er mere rå end i Provence. Men stedet har sin egen påtrængende skønhed. Lidt som en kvinde, alle kan se er smuk - hun mangler bare lige den sidste make-up. Det azurblå Middelhav ligger på den ene side og Pyrenæerne på den anden. Og ind imellem er der masser af vinmarker, hvor blomsterne her sent i Maj måned er afblomstrede og vinstokkene er ved at sætte druer. Temperaturen siger 25+, og pilen peger opad.

Languedoc er beliggende godt 2.100 kilometer fra Nordjylland, så det tager knapt et døgn at køre derned. Motorvejsnettet i Frankrig er superbt – om end temmelig dyrt at benytte. Turen til Languedoc kostede os cirka 25% oveni benzinpriserne – i afgifter alene. Man kan vælge at droppe betalingsvejene – men så bliver køreturen en temmelig langsommelig affære. For netop det med at droppe betalingsvejene er præcist, hvad mange franskmænd selv gør.

Vi havde lejet en ferielejlighed i St. Cyprien Plage. Denne by er en vaskeægte turistfælde, når sommersæsonen ellers starter op. I slutningen af Maj og begyndelsen af Juni, er stedet dog langt fra overbefolket. Mange af spisestederne er faktisk endnu ikke åbnet. Byen er en typisk sydeuropæisk ferieby – ikke særligt charmerende; men der er nok at kigge på og nok at tage sig til. Af de mere stille oplevelser kan man gå en tur langs havnepromenaden – her sælger fiskerne hver dag deres fangster. Eller man kan gå en tur ud langs stranden og se, om der skulle ligge et feriehus i første klitrække, som man kan tage hjem og drømme om.
Andorra er helt fantastisk beliggende
Andorra er helt fantastisk beliggende

Andorra

En af de første køreture bragte os til Andorra. Det er et smukt lille fyrstendømme, som er lidt større end Bornholm. Andorra er MEGET kuperet og beliggende i mellem 1.000-2.300 meters højde. Der bor kun omkring 70.000 mennesker i landet. Andorra har en lidt frustrerende infrastruktur. Der er ikke mulighed for at anlægge en lufthavn grundet terrænet. Det samme gør sig gældende for en jernbane. Og så er der kun busdrift tilbage. Skal man med fly, skal man til Barcelona eller Toulouse – og det betyder godt tre timers transporttid dertil (eller derfra) ekstra. Andorra er et eksklusivt skisportsområde, når vinteren falder på. Landet søgte om vinter-OL i 2010 – men blev afvist af ”Den Internationale Olympiske Komite”. De mente sikkert, at landet var for lille – og dertil kommer minusset med infrastrukturen. Andorra er også toldfrit område. Det, sammenholdt med landets fantastiske natur, er sikkert årsagerne til, at landet årligt besøges af mere end 9 millioner turister. Andorra er et besøg værd. Ikke alene er landet smukt – det er køreturen ind igennem Pyrenæerne og dertil så sandelig også.
Kanalmiljøet i Seté
Kanalmiljøet i Seté

Seté

Næste køretur gik til Seté – Languedocs svar på Venedig grundet byens smukke kanalmiljø. Byen huser lidt over 45.000 indbyggere, og er en meget vigtig havneby i dette område af Frankrig. Man kan blandt andet sejle med bilfærge fra Seté og til Marokko. Canal du Midi er en 240 kilometer lang kanal, som løber fra Toulouse og munder ud i Seté. Canal du Midi, som er på UNESCO´s verdensarvliste, forbinder via to andre kanalsystemer Middelhavet med Atlanterhavet. Seté er også berømt for, at det er her, der ”fanges” rigtigt mange muslinger og østers. Seté må ikke ”misses”, hvis man kommer til Languedoc. Vi var på kanalrundfart – og på gåben rundt i den spændende by, som stammer tilbage fra 1681 – byen er faktisk indviet samme år som Canal du Midi.
Circuit de Catalunya
Circuit de Catalunya

Barcelona - Fodbold og Formel 1

Næste køretur bragte os sydpå og nedover den spanske grænse. Vi kørte helt ude langs kysten – og det var en utrolig smuk tur. Lidt á la ”The Big Sur” syd for San Francisco. Køreturen skulle være en rigtig ”sportsevent”, så den gik først til Catalunya – hjemmebane for Barcelonas Formel 1 Grand Prix´s og beliggende godt 30 kilometer nord for Cataloniens ”hovedstad”. Der var desværre ikke megen aktivitet – men vi kunne kvit og frit gå hele vejen rundt om banen og mærke lidt af ”suset”. Efterfølgende kørte vi til selve Barcelona og så Camp Nou. FC Barcelonas hjemmebane er så sandelig også et besøg værd. Man kan komme på en rundvisning på hele anlægget. Dertil kan et besøg i den kæmpestore merchandiseforretning varmt anbefales – om ikke andet så blot for at se alle de besynderlige ting, man kan anskaffe sig, om man skulle være fan af en af Verdens største fodboldklubber.
Middelalderborgen i Carcassonne
Middelalderborgen i Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne er så sandelig også en by, som er et besøg værd. Byen er berømt for sin store borg, som stammer tilbage fra 1200-tallet. Borgen er blandt andet kendt for, at en del af Kevin Costner filmen ”Robin Hood, Prince Of Thieves” fra 1991 blev optaget her. Carcassonne er også Frankrigs næststørste turistattraktion – kun Eiffeltårnet i Paris besøges årligt af flere turister. Carcassonne har været på UNESCO´s verdensarvliste siden 1997. Området indenfor bymurene (og dermed omkring Borgen) er domineret af en stor mængde souvenirbutikker, små hoteller og en stor del spisesteder. Selv om stedet virker som fluepapir på turisterne, har det sin egen hygge. Alt er smukt integreret, og intet virker for kommercielt.

Den sydlige del af Frankrig er også hjemsted for en del kløfter. Vi besøgte ”Gorges de Calamus” på vejen tilbage til vor ferielejlighed. Det er et af den slags steder, som er ”forsømt” i alle de farvestrålende feriekataloger. Vejen dertil er smal – og et par steder er man tæt på at give op – for sæt der kom modkørende. Men holder man ”tungen lige i munden”, belønnes man med et fantastisk natursceneri, når først man når frem.

Lidt ”kryb” er der også i denne del af Frankrig. På vej tilbage til St. Cyprien Plage blev vi pludseligt lidt overraskede over det syn, der mødte os midt ude på landevejen. Her lå en temmelig tyk slange på godt halvanden meters længde og sprællede. Vi kom udenom slangen; men det er jeg ikke sikker på, at den næste bilist gjorde.
"Det Skaldede Bjerg" er vitterligt skaldet
"Det Skaldede Bjerg" er vitterligt skaldet

Mont Ventoux i Provence

På hjemturen valgte vi at tage en overnatning. Vi ville en tur omkring ”Mont Ventoux” (”Det Skaldede Bjerg”), som er så berømt fra cykelløbet ”Tour de France”, som i alt har passeret stedet 13 gange. Mont Ventoux er 1.912 meter højt og beliggende i Provence. Bjerget er et temmelig forblæst sted – ofte når vindhastighederne op over 300 kilometer i timen. Første gang, bjerget blev besteget, var helt tilbage i 1336. Bjergbestigeren var en digter, som efterfølgende beskrev den fantastiske udsigt, som stedet vitterligt byder på. Mont Ventoux er også bjerget, som en hel del amatørcykelryttere må og skal prøve kræfter med. Bjerget var ramme om en tragisk ulykke under Tour de France i 1967. Da styrtede den engelske cykelrytter Tom Simpson død til jorden blot 1,5 kilometer fra målområdet. Der er rejst et mindemærke for ham – og der bliver hver dag erlagt adskillige små hilsener i form af vanddunke, handsker eller lignende fra alle dem, som prøver kræfter med bjerget på to hjul. ”Hilsenerne” bliver fjernet flere gange dagligt – af renovationsvæsenet, hvilket er lidt koldt at se på.

Køreturen op på Mont Ventoux er en oplevelse i sig selv. Det er fantastisk at se, hvordan vegetationen skifter hele vejen op – og til slut hører al vegetation fuldstændigt op, og den rå natur har fået magten. I ly af bjerget avles en del frugt og grøntsager – blandt andet kan nævnes abrikoser, asparges, hindbær og meloner.

Evaluering af ferien til Languedoc:
Godt:
- Fantastisk smuk og rå natur
- Masser af spændende oplevelser
- Lækre strande
Skidt:
- Køreafstand fra Danmark
- Motorvejsafgifterne i Frankrig
- Der bliver varmt i de absolutte
sommermåneder
- Masseturisme

Stjerner: 3/6 – Der er masser at opleve i den sydlige del af Frankrig. Der er bare langt derned. Kom gerne lidt udenfor sæsonen, da der bliver rigtig varmt i de tre absolutte sommermåneder, hvor også ”masseturismen” finder dens vej til byerne og strandene.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Languedoc-Roussillon

Ferieboliger i Languedoc-Roussillon
Rejser til Languedoc-Roussillon
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/personlig-guide-i-new-york-ganske-gratis-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.