Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Marseille - en charmerende bandit!
Rejsetips indsendt af:
Vanløse
21. juli 2013
Vinderrejsetip Juli 2013

Marseille - en charmerende bandit!

Byen viser sin charme og har pakket sit rå rygte væk.

Vil du have storbyferie med hav, strand og det gode liv – så opfylder Marseille dine ønsker.
Vi havde absolut ingen præferencer til byen, da vi valgte at holde 2,5 dages ferie i Marseille. Modsat af at vi normalt undersøger mulighederne grundigt inden vi rejser – hvilke ting at se, hvor at bo etc., blev det denne gang til en impulsiv beslutning, da vi tog TGV toget 1.050 km fra Rennes til Marseille. Vi blev gældeligt overraskede, og vil bestemt gerne tilbage dertil.

Middelhavsklimaet fornægter sig ikke

Selv om det er en storby, Frankrigs næststørste, virker den varme tørre luft frisk – og er man ved at smelte af varmen, ligger Vieux Port (den gamle havn) centralt i byen så man kan altid få en lille brise havluft.
Notre-Dame de la Garde tårner sig op over byen
Notre-Dame de la Garde tårner sig op over byen

Fantastisk udsigt fra toppen af byen

Højt op over på et bjerg byens højeste sted, tårner den mægtige katedral Notre-Dame de la Garde sig op. Tag en tur med det lille turisttog, der kører fra Vieux Ports vestlige kajside, op ad de snoede stejle gader, forbi monumentet Porte l'Orient (det lyder bare dragende og eventyrligt), og helt op til toppen. Man kan kun lade sig imponere over denne kæmpe overdådige bygning, og ikke mindst nyde udsigten 360 grader over byen og bugten.
007 på besøg i Veux Port
007 på besøg i Veux Port

Den gamle havn – byens midtpunkt

Vieux Port er byens centrale sted. Havnebassinet ligger som et omvendt U midt i byen, med masser af store dyre både på kajpladserne. Langs kajen ligger restauranterne på stribe, og der er boder med den berømte pastelfarvede Marseille sæbe, olier, smykker og sager. Hver morgen er der fiskemarked, hvor de fiskerene selv udbyder de friskfangede fisk. Sjovest at være der tidligt om morgenen, hvor der er flest fisk og lokale handlende, så er stemningen høj. De lukker først ned omkring 11 tiden, hvor det mest er turister, der kigger forbi.
Bådtur til fængselsøen If

Bådtur til fængselsøen If

Det er også i Vieux Port at man finder turbådene, og der er masser af tilbud til udflugter på vandet.
Vi tog en tur til øen If, den hvor historien om Greven af Monte-Cristo udspandt sig - den berømte flugtfange i Alexandre Dumas roman og senere filmatisering. En tur rundt i borgen, føler man sig hensat til tiden omkring Napoleonskrigene. For at livagtiggøre borgen, er der nogle steder opsat skærme, hvor der afspilles scener fra filmen – og det fungerer godt. Øen og borgen er dog ret lille, så det kan anbefales at vælge en tur, der sejler flere steder hen.
Næste gang jeg skal til Marseille, vil jeg helt sikkert vælge en dagstur i båd ud til Calanques, som er naturpark kystområde med hvide kalkstensklipper og farverige fisk og mulighed for at dykke og bade, det ser meget eksotisk ud.
Charme og liv i le Panier
Charme og liv i le Panier

Byens gader

Le Panier - er man som mig, og elsker charmerende skæve steder, så kom til dette pittoreske gamle kvarter. Smalle stejle gader og trapper, op og ned og rundt, små pladser - kvarteret oser af afslappet stemning af sydlandsk livsstil. Selvfølgelig caféer, spisesteder, småbutikker og gallerier o.l.
Selvfølgelig har byen også flotte strøggader og masser af butikker som i andre storbyer, man kan blive fristet og shoppe i.
Restaurant ejer med glimt i øjet
Restaurant ejer med glimt i øjet

Mums - maden er virkelig god

Der er spisesteder en masse, og rigtig mange fiskeretter på menuen.
Lad mig anbefale Côté Rue. Et lille bitte sted, ligger i en sidegade til Place de Lence i den gamle bydel (le Panier) og tilbyder et virkelig godt fransk kvalitetskøkken. Kokken kom hjertelig ud og viste, hvilke friske fisk der blev brugt i dagens bouillabaisse (fiskesuppe), der med stor andægtighed blev øst op; og restauratøren, med glimt i øjet og tydelig glæde ved at servere den bedste kvalitet, uanset hvad man bestilte, fik os overtalt til at smage nogle unikke små snegle. Prisniveauet på restauranter er ca. 10-15 % lavere end i Danmark.
Efter et godt måltid, kan med fornøjelse gå ned på hjørnet af Place de Lence og købe is hos Le Glacier du Roi, hvor de tilbyder et meget stort udvalg af skønne hjemmelavede is – det er bare svært at vælge…
Blik til havet overalt
Blik til havet overalt

Kom rundt i byen og tag til stranden

Metroen har to linjer gennem byen. Det koster EUR 1,50 pr. person for 1 times kørsel. Træk en billet i automaten, lettest med småpenge, billetten aktiveres når du tjekker ind ved de maskiner, man skal gennem for at komme til perronen.
Derudover er der sporvogne, som vi ikke benyttede, og busser selvfølgelig. Vi havde lidt tid inden afgang til lufthavnen, så vi tog bus nr. 86 fra Vieux Port og kørte langs kysten og tilbage igen. Med tonede ruder og klimaanlæg var det behageligt i de 35 grader, som temperaturen havde sneget sig op på. Samme pris som metroen, dog kan billetter ikke købes i bussen, men ved et lille billetsalg med betjening i nærheden, spørg chaufførerne der står i området.
Det er let at komme til stranden i Marseilles. Vi havde set på et bykort, at vi kunne tage metroen fra Joliette til Rond-Point du Prado, og derfra ville der være ca. 20 min gåtur. Men da vi kom op fra metroen var der skilte med ’Bus à la plage’, den hoppede vi på og metrobilletten galdt også til denne. Vi kom til en dejlig strand, vandet var skønt og solen bagte = dejligt strandliv.
Flot spejltag ved Vieux Port
Flot spejltag ved Vieux Port

Tips, overnatning og andet

Husk at byerne i katolske og sydlandske lande er lukket ned om midt på dagen og om søndagen. En gade kan være fuld af farver og liv for så at være tømt for mennesker og have nedrullede facader. Find dig et skyggefuldt sted og hold selv siesta.
Restauranterne åbner først for aftensmad fra kl. 19 – 20, det var lidt svært for os a-mennesker, men indret dagsrytmen så det passer til.
Rosévin er forfriskende dejligt at drikke at drikke i varmen, det gør de selv, men husk også vand - vi drak postevandet, det smagte fint.
Overnatning: Vi boede på hotel Best Western La Joliette. Dejligt hotel, et roligt område og centralt med kort gåafstand til det den gamle bydel og byens centrum og en metrostationen Joliette tæt på.
2013 er Marseilles europæisk kulturby, og der er mange aktiviteter, udstillinger, events o.m.a. Besøg pavillon M, hvor der er spændende interaktive ting med byen som omdrejningspunkt.
Parlez-vous français - no problem!

Parlez-vous français - no problem!

Mit franske begrænser sig til enkle gloser og høflighedsfraser, og franskmænd er generelt ret ringe til at tale engelsk. Men det har vi ikke oplevet som noget problem overhovedet. De franskmænd vi har mødt, om det er privatpersoner eller andre, så er de utroligt imødekommende og venlige. Er man også selv det, ja så får man en masse positive oplevelser med sig.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/rhinen-skal-opleves.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.