Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Normandiet

 • Le Blockhaus i Normandiet

  (Bedømt af 3 personer)
  21.09.11: Hjørdis Johansen
  Efter en uge med oplevelser fra Wilhelm Eroperen via Monet over D-dag og store katedraler bevægede vi os langsomt nordpå og første stop var Dunkirk.
  Se hele rejsetippet
 • Normandiet - St. Vaast-La-Hogue

  (Bedømt af 2 personer)
  14.08.11: Susanne
  I år gik sommeferien til Normandiet og på halvøen Cotentin lige syd for Barfleur fandt vi den mest charmerende lille havneby.
  Se hele rejsetippet
 • Husk badetøj og regntøj

  (Bedømt af 5 personer)
  29.06.11: Signe Sørensen
  I sommeren 2009 tog min mand og jeg med vores to små børn til Normandiet. Vi ville se de berømte strande og kirkegårde fra 2. verdenskrig og håbede samtidig på, at klimaet ville vise sig fra sin bedste side og lade os dase på Omaha Beach og bade i det viltre Atlanterhav.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Normandiet

Observationsbunker fra Azeville
Rejsetips indsendt af:
Hans Kristian Lauritsen
Solrød Strand
13. maj 2009

Historiens skarpe aftryk og alt godt fra havet ved Normandiets kyster

Indtryk fra en "drengetur", far og søn, til de historiske strande ved Normandiets kyster og opdagelsen af de kulinariske tilbud i samme område.
Delvis fritlagt bunkers på Utah-beach
Delvis fritlagt bunkers på Utah-beach

Vi tog hjemmefra kl 06.00, det var besluttet at det skulle være en biltur

Frederik (14) og hans far (mig) (49), havde besluttet sig for en biltur til Normandiets kyster for at få et indtryk af de historiske strande.
efter en helt ukompliceret biltur, ankom vi til Cotentin-halvøen kl 18, vi havde booket hotel i Chateau Quineville. Fin gammel herregård, store værelser. De næste dage så vi alt havd der var at se på og omkring det tidligere "Utah" beach. Meget spændende, meget lærerigt, og specielt de store kystbatterianlæg ved Azeville og Crisbecq er særligt imponerende.
Kendetegnende for hele kystområdet er både god skiltning og fine guides til seværdighederne.
På selve Utah-beach er der ligeledes masser af bunkers at udforske. En god guide er rar at have ved hånden på turene, eks vis kan "The D-day landing beaches" fra Heimdal anbefales. Skrevet af Franskmænd med et udtalt kendskab til området.
Dead mans Corner
Dead mans Corner

Museerne.

I hele kystområdet og de tidligere vigtige kapmzoner, finder man et utal of museere af forskellig størrelse. Mange er meget fine, gode og interessante udstillinger. enkelte lige lovligt "tyndbenede".
Fremhæves skal museet "Dead-mans-Corner" ved st-Come-du-Mont, Museet i St-Mere-Eglise og museet i Quineville. Sidstnævnte omhandler livet i Frankrig under den tyske besættelse, og er yderst seværdigt.
Vi fandt ud af at 7 dage knapt var tilstrækkeligt til at få set alt hvad der var, og det bare i Cotentin-området.
Salat Paysanne
Salat Paysanne

Maden..

Glem endelig ikke at nyde de kulinariske muligheder i Normandiet. Bortset fra Cider, Calvados og Pommeou, så er der Østers og muslinger og meget andet godt fra havet.
Men derudover finder man på mange af de mindre restauranter meget velsmagende salater, pandekager med fyld (Galetté) oma.
Chateau Quineville
Chateau Quineville

Ellers...

En tur, hvor man lægger focus på Invasionsstrandene giver ikke meget plads til badning og shopping. Men det savnede vi heller ikke, vandet i Kanalen var ganske koldt.
Og så er 7 dage for lidt, hvis man også vil omkring Omaha, Gold og Juno beach. For slet ikke at tale om Caen.
Men man bliver klogere af en tur til Normandiet.

Kommentarer til rejsetips om Normandiet

4 dage i Normandiet

25/07 2009 Henning Rasmussen
Min kone og jeg har været 4 dage i normandiet. Og det var en meget spændende og bevægende tur. Da jeg selv har været soldat herhjemme og i GAZA, syntes jeg, at det var min pligt at besøge dette område. Jeg kan virke anbefale mange andre, at aflægge dette område et besøg. Men 4 dage er alt for lidt. Når man se de mange kirkegårde med faldne soldater, får man altså en stor klump i halsen, som sidder der længe efter besøget. Det gjorde så stor intryk på mig, Efter et besøg i både Arnhem og Normandiet, hvor jeg havde fået set, hvordan de unge knejter har kæmpet, for at vi andre kunne få det godt. Og vi har det jo godt. Turen vil igen næste år gå til Normandiet, så vi kan fortsætte hvor vi slap i år. Det er bare så storslået dernede.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Normandiet

Ferieboliger i Normandiet
Rejser til Normandiet
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/captains-barbati.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.