Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Frankrig

Rejser til Lyon

Rejs til Lyon - Frankrigs gastronomiske trækplaster, der også lokker med fantastiske shoppemuligheder, flot arkitektur, spændende kultur og et utal af smukke grønne arealer og hyggelige kanaler. I horisonten ligger de franske Alper, hvis du søger efter imponerende natur og masser af aktiviteter.

Lyon er gastronomi for feinschmeckere, arkitektur og kultur

Lyon set fra Saone floden

Lyons 5. arrondissement

Dette bydistrikt bør du koncentrerer dig om, på din rejse til Lyon. Her ligger Lyons største turistattraktioner fra La Fourvière-højen, kirker, og Lyons film- og miniaturemuseum til de gamle overdækkede passager kaldet traboules.
 

Det gamle Lyon – Vieux Lyon kvarteret

Her bliver du modtaget af den smukkeste renæssancearkitektur, små overdækkede passager og brostensbelagte gader. De små overdækkede passager (traboules), blev brugt til transport af særlige værdifulde varer fra produktionsstedet og ned til floden.
 

Fourvière-højen

Tag turen op til La Fourvière-højen til fods eller med kabelbanen. På toppen tårner Norte Dame basilikaen sig op med sine 4 enestående ottekantede tårne. Nyd udsigten ud over Lyon, hvor du fx kan se Katedralen Saint Jean og helt til Alperne og Mont Blanc, hvis du er heldig.

På din vej tilbage gennem det grønne parkanlæg til den gamle bydel i Lyon, kan du gøre et stop ved det romerske amfiteater. Der er forskellige forestillinger over sommeren.

Lyons største seværdigheder

Operaen i Lyon

Lyons Operahus

Det enestående operahus er en helt fantastisk blanding af gammel og ny arkitektur. Selve bygningen er en seværdighed i sig selv, men bevæg dig indenfor i den helt moderne foyer og se kontrasten ovenpå, hvor den gamle foyer er bevaret. Hold øje med operahusets program, der spænder vidt fra opera til koncerter.
 

Lyons smukkeste plads

Terreaux-pladsen har aldrig taget sig bedre ud. Pladsen ligger centralt i Lyons 1. arrondissement omgivet af restauranter, barer, cafeer og de største forretningsgader. På selve pladsen er der hele 69 springvand, men det imponerende springvand fra 1888, udført af skulptøren Frédéric-Auguste Bartholdi, som også skabte Frihedsgudinden, der dominerer pladsen.
 

Murmalerierne i Lyon

En kunstnergruppe, Cité de la Creation, sørger for at gøre bybilledet i Lyon til noget helt unikt med deres kæmpe malerier på husgavle og offentlige mure. Murmalerierne har siden 1978, hvor kunstnergruppen startede i Lyon som en protest mod den etablerede kunst, bredt sig storbyer i hele verden. Læs mere her

Bouchon – særlig restauranttype i Lyon

Lyon er kendt for sine mange Michelin-restauranter, men ønsker du noget rigtig lokalt, så bør prøve en Bouchon-restaurant. Restauranterne stammer fra det 17- og 18. århundrede, hvor sultne arbejdere i silkeindustrien, flittigt besøgte spisestederne efter en lang og hård arbejdsdag. Maden var lokal, enkel, tung, kalorie- og kødrig – og det har ikke ændret sig.

Se det hele med Lyon City Card

Alt det får du: Lyons bedste museer, audioguides, guidede byture, kør Lyon på kryds og tværs med den offentlige transport, tag på bådture gennem Lyon og få rabatter på leje af cykel, seværdigheder og aktiviteter – og meget mere. Det kan godt betale sig.

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Lyon

Se liste med udvalgte hoteller i Lyon

Læs mere om rejser til Lyon


Fly i Lyon
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.