Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Rejsetips af samme forfatter

Mig, Tom K og Le Mans

Hvis du tror at Le Mans ”bare” er et 24 timers racerløb kan du godt revurdere din opfattelse.
Jeg var sidste weekend i Le Mans for at overvære det klassiske racerløb, ikke at jeg er motorsportsnørd eller særligt interesseret i biler, men vi havde givet min søn en tur det til i konfirmationsgave.
Vi havde booket os ind i FDM´s lejr med halvpension, så stor var forventningerne da vi drog hjemmefra i egen bil torsdag morgen. Vi havde valgt at tage en overnatning på vej der ned og ankom derfor til FDM Campen fredag morgen.

Små telte side om side hvor vi fik tildelt to stk ved siden af hinanden på Merceds Bakken, navnene var meget opfindsomme, vi var bare glade for vi ikke boede i Kia Krogen, det lød ”for nederen” som min søn sagde.

Alt var meget organiseret, kl. 10.00 var der velkomst møde hvor programmet for weekenden blev præsenteret og John Nielsen, den første dansker der har vundet et LE Mans, holdt sidst først af mange indlæg. Han var fast tilknyttet lejren til at holde foredrag, svare på spørgsmål og rapportere hvad der foregik rundt omkring.
FDM´s lejr ligger i Porche svinget og vi skulle bare lige gå op bag ved, 2 minutter – så havde vi frit udsyn til en del af banen.

Selve FDM´s lejr er meget velindrette med gode bade og toilet forhold, med de mange mænd og meget få kvindelige tilskuer er det første gang jeg har oplevet at se mænd stå i kø til toilettet, uden der var kø ved de to dame toiletter. Halvpensionen var god og der var rigeligt at spise, det tog heller ikke lang tid at komme frem til buffen.
Den bil vi så køre af banen
Den bil vi så køre af banen

Selve løbet

Fredagens største oplevelse (for mig) var da Tom K. besøgte campen og jeg fik hans autograf på FDM kasketten som alle får ved ankomst, og jeg blev fotograferet med ham. Jeg tror nok min søn syntes det var lidt pineligt, men han er da glad for kasketten.

Alle de danske racerkører besøgte lejren i løbet af fredagen, men vi valgt kun at overvære Toms besøg og i stedet for tage ind til pit-området som var åben for publikum hele fredag så vi kunne komme helt hen til værkstederne og se dem klargøre bilerne.

Jeg tror at enhver englænder, hollænder eller tysker med en lækker, smart bil var kørt til Le Mans, aldrig har jeg set så mange sportsvogne samlet på et sted, alle mærker var der, endda flere som jeg (eller min mand og søn) aldrig havde set før. Hele Le Mans by og området omkring banen (som er 16 km lang) var en stor folkefest, med camps alle vegne og masser af biler – det var fantastiks at opleve den stemning.

Lørdag var så dagen hvor løbet startede kl. 15.00, men der skete meget inden da, først skulle der lige test-køres endnu en gang, så var der to små løb, et veteran-racer løb og Ferrari Challenge, det var så fantastisk at stå på skråningen på Porche højen og høre og mærke alle bilerne drøne forbi.

Men kl. 15.00 da det hele rigtig gik i gang kom der for alvor drøn på, godt vi havde ørepropper med. En ting er at sidde hjemme i sin stue og se det på TV, det er en hel anden ting at være der og høre, se og mærke lyden og rystelserne hver gang de mange biler drønede forbi – og det fortsatte bare de næste 24 timer non-stop.

Lørdag aften var der gratis bus ud til et par af de populære sving, Mulsane og Arnage, hvor der er rødglødende bremser når bilerne skal bremse hårdt ned for at komme rundt. Vi oplevede også en bil køre af bane, lige i Porche svinget – det så meget voldsomt ud og først da køreren kom ud af bilen og var uskadt, blev der fotograferet.

At Tom K´s bil røg ud i løbet af den første time og Jan Magnussen kørte galt i de sidste timer var bare super ærgerlig, men det kan ikke spolere at det, at være til 24 timers Le Mans er en fantastisk oplevelse, også selv om du ikke er motorsportsnørd. Vi skal afsted igen, det er helt sikkert.

Aktiviteter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/yellowstone/midtvesten-og-rocky-mountains.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.