Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Mindre ventetid ved betalingsstederne på den franske motorvej
Rejsetips indsendt af:
Odense
12. aug. 2010

Mindre ventetid ved betalingsstederne på den franske motorvej

På en sommerdag specielt lørdag kan det være endog meget giftigt at komme igennem de franske betalingsanlæg på motorvejen. Der er en løsning:
Route du Solei ved Lyon
Route du Solei ved Lyon

Hurtigt gennem de franske betalingsanlæg

Betalingsanlæggene på de franske motorveje er hårdt belastede, når sommerferietrafikken skal igennem. Det fører til meget lange køer og tilsvarende ventetider. Det kan være både udmattende og frustrerende at sidde og vente, når man har en lang rejse foran sig.

Det franske motorvejsselskab har en betalingsautomatik, som er leveret af det samme firma, som de danske BroBizzer. I nogen tid gik der rygter om, at de to systemer skulle koordineres, så man skulle kunne køre igennem med sin danske brobizz. Det er vist ikke sket endnu.

Det franske system hedder TelePeage. Der er flere forskellige abonnementstyper. Det, der passer bedst til en sommerferierejsende dansker, er således, at man betaler 10 euro i oprettelse og derefter 1,50 euro per månedsfaktura. Månedsfakturarne kommer kun, når man har brugt TelePeagen i den pågældende måned. Abonnementet kan tegnes på mange rastepladser. Det kan knyttes til et kreditkort, f.eks. et dansk Visa-kort.

TelePeagen fungerer derefter ligesom BroBizzen på Storebælt. Der er dog den forskel, at man i de fleste anlæg skal holde helt stille for at få et Bib.

Der er særlige opmarchbåse til TelePeage med røde t'er malet i kørebanen. Som regel er den venstreste bane en TelePeage-bane nogle steder er den højreste også.

Nu kan man så køre frem i sin særlige bane sammen med alle de franske biler og BIB'e lige igennem uden ventetid. Det lægger noget i retning af en halv dag til ferien i Sydfrankrig.

(Personalet ved betalingsanlægget kan godt se lidt skræmte ud, hvis de tror, at der nu igen er en udlænding, der har forvildet sig ind i den forkerte bane. Men det løser jo sig selv, når de ser at udlændingen faktisk kommer igennem med egen hjælp)

Transport
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Frankrig

Den franske TelePeage

13/11 2014 Jørgen Gudmand
Det er endog meget vanskeligt at få fat i den franske TelePeage! Som dansk der kører på franske motorveje SKAL man henvende sig et eller andet sted i Nordfrankrig. På meget store rastepladser/tankstationer vil der ofte være en henvisning til stedet hvor man udsteder denne TelePeage! Betjeningen er venlig og hjælpsom, snakker som regel kun fransk. I Sydfrankrig går det ikke, her henvises til at man skal komme fra et tilgrænsende land for at kunne få udstedt en Telepeage. Man fortæller dog venligt at det "måske" kan lade sig gøre i Nordfrankrig. Med venlig hilsen - Jørgen Gudmand
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.